Vettel Almanların Spora İlgisizliğini Anlamıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel Alman taraftarların Formula 1’i neden Meksikalılar kadar sevmediklerini anlayamadığını söyledi.

Almanya GP bu yıl takvimden düşerken Meksika pisti ise üç günde 300000’den fazla insanı ağırlayarak tamamen doldu.

Vettel Almanya ve Meksika arasındaki popülerlik farkını anlıyor, ancak sebebi hakkında bir fikri yok.

“Dürüst olmak gerekirse Almanya’da ne olduğunu bilmiyorum. Harikaydı, ancak son yıllarda tribünler dolmuyordu.”

“Bence Meksika’da Almanya’dakinden daha çok Almanya bayrağı vardı. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorum.”

“Belki insanlar yorulmuştur. Belki biletler çok pahalıdır, belki de insanlar ne kadar harcayacakları konusunda gerçekçi düşünürler.”

“Yıllar boyunca kalabalığın giderek azaldığını görmek utanç verici, üstelik galibiyetler peşinde koşan Alman pilotlar varken.”

“Görünüşe göre diğer ülkelerde insanlar yarışlar hakkında biraz daha tutkulular.”


Yorumlar

“Vettel Almanların Spora İlgisizliğini Anlamıyor” için 8 yanıt

  1. Peki sporun almanlara özel ilgisi var mı onu geç avrupalılara var mı italyanlar hariç o da sadece monza var diye diğer hiçbirine ilgisi yok. Adamların pistlerini söküp alıyorsun az gidiyorlar diye cahil ruslara, hiçbir halt bilmez azerilere gidiyorsun koşa koşa adam sana saygı duyar mı.
    Ben öyle ilk yıllarda Schumacher’e çok özel davrandıklarını hatırlamıyorum sonradan gelişti ve F1 çok farklıydı o vakitler. İnsanlar uzanabiliyorken tutup aralarını iyice açtılar.
    Almanların öyle milli markaları Mercedes bile çok umrunda değil artık sınıfına göre başka şeyler daha çok satabiliyor. Bizimkiler de ki VW hayranlığı onların kendi hiçbir markalarına yoktur 😀 Bizim yıldızı yeterciler taifesinin muadili oralarda da yaşlandı artık adamlar kaliteye bakıyorlar. Akıllı kimse şimdi ki dökülen bmw, mercedes gibilerine ölümüne bel bağlamaz.
    Asıl olay almanların hızı limitlerine kadar tadabileceği birçok mecrası var bu araçlarla kimseyi öyle delice tatmin edemezsin. 1.6 motoru adam kendisi alabiliyor zaten nesine hayran olsun. Erişilmez olmalı ama soğukta olmamalı hardcore’u hissedebilmeli insanlar var mı öyle bir durum yok.
    Küçük sebastian derdine yansın.:)

  2. Almanlar rasyoneldir desem bu bir değer yargısıdır kimine almanlar rasyonel değildir ancak rekabetin olmadığı bi sporda izleyiciler biraz mantığıyla düşünürse onu izlemek istemezler kim barcelonanın her hafta 5-6 gol atıp tüm kupaları toplanmasından hoşlanırki belki kendi taraftarları onlar da holigan seviyesinde olanlar muhtemelen . Türkiyede de motorsporları izleyicisi az rasyonel olmakla bağlantısı var mı hadi düşünün bakalım ….

  3. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Sebebi?
    The Schumacher.

    Almanlar, bir alman şayet azmederse bu sporun cılkını çıkarabilirini gördü.
    O zaman o kadarda büyütmemek lazım dedi almanlar.

    Sonra Merc tek başına girdi.
    Gene cılkını çıkardı.

    Almanlar dedi ki; Bu spor bizim sınırımızı test edebilecek seviye bir şey değil Heil Hitler dedi.

    1. Şu Alman, ve özellikle de Hitler hayranlığı ülkem insanında neden bu kadar yaygın hiç anlayamadım. Yani evet sanayi olarak üst seviye bir millet ancak artık bu adamların tanrı gibi görülmesi, mühendislik yeteneklerinin doğuştan kazanıldığının sanılması ülkemizin neden her şeyde bu kadar geri kaldığını açıklıyor sanırım.

      1. Yalnız arkadaş orda Almanları meth edici, hitlere kendi açısından selam çakıcı birşey dememiş onun yazım tarzı öyledir 🙂
        Dün ve bu akşam face de bende hitler videosu paylaşıp buna benzer şeyler yazdım bende mi hitler sevdalısıyım hayır tabiki de değil (pitonuna adolf adı koyup hitler hastası olan dostum da var:) ) velhasıl maksat biraz farklı. İnsanlara birşey anlatabilmek belki de..

        He bu dediğiniz realite değil mi evet niye peki Alman çünkü Türk nüfusu… köylüsü bile elleriyle etkisini görüyorlar 🙂 Ülkeye ilk giren araçlar alman araçları neredeyse… Alman çuklatası 🙂
        Peki niye Hitler… Diktatoryanın ne olduğunu halen kavrayamadıklardan… Han, Sultan, Padişah duyum, duyularıyla doğrusunun öyle sert rejimler, idareciler olduğunu sanmalarından… hele ki bir de teknik teknolojik bazı hareketler görüp dünyaya kafa tutmuşluk varsa…daha çoğunun da dinini, örfünü, adetini unutup faşizan duygular pompalanıp cehaletle içlerine sindirdiğinden fazlaca da yahudi/musevi/siyonizm (kavram, akıl karmaşası) kini, nefreti pompalanmasıyla katillere aşık olabilecek nedenler bulabiliyorlar. Zaten bu yüzden de halen dikta’larla uğraşıp duruyoruz ya birileri istediği, hoş gördüğü için birileri önünde hitler gibi selam durulsun, laf söylenmesin, sigara içilip, oturulmasın, hep kendilerine saygı duysun istiyor..
        Haricen bu hevesin kökeni bizde 1800 lere kadar gidiyor yeni birşey değil alman hastalığı. He bize bile alman, italyan marşının melodisini ezberlettilerse var birşeyler 😀

        1. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
          Aytunç Altındal (spä2000)

          Heil Michael!

  4. belkide süpürge sesi hoşlarına gitmemiş olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir