Yamaha, Honda’nın İddialarına Sert Çıktı

yazar:

kategori:

Yamaha, Repsol Honda’dan yapılan ve Valentino Rossi’nin Marc Marquez’e tekme attığı yönünde telemetre verileri olduğu açıklamasına karşı çıktı.

Geçtiğimiz yarış Malezya’da Rossi ve Marquez arasında yaşanan kaza tartışmaları hala devam ediyor.

Rossi, Marquez’e vurduğu gerekçesiyle 3 ceza puanı almıştı. Bu Rossi’nin son yarış Valencia’ya son sıradan başlamasına neden olacak.

Yarıştan sonra düzenlediği basın toplantısında Rossi, kesinlikle kasıtlı bir şeyin olmadığını söyledi ve sonrasında aldığı cezayı temyize götürdü.

Honda’nın sponsoru Repsol, Rossi’nin bu davranışını sert bir şekilde eleştirmişti. Son olarak Honda, Rossi’nin kasıtlı vurduğuna dair verilerin olduğu açıklamasını yaptı.

Bunun dışında ortamın daha fazla gerilmesini engellemek için MotoGP yönetimi, yarış öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısını iptal etti.

Yamaha’dan yapılan açıklamada “Yamaha Valentino Rossi ve Marc Marquez’in Malezya’da yaşadığı kaza sonucu yapılan açıklamalarda kullanılan kelimeler konusunda hemfikir olmadığını açıklamak istiyor.”

“Her iki basın açıklamasında da Valentino Rossi’nin Marc Marquez’e tekme attığı suçlamaları yer aldı ancak bu, yarış yönetimi tarafından doğrulanmadı.”

“Bu yüzden yapılan açıklamalarda kullanılan ifadeleri Yarış Yönetimi’nin bulgularına uygun olmaması nedeniyle reddediyoruz.”

“Yamaha bu talihsiz olayla ilgili daha fazla konuşma yapmak istemiyor. Biz 2015 MotoGP şampiyonasını mümkün olduğu kadar iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz.”

“Valencia’ya en iyi şekilde kazanma hedefiyle gideceğiz. Umarım mücadele eden tüm takımlar ve pilotlar açısından, motorsiklet yarışlarının zirvesine fayda sağlayan örnek sporculukla unutulmaz bir final olur.” sözlerine yer verildi.

 

 

 


Yorumlar

“Yamaha, Honda’nın İddialarına Sert Çıktı” için 19 yanıt

  1. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Ne bu yahu lise sıralarında değiliz. Saçma sapan laflarla birbirinize hakaret ediyorsunuz. Olay neymiş ne değilmiş bilip bilmeden atıp tutmak çok kolay. Bi arkadaş var telemetre vs. Konuşuyor sanırsın Hondada baş yarış mühendisi. Dostum sosyal medya hedef almadan ateş etmeye benzer. Nereye ne gidecek belli olmaz. Şimdi marquez denen çaylağın sürüş şekli hepimizin malumu. Her atağında büyük risk alıyormu alıyor. 4 tekere benzemez 2 teker. Risk alırsın ama ters teperse ya sakat kalırsın ya ölürsün başka yol yok. Bence THE DOCTOR dediğinde haklı. Yarış komiserleri cezayı kime verdi çözemedim. Son sıra 3 puan düşürme. Şimdi temyiz var. Mahkeme derseki eldeki verilere göre yarış kazası kanıt yok ne diyeceğiz buralarda. Mahkeme başkanı rossici vs. Mi diyeceğiz. Şimdi işin özü şu son yarış son sıradan gelip yarışı alırsa marquez ve lorenzonun yüzünü görmek isterim. Ahh.

    1. Ben Honda’nın baş yarış mühendisi değilim. Ama sen Rossi’nin avukatısın bakıyorum. Her şey ortaya çıkmış. Kanıtlanmış. Delilleri görmezden geliyorsunuz. Görene de yarış mühendisi diyorsunuz. At gözlüğünü çıkarıp bakarsan çok şey göreceksin. “Saçma sapan laflarla birbirinize hakaret ediyorsunuz” dedikten sonra 2 şampiyonluğu bulunan profesyonel MotoGP pilotuna çaylak demen de ayrı bir ironi. Önce at gözlüğünden kurtul. Sonra aynaya bak.

      Mahkeme derseki eldeki verilere göre yarış kazası kanıt yok ne diyeceğiz buralarda.

      Peki mahkeme cezayı onaylayınca (dikkatini çekersem onaylarsa demiyorum) siz ne diyeceksiniz peki? Ha tamam kanıt varmış, ceza doğru deme olgunluğunu gösterecek misiniz? Yoksa at gözlüğü ile bakıp Rossi’yi savunmaya devam edecek misiniz?

      Hayır, burada yok öyle seviyeli biri. Herkes taraftarı olan pilotu körü körüne savunmak zorunda. Rossi de çok daha uzun süredir yarışıyor. Çok daha fazla şampiyonluğu var. Çok daha fazla taraftarı var. Olay bundan ibaret. Ama hakemler doğru ve objektif kararı veriyor neyse ki.

  2. ”Olan son yarışın heyacanına ve çekişmesine oldu..Birde 36 yaşında ki bir pilotun bir senelik emeğine içine etmek için çaba gösteren bir Moto gp sürücüsünün egosunu görmüş olduk..

    Marc marquez’in geçişlerini ve geçerken ki zorlamalarını bu şartlar altında normal olmadığını uzun süredir bu sporu takip eden birileri anlayacaktır, çünkü bir pilot şampiyonluğa oynarken ve diğer pilotun hiçbir iddiası yokken şampiyonluğa oynayan pilotu böyle zor bir duruma sokacak hareketleri başka bir sporcu yapmaz, üstelik yarış birinciliği için bile kapışmıyorken.. Üstelik Rossi’yi geçtikten sonra uzayıp gitmeden sürekli sanki onu beklermişçesine geçilip tekrar tekrar geçmeye çalışmak normal değil..

    İyi bir yarışçı olan Marc Marquez bu işlere niye kalkıştı anlamak zor..”

    yüreğine ve ellerine sağlık çok anlamlıca olayı iyice irdelemişsin.
    böylesine tehlikeli viraj alıp diğer sürücünün üzerine yatma şeklindeki atakları neden fair play e aykırı hareket ilan etmezler anlaşılır gibi değil.

    bu arada @ Mc kullanıcı isimli arkadaş yaş kaç

    ve neyin kafasını yaşamaktasın

    birileri seni habire tahrik ediyor ve sen tahrik edene masum ve mazlum gözüyle bakıp eleştirmektesin.

    böyle bir it dalaşı anlaşılamayacak kadar saçma ve gereksiz..

    1. İzlerken kendi gördüklerimi ve hissattiklerimi yazdım… Eyvallah elnano…

      1. …hissettiklerimi (düzeltme)

    2. Sen it dalaşını da, tahrik etmenin nasıl olduğunu da daha iyi bilirsin. Bu sitedeki bütün mesajların insanlara, takımlara, pilotlara laf atmaktan ibaret. RedBull ile ilgini ne zaman bir haber görsen meşrubat takımı diye hitap ediyorsun. Raikkonen’e her fırsatta laf sokuyorsun. Verstappen’e ergen diyorsun. Kendi tuttuğun haricinde herkese hakaret etmeyi taraftarlık zannediyorsun. Yıllardır bu sitede aynı haltı yapıyorsun.

      Önce saygı ve edep öğren. Sonra konuş.

  3. Evet, Marquez’in freninin sıkılması. Ne hikmetse Rossi’nin tekme attığı vakit ile Marquez’in freninin sıkılması aynı ana denk geliyor. Bak sen şu tesadüfe.

  4. Honda F1’de rezil, Moto GP’de rezil. Adamların varlıkları ziyan. Moto GP’yi meslek lisesine çevirdiler. Pistte ergen olmayan bir tane adam kaldı onu da karalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim ergenler de atlıyor oltaya.

    1. Evet gerçekleri kanıtları ile ortaya sundukları için reziller değil mi? Kanıtsız boş konuşanlar rezil değil.

      Gerçekleri hazmedemiyorsunuz. Başkalarına ergen demekten hakaret etmekten başka yaptığınız yok.

  5. Olan son yarışın heyacanına ve çekişmesine oldu..Birde 36 yaşında ki bir pilotun bir senelik emeğine içine etmek için çaba gösteren bir Moto gp sürücüsünün egosunu görmüş olduk..

    Marc marquez’in geçişlerini ve geçerken ki zorlamalarını bu şartlar altında normal olmadığını uzun süredir bu sporu takip eden birileri anlayacaktır, çünkü bir pilot şampiyonluğa oynarken ve diğer pilotun hiçbir iddiası yokken şampiyonluğa oynayan pilotu böyle zor bir duruma sokacak hareketleri başka bir sporcu yapmaz, üstelik yarış birinciliği için bile kapışmıyorken.. Üstelik Rossi’yi geçtikten sonra uzayıp gitmeden sürekli sanki onu beklermişçesine geçilip tekrar tekrar geçmeye çalışmak normal değil..

    İyi bir yarışçı olan Marc Marquez bu işlere niye kalkıştı anlamak zor..

    1. Agzina saglik mi desem koluna saglik mi desem arada kaldim ikisinide diyorum ?

      1. Eyvallah Kim1…

    2. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi/DuhanPeker avatarı
      YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi/DuhanPeker

      Doğal olarak vatandaşının şampiyon olmasını istiyor belki de Marquez.
      Bende yarışçı olsam vatandaşıma yardımcı olmak için agresif sürerdim bence doğal.

      1. Bende isterimde bu kadar agrasif bir rossiyi dusurme ve yaris disina itme politikasi izlemem o zaman sporun ruhuna golge dusuruyorsun simoncelli gitti rosside giderse artik motogpde ruh kalmiyacak o ayri mesele

  6. Honda elindeki telemetri verileriyle ve sunduğu kanıtlarla konuşuyor. Yamaha ise boş laflarla.

    1. Kardesim sende bos laflarla konusuyorsun yaris komserleri tekme demismi dememis al demekki bir kanitla konusuyorlar

      1. Evet, haklısın. O yüzden yarış komiserleri Rossi’ye değil Marquez’e ceza verdi.

    2. Telemetri verisi dediğin de Marquez’in freninin sıkılması, sanırsın CSI:Moto GP.

      1. Evet, Marquez’in freninin sıkılması. Ne hikmetse Rossi’nin tekme attığı vakit ile Marquez’in freninin sıkılması aynı ana denk geliyor. Bak sen şu tesadüfe.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir