Ferrari Test Formuna Rağmen Temkinli

yazar:

kategori:

Ferrari takımı sezon öncesi testlerde güçlü olmasına rağmen sezon için açık favori olduklarını düşünmüyor.

Kimi Raikkonen ve Felipe Massa’nın testlerde gösterdikleri güçlü performansların ardından bir çok kişi Ferrari’nin şampiyonlukta en büyük aday olduğunu söyledi.

Ancak teknik direktör Aldo Costa dikkatli olduklarını ve Mclaren ve Renault’un büyük tehdit olduklarını söyledi.

Costa “Ben şampiyonada sıkı mücadele olacağına inanmayı sürdürüyorum. Bize göre Mclaren’de güçlü bir Lewis ve Renault’ta gelişmeye devam eden Alonso var. Bu yüzden her zaman olduğu gibi güçlü rakipler bekliyoruz.”

“Bu yüzden ayaklarımız yere basıyor. İlk yarışa mümkün olduğu kadar en güçlü şekilde gelmeye çalışacağız. Her detayı inceleyerek dayanıklılığı en üst seviyede tutmaya çalışacağız.” dedi.

Ferrari teknik patronu ayrıca hâlâ dayanıklılık olarak mükemmel durumda olmadıklarını belirtti.

Ferrari takımı geçtiğimiz cuma günü Barcelona’da özel test yapmır ve Luca Badoer yağ sızıntısı nedeniyle yarış simulasyonunu tamamlayamamıştı.

Costa “Kendimizi en iyi şekilde hazırlamak için bir çok test yaptık ve bir çok karar aldık. Ancak gördüğünüz gibi henüz mükemmelliğe ulaşamadık, bu yüzden % 100 mutlu değiliz.” dedi.

2008 sezonunda en çok neden endişelendiğinin sorulması üzerine Costa “Biraz dayanıklılık sorunlarından. Her bakımdan dikkat etmek zorundayız. Sezonun ilk yarışına hem performans hem de dayanıklılık bakımından mümkün olan en iyi şekilde hazır olacağımıza eminiz.” dedi.


Yorumlar

  1. neymiş o olup biten sen anladıysan yazsana.o teknik bir eleman ne söyledinin farkında ve ne olacağınında.sen istersen fazla kafa yorma bu işlere!!!

  2. Renonun üst sıralardsa olduğunu düşünenler F1 otoritelerinin yazdıklarına ve tek tur ve uzun sürüş performanslarına baksınlar. Ne olup bittiğini anlarlar.

  3. doğrudur quicknick, ferrari mantalitesi bu işte nerde bir sinsi düşünce var bunlarda.

  4. felsefede söyle bi deyim vardır bi adamı batırmak istiyosanız onu pohpohlayıp övün dipe batackt bi adamı yüceltmek istyrsanz sürekli eleştirin … aldo costa da bunu yapıyor 🙂 Yasin bunlar sana tanıdık geliyor dimi 😀

  5. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    hala renonun geri olcagını düsünenler ferrarinin bu üst düzey yönticisin agzına sadece rakıp olarak mclarenden lewis ve renodan alonso yu agzına alması … yorum yok:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir