Montoya: Gridin En Hızlısı Alonso

yazar:

kategori: ,

Juan Pablo Montoya, Fernando Alonso’ya destek verdi.

Geçmişte Fernando Alonso ile mücadele etme şansı yakalayan Montoya, McLaren’de zor günler geçiren Alonso’nun gridin en hızlı pilotu olduğu görüşünde.

Montoya “Fernando benim kahramanım! durum onun gibi bir sürücü için çok zor olmalı”

“Onun hayal kırıklığını anlayabiliyorum. O olağanüstü bir sürücü ve Japonya’da söylediği sözlerde sonuna kadar haklıydı. Yerinde olsaydım ben de aynısını yapardım”

“Vettel’in gridin en eksiksiz ve en çalışkan pilotu olduğunu düşünüyorum. Ama en hızlısı Alonso. Hamilton ise Alonso ve Vettel arasında bir denge. İyi olmasının sebebi bu” dedi.

Alonso bu yıl podyuma çıkamaması durumunda 2001 Minardi’den sonra ilk kez bir sezonda podyum görememiş olacak.


Yorumlar

“Montoya: Gridin En Hızlısı Alonso” için 37 yanıt

  1. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Tamam övmek isteyebilirsin.
    Bir çoklarına göre gelmiş geçmiş en iyi pilot Jak Vilnöv. Kişilerin algıları yorumları farklı olabiliyor.
    Öv öv tabii de adamı hızından dolayı övüyorum dersen dalga mı geçiyor ul.n bu derler.
    Şurada diaz fanları da dahil hızını öven adam bulamazsın.
    İstikrarlı dersin, telsizi iyi kullanıyor dersin, dersin işte bir şeyler.
    Herkeste e tabii olabilir der.
    Ama en hızlı dersen…….

    ————————————————-
    Montaya da iyi pilottu.
    Sarı saçlarıyla McLaren e çok yakışmıştı.
    Gibi.

  2. Evet Çok Doğru bir söyleyiş size şunu söyleyebilirim ki Montoya gerçekleri görüyor,kendine güvenen hodri meydan der çıkar,kendi aralarında en iyilerini belirlemek için aynı güçte bir araçla yarış yapsalar sizce ? Pilotluk acısından Alonso griddeki hepsini temizler Le mans sersinde aynı araçtan 4 tane ver ve kapışsınlar İddia olsa paramı Alonso oynardım zaten böyle bir durum olsa favori tabi ki Alonso olacak dı fazla söze gerek yok 2012 de ki sezonu izleyin sadece baştan sona defalarca söylüyoruz bunu anlayın artık Alonso şu anda HONDA ya çok kı8zgın ve gp2 motoru dedi düşünün artık…

  3. Yetenek, çalışma, bunları düşünmeden, bana göre eşit şartlarda sezonu Alonso’dan daha fazla puan toplayarak bitirebilecek bir takım arkadaşı yok şu anda. 2012’de yaptığı mucizeyi gerçekleştirmekti bu adamın.

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Heart atıp bekleyin. Şu an Button 16 Alonso 11 puanda. Alonso’nun karambole 5. olup 10 puan aldığı Macaristan dışında neredeyse puanı yok. Bu adamların ikisi de sezon boyunca sorunlarla boğuştuğuna göre, yeni güncellemeleri hep ilk Alonso kullandığına göre demek ki Button bayağı istikrarlı bir iş yapmış.

      Açıklamaya gelince Kolombiya nasıl bir ülke? Pek çok Güney Amerika ülkesinde olduğu gibi ispanyol kolonilerinin gelip yerleştiği ve İspanyollaştırılan bir ülke. İspanyolca konuşan bir Kolombiya ve Kolombiyalı’nın kimi ön plana koyacağı da belli. İnsanların bu subjektif açıklamayı dikkate almaları için sezon sonu hiç hesapta olmayan, beğenilmeyen Button’u puan olarak yenmesini görmeleri gerekiyor.

      Efendim şöyle sorun oldu, böyle sorun oldu yavaş araçta 5 puan önde olsa ne olur? falan demeyin. İnsanlar yıllar sonra arşivden 2015 sezonunu bulunca eğer böyle biterse Button’un tarihin belki de en kötü Mclaren aracında Alonsoyu yendiğini yazacak.

      Gridin en hızlısı bana göre pull rod’u her ne kadar kontrol edemeyip hata yaparak yarış dışı kalsa da Mexica gibi bilinmeyen bir pistte arkalara düşüp öndeki Mercedes ikilisiyle benzer zamanları tutturan Vetteldir.

      Ama Vettel önce Ricciardo şaibesini temizlesin diyenler olabilir. Ona bakılırsa bu sene Kvyat’ta puan olarak Ricciardo’nun önünde. Yağmurda yaptığı kazalara, sezon içi girdiği mücadelelerde 3-4 kez yarış dışı kalmasına rağmen Ricciardo’nun önünde.

      Hamilton hızlı araçları en iyi kullanan belki de en sıradışı pilot. Dolayısıyla gridin en hızlısı da denilebilir. Ama altındaki arabanın sıralama performansını en iyi yansıtan Vettel olduğu için yukarıdaki kanıya sahip olmuş olabilirim.

      En istikrarlı pilot bence Button. Alonso’yu en’li bir yere koymak gerekirse kendini en iyi şekilde en hızlı gösterebilen pilot diyebilirim. Kariyeri boyunca hiç “en hızlı” denen araçta yarışma şerefine nail olamadığı için insanlar belki de onu çok hızlı görüyor. 2005 Renault aracı Mclarenden yavaş mıydı? yavaştı. Ama istikrar şampiyon yaptı.

      2006 Renault aracı belli noktadan sonra Ferrariden yavaş mıydı? yavaştı. Yine istikrar şampiyon yaptı. 2007 Mclaren aracı Ferrari kadar hızlıydı ama en hızlı denebilecek kadar net hızı yoktu. Skandallar ve takım içi huzursuzluğu şampiyonluktan etti.

      2008-2009 yeniden yapılanma süreci olduğu için saymıyorum. 2010 Ferrari aracı sezona hızlı giren en hızlı olmasa da Red Bull’a 4 senelik dominasyon içerisinde en yakın hızda olan araçtı. 5 galibiyet aldığı sezonu son yarıştaki takım basiretsizliği ve kendi heyecanıyla kaybetti.

      2011’deki aracı gridin belki de 4. aracıydı o yüzden şampiyonluğa oynayamadı. 2012’deki aracı dayanıklılık olarak en iyi, hız olarakta en iyi 3’teki aracıydı. İstikrarıyla puan farkı açtı. Belçikadaki yarış dışı kalmasıyla belki de şampiyonluğu verdi.

      2013’teki aracı sezonun ilk yarısındaki lastik belirsizlikleri sayesinde hızlıydı. Mercedesinde dahil olduğu grupta en hızlı 3. araçtı. İstikrar sayesinde belli noktaya kadar şampiyonluk potasında kaldı ve aracın hızı yeterli olmayınca şampiyonluğu kaybetti.

      2014’teki aracı son 10 sezonda kullandığı en kötü 3. araçtı. Yine de istikrarlı ve Raikkonenden hızlıydı. Sezonu 161 puanda bitirerek Mercedes motorlu eski takım arkadaşı Massayı da geçti. Raikkonen’e 106 puan fark attı.

      Tüm bu gelişmeler, aldığı şampiyona 2.likleri falan ona olan saygıyı artırdı. Hiçbir zaman en hızlı araçta yarışmayıp bunları başardığı için en hızlı pilot sıfatına nail oldu. Hem de en istikrarlıydı tüm bu yıllar boyunca. Button’un istikrarını bu sene anladığı için en istikrarlı Button dedim.

      Hamiltona olan saygı’nın sebebi de 2007 ve 2008 sezonunda gösterdiği yüksek performanslardan kaynaklanıyor. Sonrasındaki 4 sezonun 3’ünde çokta sivrilemedi. 2013’te değişim yaptı ve geçen yıldan beridir de 2007-2008’de ektiği saygınlık tohumunun meyvelerini yiyor.

      Vettele olan saygısızlığın sebebi ; 2009-2013 arası ya en hızlı ya da en hızlıya en yakın araçlarda yarışıp zoru görmemesinden kaynaklanıyor. İlk karşılaştığı zor durumda Ricciardoya yenilip kaçtı. Bu mu hızlı pilot? deniliyor. Ama bilenler bilir attan eşeğe düşmüş bir adam eşeği sürmeyi istemez. 2014’te Vettel attan eşeğe düştü.

      Bu sene Ferraride birazcık zor olan şartlar altında iyi dereceler alıp, yaptığı hatalarda özeleştiri yapması insanların ona olan saygılarını tekrar artırdı. Benim Vettel’e en hızlı dememin bir sebebi de teknik olarak Red Bull’la pekte ilgisi olmayan araçta, bu sene yarışmaya başlayıp, geçen seneden beri bu takımda olan pilotu çok rahatça yenmesi.

      İstikrar ve puan anlamında değil sadece. Gerek sıralamada aldığı neticeler, gerek yağmurlu ya da ıslak yarışlarda yükselmeler veya gerilere düşmüşken en hızlı tur yahut ona yakın zamanlar elde edip yükselmeye çalışmalar bir pilotun hızını ortaya koyar.

      Yeni geldiği araçta eski pilotu yenen ilk adam yarışanlar içinde Alonsoydu. Ama 2010’da Massa da kazadan sonra yeni başlangıç yaptığı için çokta eski pilot diyemeyeceğim. 2. adam Hamiltondu. Rosbergten az yarış kazansa da puan olarak 2013’te yenmişti. 3.adam Ricciardoydu.

      Son 4 sezonun şampiyonunu yenmiş bir pilottu. Bu yüzden en iyi pilot denilebilecek insandı. Ama otoriteler durun bir bekleyelim o sezonun tesadüf olmadığını bu sene kanıtlasın dediler. Toro Rosso’da 1 sene yarışan Kvyata bu sene puan olarak mağlup oluyor ve hayal kırıklığı yarattı.

      Benim en hızlı pilot ölçütlerim bunlar. Geçmişle gelecek arasında köprü, sonraki sezona yansıtabilme; tamamen yeni olduğu bir takıma hızlı uyum sağlama. Gerilere düştüğünde yaptığı tur dereceleri falan filan. Montoya; en hızlı Alonso dese de dikkate almam, Glock; en hızlı Vettel dese de dikkate almam. Ülkelerden bağımsız şekilde yorum yapan eski bir pilot olursa belki dikkate alırım. Bir de gözlemlerimi.

      1. Montoya gelmiş geçmiş en hızlı pilottur. O eğer birinden hızlı diye bahsediyorsa hızlıdır diye düşünüyorum. Eğer Alonso ona göre hızlıysa gerçekten hızlıdır.

        1. Ferrari Racing avatarı
          Ferrari Racing

          Montoya’nın en hızlı olduğunu düşündüren nedir? kariyerinde sadece 7 yarış kazanmış, 30 podyum yapmış, 13 pole almış bir de 12 kez fastest lap yapmış.

          Bunları 5 yıl 6 sezon içinde yapmış. Buna bakarsak Vettel’in 2009-2013 arasındaki yaptıkları daha çarpıcı diyebiliriz.

          Williamsta’yken 3 Mclarende’yken de 1 defa pist rekoru kırmış. Sanırım en hızlı olduğunu düşündüren done bu. 2017’de gelmesi planlanan yeniliklerle birçok pistte yeni rekorlar görebiliriz.

          Verstappen belki Ferrariye geçecek, şampiyonluk değil pist rekoru hedefleyecek ve belki birçok pistte , pist rekoru yenileyecek. Bu onun en hızlı olmasına mı işaret edecek?

          Yarış içi fastest lapları ölçüt olarak alırsak yarışan en hızlı pilot Raikkonen. Poleleri baz alırsak sanırım Vettel. 372 kilometrelik hız rekorunu baz alırsak gelecek sene muhtemelen Bottas ya da Massa Meksikada bu rekoru geçer.

          Ben Montoya’yı kaybedecek bir şeyi olmadan süren kontrollü bir Maldonado’ya benzetiyorum. Tek fark Maldonado’daki kontrolsüzlük ve beceriksizlik onda yoktu.

          Formula 1’e girdiği yaş açıkçası çok geçti. 26 yaşında F1’e girdi ve yarıştığı 5 sezon boyunca çokta fazla tecrübe kazanmaya gerek kalmadan istediği serbest sürüşü pistlere yansıttı.

          Disiplin altına girmeyi hiç sevmezdi. Sadece rekorlarla ilgilenirdi. Belki de politikada, şampiyonluklarda gözü olmadığı için bu kadar sevildi ve hızlı gibi göründü lakin aslında çokta olağanüstü bir pilot değildi.

          Bence yaptığı yorum çok subjektif. Alonso’nun kariyer zirvesine çıktığı dönemde aynı açıklamaları yapsa; insanların çokta gözüne batmazdı ama şimdi yapıyorsa, ispanyolca konuşan insanların dayanışması şeklinde yorumlanır.

      2. Bana göre Alonso ne en hızlı, ne en istikrarlı, ne de en yetenekli pilot. Adamın olayı bunların hepsinin önemli bir kısmını bir araya getirebilmiş olmak.

        Button en istikrarlı
        Hamilton en hızlı, doğal yetenek açısından
        Vettel ise kendini rahat hissettiği zaman yenilmez

        Bana göre tablo bu.

        Ama ‘en iyisi’ Alonso

        (Karakterleri hariç)

        Bence pilotların da F1’e geldiği gibi devam ettiğini düşünmemek gerek. Kendilerini de geliştirebiliyorlar.

        Hamilton saçma sapan kaza yapmıyor eskisi kadar, Vettel pole’den başlamasa da iyi yarış çıkarabiliyor sık sık, zıt düşünürsen Raikkonen’in de hali ortada.

        Bu sene McLaren pilotlarının kaç puanı olduğunu, kimin kaçıncı olduğunu emin ol ben 15 senelik McLaren taraftarı olarak takip etmedim. Şu an farkettim hangisinin kaç puanı var, hangisi kaç defa yarış dışı kaldı emin ol bilmiyorum. Bence sen de değerlendirmeye alma bu seneyi fazla 🙂

      3. Heh ben de ne zaman biri çıkıp Button Alonso’yu puan olarak geçtiği için yendi diyecek diye bekliyodum 😀 yazının tamamını okumak mümkün değil ancak içinde yanlışlar olduğu için düzeltmek istedim bu sezon Alonso’nun aracında oluşan problemler genelde puan alabileceği yarışlarda olmuşken Button’un sorunları ise hiçbir iddialarının olmadığı yarışlara denk geldi,Button’un Alonso’dan farkla fazla puan aldığı yarışlardan biri Monaco(Alonso da puan alıyodu araç patlamasa)diğeri de Austin(Alonso önündeydi)..Böylesine puan alınamayacak araçlarda şansa ihtiyacınız olur bütün sezon geçersiniz 11.olursunuz takım arkadaşınız 14.olur yarışlarda,bir yarış araç kıpırdanır sizin motorunuz patlar bişey olur takım arkadaşınız 7.olup tüm puanları toplar,Button’un da puan üstünlüğü burdan gelmiş oldu..

        Bir ekleme de 2010-2013 arası Ferrari performansına yapayım yeri gelmişken,Ferrari evet istikrarlıydı ancak genel olarak ilk 4 araç dışına çıkmaması konusunda,Red Bull’un ardından 2.araç olma konusunda asla değil.Alonso yarışırken Red Bull’larla arada her zaman bazı yarışlarda Mclaren bazen Lotus bazen de piste göre Mercedes vs,dolayısıyla bu sezonki gibi net bir 2.araç olmadılar o 4 sezonluk periyotta.

        1. Bence bu sene sonunda ister Alonso ister Button önde bitirsin,bu ikisinden birinin kaybettiği manasına gelmez.Her halukaarda ikisi de bu sene son sıralarda Manor’la yarışarak zaten kaybettiler.Tüm sene bu iki adam arabanın gelişmesi için uğraştılar,didindiler.Eminim ki bu boğuşmanın içinde onların hala puan durumundan haberleri yok ya da varsa bile onları ilgilendirmiyodur.Onun için burada da yok o kazandı o daha iyiydi bu kötüydü gibi bir muhabbette saçma olur..

  4. benim merak ettiğim tek ikili Vettel-Lewis. bu iki pilotu aynı anda,aynı araçta görürsem sevinirim. Alonso harika bir sürücü, fakat şu an için 2 pilotun da gerisinde kalacağını düşünüyorum.

    Ricciardo diyebilirdim fakat bu sene hayal kırıklığına uğradım. açıkcası yeni nesil sürücülerde de pek iş yok. olsaydı bugün hala Alonso-Button-Kimi konuşulmazdı. yanlış anlaşılmasın, tamamen yaş farkından dolayı söylüyorum bunu. Montoya dönse, bu gençlerden daha fazla heyecan verici olurdu.

  5. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
    Mercedes AMG Petronas F1 Team

    Pilot sıralamam

    Alonso = Eski Raikkonen 🙂 > Hamilton > Vettel > Ricciardo

    1. Eski Raikkonen 🙂

  6. Şan gridin en hızlısı mercedes pilotlar ikinci sırada.
    Günümüz f1 araclar çok daha önemli,pilot karşılaştırılaacaksa 2008 den öncesine bakılmalı

  7. Alonso her araçla başarılı sonuçlar almıştır ama Vettel ve hamiltonu zor zamanlarında gördük

    1. Doğru söze ne denir.

    2. Saglam bir yorum olmus. 🙂

    3. Sencer aksu avatarı

      Vettel’e de haksızlık yapma o toro rosso’yla birincilik kazanmış birisi ama ham tamamen aracına bağımlı.Rosberg ise babasının oğlu f1’e bile belki rüşvetle girmiştir.;-)

  8. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    idolü Schumacher olan vettele çalışkan ama yeteneksiz demiş aklı sıra . ya montoya sen hep böyleydin hırsın aklının önüne geçerdi her yarış schumacher bu yarış görecek onu geçeceğim diyerek başlayıp schumacherin sana 30-40 saniye takmasıyla tükürdüğünü yalardın.neyse karşılaştırma konusuna gelecek olursak daha öncede belirttiğim gibi en iyiler kimi ve alonso daha sonra gelenler hami ve vettel’dir.hami ve vettel ilerleyen yıllarda kimi ve alonsonun ötesine de geçebilir.

    1. en iyiler kimi ve alonso
      +1
      Saf hız anlamında hala Kimi gibisi yok, genelde ise Alonso.

    2. Vettel fanı olup da Alonso daha iyi demek her kişinin diyecegi bir sey degildir. Tebrik ediyorum seni objektifliginden dolayi.

    3. “Vettel’in gridin en eksiksiz ve en çalışkan pilotu olduğunu düşünüyorum.”
      Eksiksizden anladığın ‘yeteneksiz’ mi gerçekten??

      1. Onur Gentas avatarı

        Valla totale bakında adam Vettel’i üçüncü sıraya koymuş. Tabi konuşmalar ne kadar tutarlı tartışılır.

      2. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        alıntı yaptığın cümlenin devamında “ama en hızlısı alonso” diyor.sen ne anladın ben onu anlamadım.

        1. Senin anlayamadığını…
          Vettel en komple (most complete) ve en çalışkan pilot, ancak en hızlı sürücü Alonso demiş. Buradan çalışkan ama yeteneksiz anlamını nasıl çıkardın???
          Hamilton için ise işini çok iyi yapıyor bu sebeple Vet ve Alonso arasında demiş.
          Karışık bir sıralama yapmış aslında.
          Hız sıralamasında Alo-Ham-Vet derken, en eksiksiz pilot olarak da Vet’i göstermiş.
          Ha bir de Montoya bu demeci İspanyol AS gazetesine verdi. Biraz da bu çerçeveden bakmak lazım.
          İngiliz medyasına konuşsa mutlaka bu üçlüye Button’ı da eklerdi mesela..
          Not: ben de bu üçlüyü gridin en iyileri olarak tanımlıyorum.

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            bende üçü arasında en yeteneksizi mahiyetinde kullandım zaten böyle söylemesinin sebebini de vettele b.k atma isteğinin olduğunu söylemeye çalıştım ☺

    4. kimi ile vettel asla büyük pilot değil, bunu herkes görüyor , ne yazık ki fanlar at gözlüğü ile baktığı için göremiyor.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        bu senin görüşün sadece saygı duyarım

  9. 2007 den sonra kendini geliştirme olarak Alonso Hamilton un daha ilerisindeydi o yüzden tekrar rekabet ederlerse eğer Alonso nun kazanacağını düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim. Keşke olsa da izlesek.

  10. Alonso müthiş bir yetenek ama yanlış zamanda yanlış yerlerde olmanın cezasını çekti hep. Vettel çok çalışkan onada katılıyorum.

  11. Seneye honda iyi motor yaparsa insallah gorucez.Siralamalarda vettel daha iyi ama yarista Alonso tecrubesini konusturuyor

  12. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    adam en doğru sözü söylemiş. acaba fernando mercedes’te olsaydı hamilton dünya şampiyonu olabilir miydi. 2007 de berabere kaldılar ama kesinlikle Alonso hamilton’u harcardı.

    1. Alonso hamiltonu cebinden çıkarırdı aynı araçta olsalar

    2. Alonsoyu kariyerinin başından beri takip ettim. Bana göre 2007 açık şekilde en kötü senesiydi.Hem alıştığı araç karakteristiği hem alıştığı lastikler değişmişti. Sürüş olarak hiç rahat değildi hatta internetten 2006 ve 2007 onboard videoları karşılaştırılınca sürüş stilini tamamen değiştirdiği belli oluyor. Eski Renault ve Michelin uyumundaki araçlardan alıştığı arka tutuşu yoktu McLarende. Mental olarakta iyi değildi. Monaco Gpsinden itibaren takım Hamiltonun yanına geçmeye başlayınca performansı iyice düştü.Haftasonu boyunca en hızlı olduğu Kanada ve Abd yarışlarında polü son turda yaptığı hatalarla kaybetti.Böyle bir senede Hamiltona sıralamalarda 10-7 yenilerek rekabetçi kalmayı başardı.Yarışlarda 10-7 üstünlük kurdu ve sezonu aynı puanda tamamladı.
      Şimdi karşılaşacak olsalar 2007’yi unutturacak kadar muazzam bir rekabet olabilirdi. Alonso 2007’den beri kendini çok geliştirdi aynı şekilde Hamiltonda. Çoğu kişi Hamiltonun sıralamalarda öne çıkacağını düşünür ama bence yanlış. Alonso ortalama bir tek tur pilotu gibi bir algı var F1’de onu hiç anlamamışımdır. Ferrariye gelmeden önce tek tur ustası olarak lanse edilen Massa’yı ezip geçmişti ortalama yarım saniye fark oluyordu aralarında.Şimdi Massa Bottası sıralamalarda yenmeye başlayınca bu sefer kaza etkilerini yeni atlattı demeye başladılar:) Halbuki tek fark yanında Alonsonun olmaması bunu kendisi de demeçlerde dile getirir. Aynı şekilde dünya şampiyonu Raikkoneni 16-3 mağlup etti. Motive bir Alonso sıralama turunda de en hızlı pilot bana göre. Hamilton 2014 teki haliyle Alonsoya kafa tutamazdı ama bu seneki formuyla çok yakın olurlardı bence. İkisininde birbirine karşı güçlü yönleri var Hamilton’un tek tur istikrarı,yağmurlu hava performansı Alonsonun yarış zekası,mükemmel start ve ilk turları gibi. Kimin şampiyon olacağını çok ufak detaylar belirlerdi. Hayal etmesi bile güzel 🙂

      1. Kesinlikle haklısın dostum

      2. Köşe yazısı tadında olmuş.Çok daha uzun olsa,yine sıkılmadan okurdurdum.Tek katılmadığım nokta ise,”Hamilton’un yağmur performansının daha iyi oluşu”.Fernando’nun yağmur performansı en az Hamilton kadar iyidir.Ayrıca Montoya’da Alonso’nun en iyisi olduğunu savunanlar arasında yerini aldı.Geçenlerde yine Autosport. de okumuştum,Claire Williams Soçi Grandprix’İnden sonra bir demeci vardı: Fernando hala gridin en iyisi.Ama elinde malzeme yok.O malzeme elinde olduğunda şuan muhtemelen podyumun ortasındaydı her yarış.. Alttan gelen pilotların hiçbirinde bu adamlardaki(Raikkonen,Hamilton,Button,Massa,Fernando)yürek,hırs,heyecan yok Seb hariç..Ama Alonso’daki kazanma hırsı da bu pilotların hiç birinde yok..Onu büyük yapan da bence bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir