“Raikkonen Artık 2003’teki Hızlı Pilot Değil”

yazar:

kategori:

Maurice Hamilton, Kimi Raikkonen’in artık eski gücünde olmadığı görüşünde.

Fin pilot 2012 ve 2013 yıllarında zafer ve podyumlar almasına karşın Ferrari’ye geçtikten sonra önce Alonso’ya sonra ise Vettel’e yenildi.

Fin pilot bu yıl zaman zaman şanssızlıklar yaşasa da Vettel ile aynı performansı göstermekte zorlandı.

Sky’a konuşan Maurica Hamilton “O 36 yaşında ve yaşlı bir sürücü. O artık Kimi değil..”

“Hepimiz 2003 ve 2005’i hatırlarız. O yıllarda pist üzerindeki hızıyla Kimi’yi sevdik. Olağanüstü tepkiler, hız ve reaksiyon.. Ama yaşlandıkça artık bu reaksiyonlardan eser kalmadı”

“Ve artık o sürücünün olmadığını görmeye başlamak gerçekten çok üzücü” dedi.


Yorumlar

““Raikkonen Artık 2003’teki Hızlı Pilot Değil”” için 19 yanıt

  1. Bence yanlış düşünüyor. O dediği hiçbir zaman olmadı.

    O kafayla gideceksek; Button artık 2009’daki hızlı pilot değil. Anlayana.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      O size göre. Mantıklı ve F1 i bilen, bu işin içinde olanların görüşleri de yukarıda belirtildiği gibidir.

      1. Dediğin gibi kendi fikrimi belirttim. İşin içinde olanların da böylesi net detayları söylemeleri tepkiler açısından zor. Massa için bile böyle söz edebilecek birisi çıkmadı.

  2. Herkesin derdi Kimi olmuş ya.36 yaşında ki bir sporcuyu 24 yaşında ki durumu ile değerlendiren bir kişinin beyin hücrelerini kontrol ettirmesi gerekir.

  3. Kimi hız konusunda şu an pist üstünde yarışan bütün pilotlardan iyidir.Potansiyeli daha yüksektir.Ancak 25 yaşındaki bir insansın hangi spor olursa olsun 36 yaşında o performansı göstermesi imkansızdır.Fakat iyi bir araba ile iyi bir Kimi yine pistin tozunu attırır bundan şüpheniz olmasın.

    Kimi ilk önce yarışmaya ara vermiş bir pilot hemde iki sezon.Farklı kategoriler de yarişmış öldürücü yeteneği sayesinde döndükten sonra da mükemmel performanslar vermiştir.Ferrari yılları Kiminin performansını gölgeliyor yaşadığı sorunlar azımsanacak şekilde değil.Bu sene hız sorunu yok küçük küçük hatalar, saçma sapan sorunlar hep Kimi’yi buldu.Son sözü altında şampiyon olacak bir araba olursa Ferrari de kirli oyunlar oynamaz ise şampiyon herkese söyleyecektir..

    1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
      Mercedes AMG Petronas F1 Team

      Altında griddeki en iyi araba var ve bu sene yanılmıyorsam 1 yada 2 kere podyuma çıkabildi. Şampiyonada Valtteri Bottas puan olarak önüne geçip 4. oldu. Bir kaza daha yaparsa Massa’da affetmez geçer. 2005 ve o dönemlerde parlayan bir yıldızdı ve şimdi söndü. F1’i kafada bitirdi.

      1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
        Mercedes AMG Petronas F1 Team

        En iyi ikinci araç pardon.

  4. bu seneki araç yarış kazanabilelecek bir araç, Vettel 3 kre kazandı, Alonso bu araçla 5-6 kere rahat kazanabilirdi. Schumacher şampiyonluğa oynayabilirdi. Oysaki Kimi nal topluyor. Lotus yarış kazanabilecek bir araç mıydı? Ama o zaman daha refleksler ölmemişti , şimdi Kimi bitmiş. MAzi ile yaşanmamalı, vakti gelince bırakmalı insan. Para her şey değil.

    1. bu seneki araçla alonso da 3ten fazla yarış kazanamazdı.

    2. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Bana Alonso’nun bu yıl Ferrari’de yarışsaydı (RAHAT) kazanacağı 6 yarışı say. Hadi rahatça kazanmasını da geçtim 6 yarışı say isimleriyle.

      Hangi zihniyetle böyle yorumlar yapılıyor anlamak zor.Ben de kalktım buna cevap yazdım.Neyse o kadar yazmışım boşa gitmesin.

      1. 25 senedi neredeyser her sene her yarısı ve her sıralamayı izlemiş biri olarak ve her pilotu defalarca izlemiş biri olarak diyorum. Alonso yu sevmem ancak vettelden kat kat iyi bir pilot olduğunu kabul ederim. Hamilton bu sene kasmiyor. Kasamiyor. O da gerilemiş. Formda bir Alo bu sene mercedes e kabus olurdu.

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Eliniz sürşmüş en az 10 yarış kazanırdı. Aşağısını kabul etmem sakın ısrar etmeyin.

    4. 6’yı bilmem ama 4 garanti. Gerisi Alo’nun kartları dağıtmasıyla alakalı.

    5. bağırsaktan sallamışsın tam olarak

  5. Raikkonen kazanabileceği bir araca sahip değil iken motive olabilen bir sürücü değil. Kimi’nin tam performans gösterebilmesi için 1. sıraya ulaşmasının mümkün olması gerekiyor.

  6. Hakli yorumcu bu konuda.
    Su anki performansini ve sonuclari griddeki pilotlarin en az yarisi alabilirdi ki daha ucuza ve takimda gelisebilme potansiyelleri olurdu.

  7. Ferrari şampiyon olabilecek bir araç ürettiğinde Raikkonen çıkar yarışır. Yoksa baklavasına yarışıyormuş gibidir. O hep böyleydi, yeni bir şey değil bu. Seneye o araç gelirse o zaman bakarız yaşlanıp yaşlanmadığına. Bence asıl sorun motivasyon. Gençken araç kötüyse bile elinden geleni yaparsın, hırslısındır çünkü. Yaşlanınca muhtemelen sonuca gidecek olanaklar olmayınca çok da kasmazsın. Durum bence bundan ibaret.

  8. Bıraksın gençlere yol açsın artık.

  9. Bırakın şu adamın yakasını artık herkes bunda kısmen de olsa hemfikir zaten . Ee tamam durum böyle napsın adam ne istiyorsunuz biz gençler bile şimdi 24 25li yaşlarda 19-20 deki halimizi mumla ararız fazla değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir