Button’dan Hamilton’a: Yanında Ben veya Vettel Olsa Bu Kadar Rahat Olamazdın

yazar:

kategori:

Jenson Button, Lewis Hamilton’ın yaptığı ‘gereksiz’ açıklamaları eleştirdi.

Hamilton 3. şampiyonluğunu kazandı. Rosberg karşısında art arda ikinci galibiyetini aldı. Bu yüzden Rosberg’in Mercedes’te onunla takım arkadaşı olması en kötü şey olmalı.

Hamilton şampiyon olduğu Austin’in ardından “Benim asıl düşmanım kendimim. Başkalarının, ancak ben hata yaptığım zaman şanslı olduklarını görebiliyorum. Kendi kendimi bitirmezsem, şu an benden kimse bu şampiyonluğu alamaz.”

2011 yılında puansal anlamda Hamilton’ı yenmeyi başaran Button “Gerçekten bunu söyledi mi?”

“Lewis kuşkusuz çok yetenekli. Ama o araçta ben veya Vettel olsa eminim bugün olduğu kadar güvende hissedemezdi”

“Onun durumu şuanda çok rahat”

“Formula 1’de pek çok yetenekli pilot var. Ancak şu anda  Hamilton o kadar hızlı ve dengeli bir araca sahipki takım içerisinde dahi çok fazla rekabete maruz kalmıyor” dedi.

 

 


Yorumlar

“Button’dan Hamilton’a: Yanında Ben veya Vettel Olsa Bu Kadar Rahat Olamazdın” için 63 yanıt

  1. Yusuf Hitay avatarı

    @mc_

    bak ne güzel, kendi ellerinle yazmışsın. şu konu hakkında da ekran görüntüsü alıp sakla da birkaç sene sonra yayınlarsın güler eğleniriz.

    galibiyet, sıralama, şampiyona pozisyonunda daha geri olup button iyi diyebilecek kafalara sahip olabilmek isterdim.

    ama cidden azmine hayran kaldım, bir çırpıda savımı çürütmüş oldun. bundan sonra uydurmadan önce iki kez düşüneceğim. eğlendirmiyor dedim ama bu sefer cidden kahkahayı patlattım, vallahi alemsin. bence biraz daha zorlarsan daha eğlenceli olabilir.

    şu da kenarda dursun;

    http://i.hizliresim.com/52z91A.jpg

    😀

    1. Bir göz doktoruna gitsen iyi olacak.

  2. Keşke yine takım arkadaşı olsanız Button.

  3. Eğer ben veya vet olsaydı diye birşey olamaz sonuçta olan olmuş sen mclerendesin vet ise ferraride

  4. 2011 Lewis’in kariyerinin en kötü senesidir ona kimse bir şey demez. ama 2010 ve özellikle 2012’de bence Button’ı bağırta bağırta yenmiştir. 2012 senesinde şampiyonluk resmen McLaren aracı sayesinde gitmiştir. lider gittiği ve rahat olarak gittiği, alacağı 100 puan varken sıfır çekmiştir. buna rağmen klasmanda button’ı geçmişse Button kenara çekilsin bir zahmet. benim şu an pistte tek merak ettiğim ikili Vettel ve Ham. Ferrari çılgınlık yaparda ikisini yarıştırırsa o zaman anlarız bunu da.

    tabi birde madalyonun öteki yüzü var. Rosberg’i bu adamlarla yarışırken görmedik. bi görseydik o zaman şöyle böyle derdik. Ben Rosberg’i kolay kolay yenebileceklerini de düşünmüyorum açıkcası.

      1. 2010’da Mclaren’da ilk senesinde 26 puan gerisinde kalmış. 2012’de ise 2 puan geride bitirmiş.
        Şimdi merak ettiğim bi soru var en fazla 26 puan fark atarak arkadaşın deyimiyle bağırta bağırta yendiyse 2011’de Button 43 puan fark atınca nasıl yenmiş oluyor?

        1. Button 43 puan fark atınca nasıl yenmiş oluyor?

          Yazarım ama biplenir 🙂

          1. +1 😀

        2. İşte bunlar hep hafızanın insana oynadığı oyunlar. 🙂 yada fanatizm’in diyelim 🙂

          1. 🙂 Normalde yukarıdaki yoruma cevap bile yazmam belki sende yazmazsın ama bazen yazdıkları kelimelerin gereksiz olduğunu anlamalarını istediğim için yazıyorum. Yaratıcı ve şaka ile birlikte yazsalar tamam ama direk aşağılamaları güzel değil.
            Aşırı fanatikliğe gerek yok tadında bırakmazsan iş tatsızlaşıyor.

            1. hafızam çok iyidir. yazacağım kelimeleri de kimseye sormam. siz bunu hakaret olarak algılıyorsanız benim sıkıntım değil. beynim bel altına çalışmaz konuşurken. kendimi de size ispatlayacak değilim. tartışma yarattığım bir konu bulursan da buraya bir zahmet kopyala. bu arada senin bana anlatabileceğin bir şey olamaz yukarıda yaptığın yorumdan sonra. iş artık Lewis’in karakterinden çıkıp bizim karakterlerimize gelmeye başladı,orda durun. herkes haddini bilsin. ne yazacağım konusunda icazet alacak değilim.

              1. – Hafızan çok iyi. (Alakasız)

                – Lewis, Button’ı bağırta bağırta yenmiş.(Hakaret değil,bel altı değil (İlginç) )

                – Kendini ispatlamak zorunda değilsin. (Evet, isteyende olmadı zaten)

                – Tartışma yarattığın bir konu bulayım. (Umurumda değil)

                – Benim sana anlatabileceğim bir şey yok, yorumumu beğenmemişsin.

                – Lewis’in karakteri ve senin karakterin. (Laf etmedim bile ama konusunu açman garip)

                – Haddimi biliyim (Bugüne kadar kimseye karşı bu sitede hadsizlik yapmadım. Kim ne söylerse bana bende ona karşılık cevap veririm.)

                – Ne yazacağın konusunda icazet alacak değilsin (Yazdığın konuyu düzgün kelimeler seçerekte anlatabilirsin. Sen oraya öyle bir şey yazarsan gelecek tepkiye hazır olmalısın)

      2. 2010’la ilgili bir şey söyleyemem ama 2012’de Hamilton, Button’a karşı çok ciddi bir üstünlük kurmuştu. Bu üstünlük sadece puan farkına yansımamıştı. Kısaca, o aralarındaki puan farkı gerçekçi değil.

        1. güzel kardeşim zaten ben 2012 için özellikle ibaresi kullandım. bakın farkın en az olduğu sezon 2012 ama bir tek sen anlamışsın yazdığımı. diğerleri de kendince yazıp dursun işte. 2010 da yendi mi yendi. 2011 için daha ilk cümlem ne biri okumamış. teşekkür ederim cevabın için.

        2. “muş” tu değil yukarı da linklerden bakılabilir. Sadece puan farklarına bakmayı verin birçok kıyaslama yapılabilir. Çıkıp başkası bazı yarış içi niteliklerle Button için Lewis’e karşı beyni bel altına çalışmadan hani “bağırta bağırta” derse olur mu olmaz gülerler. 🙂
          Hiçbir başarı yoktur ki istatistiklere yansımasın. Adı üstünde “başarı” aynı Lewis ile Nico arasında ki farkın ortaya koyulması gibi.
          Böyle 1. 2. cümlesi olan adamı müdafaa etme bari kardeşim. 🙂

  5. doğru ama eksik bilgiler var button takım emri mevzusundan bahsetmemiş yada takımın bir araca yoğunlaşıp diğer aracı üvey evlat gibi görmesinden bahsetmemiş, rosberg spa ( galiba ) daki temastan sonra takım dan fırça yedi ,daha da sert mücadeleye girmedi, o sebeple hamilton aldı başını gitti ,ezik diye boşuna demiyorum, ezik insanlar kendini olduğundan daha yüksek gösterir ,bir nevi kibir de eklenince böyle demeçler ortaya çıkıyor button ı severim ,oda kimi gibi takım emrine değer vermez aracını sürer, yani takım emri uygulamasa mercedes hamilton zaten aşırı zorlanır sürücü fark etmez

  6. zaten bu yuzden tanıstıgım bi cok ingiliz hamiltonı deil button ı sever

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      bence button ingiliz olduğundan daha çok sevilir hami biraz melezdi galiba☺

      1. Onur Gentas avatarı

        Biraz melez nasıl olunuyor:) adam melez işte, baba tarafı ingiliz sömürgelerinden Grenada göçmeni, annesi beyaz İngiliz.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          başka bir şey yazacaktım onu silmeyi unutmuşum hocam anla işte ???

          1. Onur Gentas avatarı

            Anladım, takılıyorum öyle:)

            1. SebastianVettel05 avatarı
              SebastianVettel05

              😀

  7. Doğru söylemiş.
    Zamanında Hamilton hastalarını fena bayıltmıştı. Ve zevkliydi.

  8. “Formula 1’de pek çok yetenekli pilot var. Ancak şu anda Hamilton o kadar hızlı ve dengeli bir araca sahip ki takım içerisinde dahi çok fazla rekabete maruz kalmıyor” dedi.
    Tercümesini Bernie veriyor: Şu (ben o kadar ileriye gidip “suratına tükürmek lazım” diyemeyeceğim. Bunu Schumacher için dahi diyemedim.) Vettel’in tur başına 2,5 sn. fark yemesi sinirime dokunuyor.

  9. Unstoppable avatarı

    Button çok aşırı kaliteli bi pilot değil belki ama istikarlı ve dengeli pilottur. ayrıca bu demecinde sonuna kadar haklı hamilton öyle bir konuşuyor ki sanki tüm araçlar eşitte o yüzden onun hatası olmadan kazanamayacaklar . dikkat et hamilton bu ego seni dibe geçirebilir.

  10. Liderler ve şampiyonlar sevilmez, kıskanılır. Lider/Şampiyon; bencil ve acımasız olur. Schumacherde zamanında sert olduğu ve sürekli kazandığı için eleştiriliyordu… Kart horozun sesini bıçak keser….Button-alanso, maalesef siz emekli oldunuz ama sizi uyandıran yok…

  11. button top class bir sürücü değil bana göre ama istikrarlı bir sürücü mclaren döneminde ham. ile dengeli bir durumdaydı

  12. Button’u sevmem.Bazıları onun 2009 yılının mükemmel takımı Brawn GP ile şampiyon olduğunu yok sayarak konuşmuş.Yapmayın şunu.Ayrıca gerçekten haklı HAM’ın yanına Daha iyi biri gelse(şampiyonluğu olan)neler olur merak etmedim değil.

  13. aeroformula avatarı

    Abisi olarak hafiften tokatlamis 🙂 konusmanin Türkçesi, altinda tur basina rakiplerine attigi fark saniyelerle ifade edilen bir araba yanında da vasat bi pilotla sallama koçum diyor ?

  14. Şu Formula 1’deki en aklı başında adamlardan biri Button. Gerçi burada Rosberg’i arada gömmüş ama… Hamilton onca yıl oldu, hâlâ çiğ.

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Bence bunu Rosberg bile biliyordur, Hamilyon ayarını geçtim Max. Kvyat kadar bile kumaşı yok bence, bunlar sıraları için kıyasıya mücadele veren, motor yakan düzeyde yarışıyor Rosberg ise çıt kırıldım, ABD’de hamilton direksiyonu kırmadı bu uçtu gitti pist dışına, arkada iken doğru düzgün 1 atak yapmadı, sıkıştırmadı hiç.

  15. Ah bu adamlar son sıralarda harcanıyor ya ona üzülüyorum.

  16. Sitede neler oluyor aman allahım:))

  17. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    cidden button haklı , şu w06 da button olacaktı lastik koruma avantajı ile takım arkadaşına bile tur bindirirdi 🙂

  18. Alonso ve Button’un gözünü hırs bürümüş. 😀 adamlar kötü arabayla yarıştıkları için iyi arabaya hasret kaldılar.

  19. Bende gerçekten bunu söylemiş mi diye düşündüm haberi ilk gördüğümde. Button zaten güzelce açıklamış olayı.

  20. Onur Gentas avatarı

    Hamilton’ın açıklama yapmadan geçireceği 1 ay sanırım bizim için en mutlu günler olacaktır:)

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ertesi günü bombayı patlattı seninki 🙂 🙂 @onur-gentas

      1. Onur Gentas avatarı

        Aynen boş yok bu aralar:)

  21. Yusuf Hitay avatarı

    435345′ e 3 sıralama galibiyeti elde etmiş pilotsun, bari sen kendini nimetten sayma be jenson.

    1. Formula 1’i sıralamadan ibaret sanan izleyiciler de varmış. asdasdasd

      İyi güldüm.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        sen gülersin zaten ancak, utanmadan hala cevap yazıyor musun?

        ayrton senna’ nın da en önemli özelliği sıralama performansıydı. tek turda iyi olabilir, tek turda idare eder performans sergileyebilir, ama tek turda rezalet bir pilot iseniz gözümde hiçbir değeri yok.

        1. O halde Formula 1 tarihinin gelmiş geçmiş en iyi pilotu Trulli. asdasd

          Formula 1 tek turdan ibaret beyler. Bunu Yusuf Hitay’dan duydunuz. Unutmayın.

          Laf atmak için ne yapacağını şaşırmışsın. Ne saçmalayacağını bilemez hale gelmişsin. Bir de başkalarını utanmazlıkla suçluyorsun.

          1. Yusuf Hitay avatarı

            işte yine abuk subuk bir konu değiştirme. evet trulli gelmiş geçmiş iyi pilot, senin dediğin gibi olsun.

            senin mental bir sorunun var bunu anladım sadece. tulum ile ilgili de ne gibi bir derdin var onu anlamadım hala ama o da başka bir yara olmuş sende.

            cidden bin kez dediğim gibi muhattap olma lütfen, bu parlak zeka ile karşılaşmak, cevap yazma zahmetinde bulunmak istemiyorum. binlerce kez daha da elle tutulur argüman ile tokat yesen yine ergen ergen cıvıtacağın için eğlenceli olmuyor.

            yıllar yılı içine ne oturduysa bir çıkaramadın yahu, yogaya yönel için rahatlar belki biraz.

            1. Sen böyle duyduğunu hazmedemeyip Button’a veya başka birisine laf atmaya kalkışırsan o laf karşılıksız kalmaz elbet. Söylediklerinin çürütülmesini ve yanlışlanmasını hazmedemiyorsan öyle atıp tutmayacaksın.

              1. Yusuf Hitay avatarı

                evet cidden çürütüldü ve kahroldum. sezon anlamında 2 ye 1 geride, toplam galibiyet olarak geride, günümüzde pek bir önemi kalmayan fastest lap olarak geride, ilk mesajda yazıdığım gibi 435345′ e 3 sıralama olarak geride, pole pozisyonu olarak da haliyle bayağı geride. zıt olarak da, toplam puan farkı var sadece, zahmet etme diye onu yazdım. ama button ezmiş. madem sitede kafası bu şekilde çalışan çok insan var, işte basit matematik.

                bundan sonraki mesajım muhtemelen he deyip geçmek şeklinde olacak. kısmet.

                hazım, evet doğru söyledin problem bu olabilir. neyse yapacak bir şey yok görüşmemeyi dilemekten başka.

              2. @tylor

                Sıralama: Hamilton 44 / Button 14
                Galibiyet: Hamilton 10 / Button 8
                Podyum: Hamilton 22 / Button 25
                Toplam puan: Hamilton 657 / Button 672
                Şampiyona pozisyonu: Hamilton 4. (2010, 2012) / Button 2. (2011)

                Görüleceği üzere Hamilton’un performansında Button’a karşı net bir üstünlüğü yok. Hatta Button daha iyi bile denebilir. Ama sen bir tek sıralamaya bakıyorsun çünkü Hamilton’u net üstün gösterebileceğin tek istatistik bu.

                Ben bunu çürüttüm. Sıvamaya çalışırken daha da fazla batırdın. Sıvamak için uydurduklarını da çürütmüş olduk.

                Ben olmasam bile senin bu atışlarına karşılık veren çıkacaktır. Merak etme. Ben olsam uydurmadan önce bir kez daha düşünürdüm.

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      İyide savunucam dediğin Hamilton sıralama önemli değil demiyormuydu ulan nasıl taraftarsınız 😀 Button aynı araçta Hamiltonu madara etmiş pilottur Hamilton aynı hızda arkada kaldımı başlıyor ona buna vurmaya

      1. Yusuf Hitay avatarı

        he canım he madara etti. her nedense button ismi geçince hep aynı muhabbet dönüyor, button 2011 yılında önde bitirdiyse bu tamamen hamilton’ ın kariyerinin en berbat sezonunu geçirmiş olmasından kaynaklandı. hatta bu berbat sezon dediğim de, performans anlamında değil, yarış için yanlış kararlarla ilgili.

      2. O söylediğin bilgiler bu tulumcunun at gözlüğünden geçmez arkadaş. Boşa uğraşıyorsun.

    3. 2011 sezonunda Hamilton’un önünde şampiyona 2.si olarak bitirmişti Button. Sıralamaya bakarak karar verilmez. 2010 ve 2012 yıllarında ise çok çok az puan farkıyla gerisinde kalmıştı. Rosberg gibi fark yememişti yani.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        2010 neyse de, 2012 de dağlar kadar fark vardı arada performans anlamında. sadece 2 yarış rahat galibiyet elde edebilecekken araç arızası ile hamilton yolda kaldı. dediğim gibi sıralama performansı her sezon ezici şekilde farklıydı.

  22. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yürü be Jenson 🙂 Benim üçlemem Alonso-Ham ve Vet olurdu 🙂

  23. Pilotlar bu sene epey burunlarından soluyorlar.Burada Hamilton ın söylemi ile ilgili tespitinde haklı.Ancak bunu yaparken meslektaşını yermesi anlamsız daha uygun bir dil kullanabilirdi elbette.Kaza larda pilotların tutumuda ilginç genelde herkes haklı oluyor.Kaza söylemleri biraz daha ileri safhaya taşınsa pilotlar neredeyse birbirlerinin pilotajını medya önünde sorgular olacaklar.Halbuki kaza bu isin doğasında var bu konuda pilotların bu kadar gergin ve töleranssız olması enteresan geliyor bugün karsındaki yapar yarın sen yaparsın bu isler hep böyledir.Birbirlerinin saygınlıklarını zedelemeden kendilerini de kaf dağında görmeden sadece işlerine odaklanmaları pilotları daha yukarı taşıyabilir.

  24. Button’dan tarihi ayar 🙂 Seviyorum bu adamı. Hamilton’ı inceden gömmüş 🙂

  25. Hamilton şampiyon olduğunda kibrine yenik düşmese daha çok saygı hak edebilirdi. Şu an tam bir zengin çocuğu havasında. Halbuki geçmişte işleri eline yüzüne bulaştırdığı çok oldu. Altında iyi bir araç olmadığında Alonso -Raikkonen gibiler şampiyonluğa oynayabildiler ama Hamilton hep nalları topladı. Mclaren’de altında kötü araçlar yoktu. Peki kendisi neredeydi? Gün gelir devran döner, altından iyi araç gider. O zaman ne diyecek?

  26. Hamilton fanıyım ama doğru bilgi yayalım:))

  27. Button lewis’in kendini yıllardır olduğu gibi büyütmesine ayarı kibarca vermiş ve sonuna kadar haklı

  28. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    buttondan inciler ☺ alonsoyu yendim havasına mı girmiş yoksa söz gelimi söylenmiş şeyler mi benim görüşüm ikincisi olduğu yönünde çünkü button adamdır ?

  29. Cok dogru söylemiş.

  30. Jenson Button çok doğru söylemişsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir