“Mercedes Rosberg’in Kazanmasına İzin Verdi”

yazar:

kategori:

İspanyol basınına göre Mercedes Nico Rosberg’in gönlünü yapabilmek adına Meksika’da kazanmasına izin verdi.

Rosberg Meksika’da hem pole pozisyonu, hem en hızlı tur, hem de galibiyet alarak kariyerinin ilk hat trickini yapmıştı.

Ancak yarışı ikinci sırada tamalayan Hamilton yarış içerisinde telsizden takımın stratejisini sorgulamıştı.

İspanyol El Mundo Deportivo’ya göre Mercedes Hamilton’ın Rosberg’i geçmesine izin vermedi.

Marca ise “Mercedes Rosberg’i koruyarak Hamilton’ın strateji seçmesine izin vermedi” ifadelerini kullandı.

İngiliz gazetecilere konuşan Hamilton ise “Takımın Rosberg’e karşı ekstra sıcak olması gerektiğini hissettim.”

“Ne demek istediğimi biliyorum ama söylemeyeceğim. Bu konuda ne hissetiklerini Niki ve Toto’ya sormalısınız. Belkide perde arkasında onu mutlu etmek için ne yapmaları gerektiğini biliyorlardır” dedi.


Yorumlar

““Mercedes Rosberg’in Kazanmasına İzin Verdi”” için 9 yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Farz edin ki Mercedes Rosbergin kazanmasına izin versin. Kim ne karışabilir? Rosberg dediğimiz insan bu takımda 5. sene 6. sezonunu geçiriyor. Rakibi şampiyon olduktan sonra ufak bir züğürt tesellisini de mi haketmiyor?

    Ki Rosbergin ben burada baskıdan arındığı için güçlü olacağını Cumartesi günü yazmıştım. Bir ara en son sıraya düşen Vettelin medium lastiklerle öndeki grupla aynı tempoyu tutturduğu bir günde Hamilton’un Rosbergle aynı tempoyu tutturması stratejiyle yarışı kazanacağının garantisi miydi?

    Rosberg Vettel ve Hamilton bir ara ara Vettel 1 tur geride giderken sıralandılar. Ne Vettel Rosberge yaklaşıp onu geçerek yediği turu geri alabildi ne Hamilton 1 tur gerideki Vettele yeterince yaklaşıp geçebildi. 3-4 turdan sonra mecburi bir mavi bayrakla Vetteli geçti. Yani bu üçlünün tempoları çok yakındı. Mercedesin her yarış belirlediği strateji önde olanın belli bir imtiyaza sahip olması yönünde. Rosberg önde olduğu için bu sefer o imtiyaz sahibi oldu.

    Hamilton kaybederse kendi hata yaptığı için kaybediyor ama Rosberg’in önde giderken yaptığı hatalarla kaybettiği yarışları kimse görmüyor. Mesele hataysa Rosberg’te hata’yla kaybediyor. Meksikada hiç hata yapmadı. Drs’ye yaklaştırmayacak kadar fark koymayı da her tur başardı. Dolayısıyla kazanmayı haketti.

    Hamilton eğer saygı gören bir şampiyon olmayı istiyorsa; birazcık politik konuşacak. Rosbergi kazandığı için tebrik ederim, zorladım ama bugün hatasız sürdü. Kazanmayı hak etti. Gelecek yarışta onu geçmeye çalışacağım, teşekkür ederim. İşte açıklama dediğin bu kadardır.

    Ama niyet başka. Vettel’in 2013’te kazandığı 13 yarışı geçmeye çalışıyordu sanırım. Şu an 10 galibiyette. Diğer 2 yarışı kazansa dahi egale bile edemeyecek. Bunun verdiği sinirle oraya buraya en iyi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

    Zaten şampiyon olduysan sezon içinde yarışan pilotlar içinde en iyisindir. Taraftar sayısı olarak Raikkonen ve Alonsoyu dahi kıskandıracak bir popülariten var. Bu doyumsuzluğun anlamı ne? Şampiyonlarda ego olur kabul ama bu kadarı fazla.

  2. Benim düşüncem Rosbergin kazanmasını takım iki sebepten istemiş olabilir birincisi Lewis zaten son yarışta kazanıp şampiyon oldu üstelik Rosbergin hatasıyla geldi galibiyet. Bu durumda takım Rosberg in şampiyona ikinciliğini düşünüp, düşen motivasyonunu yenilemek için Lewisin lastik stratejisini görmezden gelmiş olabilir. Nico Lewisin her hızlı turuna cevap verip farkı stabil tuttu ama bunun pahasına lastikleri erken yedi sanırım. Lewisin lastikleri ise iyiydi ve sc girdiği için kesin kazanırdı sc girmese ise Nico yakalayıp geçebilirdi. İkincisi ise takım yine niconun son turlarda lastik problemi yaşayabileceğini hissettiği için olası gelebilecek Lewis atağındaki temastan korkması yüzünden strateji değiştirmiş olabileceği gerçeğidir.. Tamamen şahsi fikrim hiç bir iddia içermez Rosberg yarışı haketti tebrikler..

  3. Ali MclarenF1 avatarı
    Ali MclarenF1

    Belkide nociya daha sicak ola bilirler Amma oz hakkiyla kazindi poul+fastest lap+hatasiz yaris sergiledi basin ilgi cekici yalan haberler cou zaman yazar

  4. Haberi yapanlar yarışı izlememişler belli ki. Hamilton’un pite girmeyi reddetmesinden belliydi kazanmaya çalıştığı.

    1. hamilton devam etmek istedi,ama pit duvarı izin vermedi,sc de girince kara oğlan isyan etti 🙂

      1. Monaco’nun tam tersi 😀

        1. Monacoda yaptigi enayilikti.

  5. İngiliz gazetecilere konuşan Hamilton ise “Takımın Rosberg’e karşı ekstra sıcak olması gerektiğini hissettim.”

    Bu yarış biraz Rosberg’e oynadılar işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir