Red Bull “Honda Çok İstekli Ancak McLaren Engelliyor”

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Honda’nın 2016’da kendilerine motor tedarik etmek için çok istekli olduğunu ancak McLaren’in buna engel olduğunu söyledi.

Sezonun bitmesine 2 yarış varken Red Bull hala yeni sezon için motor bulabilmiş değil.

Horner “McLaren’de Ron Dennis haricinde kimseyle konuşmadım ve orada söz sahibi o. Konuştuğumuzda onun görüşleri oldukça açıktı.”

“Honda çok istekli ancak ne yazık ki McLaren ile aralarında, bizi ilgilendirmeyen bir anlaşma var.”

“Ne yapmak istediklerine aralarında karar vermek zorundalar.” dedi.

Bernie Ecclestone da benzer bir şey söylemiş; Dennis’in veto hakkının olduğunu dile getirmişti. Ancak Ecclestone, Honda’nın 2016’da 2 takıma motor tedarik etmesi gerektiğini söyledi.

Horner “Bu görüşme onların arasında. Bilmiyorum. Onlara sorun.”

“Biz bu konulara girmeyeceğiz. Bernie ve Jean Todt bu durumla ilgili görüşlerini açıkladılar. Bu yüzden anlaşma için onlara bel bağlıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Red Bull “Honda Çok İstekli Ancak McLaren Engelliyor”” için 18 yanıt

  1. TonyMontana avatarı

    Mclaren Hondayı kovalamassa iyidir. Siz daha motor diye yırtınıyorsunuz

  2. Ortalık karışsa McLaren Renault birlikteliğini görsek tadından YENMEZ.

    1. Dostum benimde çok istediğim bir olay bu, keşke McLaren bu seneye kadar mercoyla devam etseydide sonra rbr olayı patlak verdiğinde Renault McLaren anlaşsaydı müthiş olurdu. Neden bunca yıllık F tarihinde bu ikili hiç bir araya gelmedi anlamış değilim. Peugeot motoru bile kullanan McLaren Renaultla neden çalışmaz…

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ah bu korkunuz.. Hangi takım olursa olsun kendisinin kullandığı motorun aynısı Redbull’da olsa geride kalacağını bildiği için korkuyor 😀 Ne kadar büyük takımmış bu Redbull be korkmayın titreyin ! 🙂 🙂

  4. Marko:Versene,versene…

    Ron:Vermiycem vermiycem,benim değil mi vermiycem 😀 😀

  5. McLaren verirmi o motoru size zaten 4 tane tedarikçi var motor veren ve fabrika takımı statusunu kaybetmek istermi mclaren. Daha brawn olayını unutmadık. Adamların nasıl mercedese donustugu ortada ileride redbullun hondaya satılmayacagını kim garanti edebilirki. McLarenin veto hakkı varsa kesinlikle redbull a o motoru vermemeli . Horner ve Marko simdi gitsin renault nun kapısında yatsın. Kendi düşen ağlamaz.

  6. Deniz Bora Ünal avatarı
    Deniz Bora Ünal

    Arkadaşlar biraz konu dışı ama İstanbul Parkın yönetim kurulu başkanı hükümet hızlı kurulursa 2016 için f1 mümkün demişti. Bildiğiniz gibi tek başına iktidar oldu. Sizce yapılabilir mi ?

    1. Gecen sene bı söylemlerini şahsen cok okudum cok hayal ettım,ama söylesiği şeyler yaptıkları için Reklamdan başka birşey değil artık gözümde…

      Koca İstanbulpark ı oto center a ve otopark a cevirdi…

      Takımlar ve pilotlar sıkışık takvimden şikayetçi olurken,bu adam paranın yarısını devlet verirse hemen bernie ıle kontrat yapılabılır dıyor…

      Hükümet Türkiye de azınlık konumda seyırcısı olan bu spora bu saatten sonra para da baglamaz…

  7. Allah’ın kıytırık motorunu vermemek için ne kadar da uğraştı şu Ron. İzin verin, kullansınlar. Daha fazla veri elde eder Honda. Daha rahat geliştirir motoru. Ne RedBull korkusuymuş arkadaş. RedBull kazanmasın diye kendi topuğuna sıkmaya hazır millet.

  8. Yorumum silinmiş,kısaca tekrar yazayım,seneye Honda ve McLaren sıfır beden iddaasından vazgeçip motora göre şasi yapıp Turboyu büyütürlerse bu iş olur. Hangi akla hizmet sıfır beden şasiye göre küçük turbo tasarlanmış anlamak mümkün değil. Bir sene çöp oldu.

  9. Tamam motor vermek güzel fikir ama son sırada yarışan Honda’nın cefasını çeken redbull değil Mclaren. Motor vermeyi istememeleri çok doğal.

  10. Ferrari, Mercedes ve Mclaren şu Redbull’a motor verme konusunda acınacak haldeler.
    F1 tarihinin en köklü iki takımı, diğeri de dünyanın en büyük otomativ devlerinden biri.
    Bu kadar ezik,korkak,zavallıolunmaz.
    Mercedes dominasyonundan bıktık derler, bunu kıracak ekibe motor vermezler!
    Verin şunlara bi motor da seneye F1’in tadına varalım, Mercedes-Ferrari-Redbull kapışması olsun.

  11. Renault motor vermeyecek herhalde. Yoksa Honda için neden çalışsınlar ki? Bu arada ben Honda’nın seneye de çok kötü olacağını tahmin ediyorum. Bu kadar sorun ve eksiği bir kışta çözemezler. 2014 Ferrari kadar olurlarsa ne ala.

    1. Haa Honda açısından bakacak olursak kesinlikle bir yolunu bulup motor vermeliler. Red Bull ile başarılı olma olasılıkları çok daha yüksek. Mclaren’de mühendis de kalmadı.

      1. Şom ağızlı Günay bikerede güzel şeyler söyle ya 🙁

        1. Seksenlerde Mclaren Honds motorunu Wiiliamsin elinden kapiyor.Ayni seyi bugun Red Bull yapabilir.Arai zaten saside sorun var diyip duruyor.Ust yonetimi ikna ederlerse Alonsolarini alip gidebilirler.

  12. Vermeyin motor bunlara bravo ron

  13. Biz 1 yildir kahrını cekiyoruz. Siz kaymağını mı yiyeceksiniz? Tabii ki engelleyecekler. Yüzsüz gibi bir de konusuyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir