Red Bull Brezilya’da Güncel Renault Motorunu Kullanacak

yazar:

kategori:

Renault, Red Bull’un sıradaki yarış Brezilya’da 12 gelişim hakkının 11’inin kullanarak güncellediği yeni motoru kullanacağını açıkladı.

Bu sene güncelleme hakkını kullanmayan Renault, neredeyse tüm gelişim haklarını kullanarak geliştirdiği yeni motoru Amerika’ya yetiştirdi ancak Red Bull ve Toro Rosso o dönemde yeni motoru kullanmama kararı aldılar.

Ancak son dönemde beklendiği üzere Red Bull, sıradaki yarış Brezilya’da yeni motoru kullanacağını açıkladı. Yeni motorun tur başına 0.2 sn gelişim sağlaması bekleniyor.

Şu an için Red Bull’un her iki pilotunun yeni motoru kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Red Bull bu konuda, tüm motorlarının ömrünü detaylıca inceledikten sonra karar verecek.

Toro Rosso ise bu sene yeni motora geçmeyeceğini duyurmuştu.

 


Yorumlar

“Red Bull Brezilya’da Güncel Renault Motorunu Kullanacak” için 7 yanıt

  1. Madem kullanacaktınız, Amerika’da kullansaydınız. Hiç değilse denemek için yarışa zaten son sıradan başlayacak olan Sainz’e takabilirdiniz.

    Çok yanlış karar.

  2. Mecbur seneyede bu motoru kullanacak takım. Ne durumda olduğunu görmesi gerekiyor. Birde ilien ve Newey logosuz Renault motorunu kendileri geliştirecekmiş ne kadar başarılı olabilirler bilmiyorum.

    1. Newey, şasi’den sonra şimdi de motor’a mı el atmış ? 😀

      1. Ben Serhan Acar ın yalancısıyım 😀

        1. Şasiyi motora göre tasarlayacaktır. Motor yapmak bambaşka bir alan.

      2. Newey aracı tasarlarken kendisine yardımcı olacak dış ebatları verir, diğerleri buna göre tasarlar.

  3. Yandik!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir