Honda, Rossi’nin Tekmesine Dair Kanıtlar Bulmuş

yazar:

kategori:

MotoGP takımlarından Honda, Valentino Rossi’nin Marc Marquez’e attığı tekmenin kanıtlarına ulaştıklarını açıkladı.

Malezya GP’sinde Marquez ile uzun bir mücadeleye girişen Rossi, zaman zaman temasa varan mücadele nedeniyle İspanyol pilotu düşürtmüştü.

Bu olayın ardından Rossi’ye sezonun son yarışına son sıradan başlama cezası verildi.

Ancak Honda Rossi’ye verilen cezayı hafif buldu ve yoğun bir araştırma içine girdi.

Honda’dan Shuhei Nakamoto “Valentino’nun Marc’ı kurallar dışında kasıtlı şekilde pist dışına ittiği çok açık. Bu nedenle Marc’ın virajı genişten almaktan başka bir seçeneği yoktu”

“Marc’ın motorundaki veriler temastan kaçınmak için motoru toplamaya çalışsa bile aniden ön fren koluna bir baskı yapıldığını gösteriyor. Bu nedenle ön frenler kilitleniyor ve düşüyor”

“Bu baskı Rossi’nin tekme attığının bir kanıtı” dedi.

Nakamoto, Marquez’in Lorenzo’ya yardım ettiğine inanmıyor.

Nakamoto “Bu durumda dürüst olduklarını sanmıyorum. Hepimiz Marc’ın yarışlardan yüzde 100’ü aldığını biliyoruz. Hepimizin onu sevme nedenlerinden birisi de bu. Dünya çapında milyonlarca hayranı var. Marc her zaman mümkün olan en iyi sonucu almaya çalışıyor”

“Pek çok bini kariyerinde büyük savaşlar erdi ama asla şikayet etmediler.”

“Bu sezon birkaç kez olduğu gibi Marc’ın dolu depoyla yarışın başlarında sorunlar yaşadığını biliyoruz. Malezya’da da bu oldu”

“Ayrıca yarışın başında bir hata yaptı ve Jorge onu geçti. Sonra Valentino geldi ve üçüncülük savaşı başladı” dedi.

Nakamoto MotoGP’deki en büyük şampiyonun hala Rossi olduğu görüşünde.

Nakamoto “O bu yıl harika bir iş çıkarttı. Şampiyonluğu kazanması halinde tüm yıl boyunca gösterdiği tutarlı performans nedeniyle bunu gerçekten haketmiş olacak”

“36 yaşında bunu başarmış olması saygıyı daha da büyütecek. Ancak Philip Island ve Sepang’daki ataklar nedeniyle yaptığı suçlamaları anlmıyorum. Valentino’nun düşünerek kendi hatalarını anlamasını umuyoruz” dedi.


Yorumlar

“Honda, Rossi’nin Tekmesine Dair Kanıtlar Bulmuş” için 3 yanıt

  1. mahsallah adamlar kriminal gibi calismislar!!hala ortami geriyorlar bi susun artik ne oldu repsol çekilecekti honda nin anlattığı herşey hikaye rossi bir hata yapmıştır ama marc da sütten çıkmış ak kasık degildir

  2. Freni Marc’ın sıkmadığını gösteren bir kanıtları var mı? Atmışlar ortaya bir garip sav..

  3. Hondada aylayin artik daha bariz marc marquez napsin adamin onune geciyor virajlarda cok fren yapiyor adami yavaslatiyor en insaf ya bundan sonra honda motorda almiyacam cbrler guzel ama artik yamaha yzf model favorimdir bu marcin hareketi ve hondanin savunmasi size bir musteri kaybettirdi #forvavale

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir