Mercedes “Hamilton Stratejiyi Sorgulamakta Haklıydı”

yazar:

kategori:

Mercedes’in takım patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton’un Meksika GP sonrası yarışta ekstra pit stop yapmasını sorgulamasını önemsemedi.

Rosberg ve Hamilton, 3. sıradaki Kvyat ile iyi bir fark oluşturduklarında önlem için pite çağrıldılar.

Mercedes, ilk pit stoplar öncesi lastiklerin bittiğini görünce bu lastik değişikliğini önlem için yaptı. Ancak daha sonrasında sert lastiklerin ömründen endişe edildi.

Pite çağrıldığında Hamilton ilk başta gelmedi ancak yeni lastiklere sahip olan Rosberg’e karşı zaman kaybedince gelmek zorunda kaldı.

Wolff “Yarış pilotu aracındayken duygular ön plana çıkabilir.”

“Sorgulaması ve sorması gerekiyor. Bu kesinlikle mantıklı. Biz ise orada değerlendirme yapıyoruz. Arada yeteri kadar fark vardı. Bu yüzden böyle karar verdik.”

“Onlarla bu tür şeyleri konuşmamız normal. Ben araç içerisinde robot istiyor muyum? Hayır. En iyi yarış pilotunu istiyorum. Durum böyle.”

“Bazı şeyleri sorguluyor ve bunu Vettel’de de gördük. Takım değerlendirmeye devam ettiği sürece sorun yok. Benim için sorun değil.” dedi.

Paddy Lowe “Teknik açıdan biz söylediğimizde gelmemesi yanlıştı.”

“Onun açısından bakarsak, niçin bunu yaptığımızı açık bir şekilde anlamadı. Pilotunuz 350 km/sa hızda yarışırken onlara anlatması 3-4 dk sürecek teknik açıklamalar yapamazsınız.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir