Formula E Putrajaya: Zafer Lucas di Grassi’nin!

yazar:

kategori:

Formual E’de 2015/16 sezonunun ikinci yarışı olan Putrajaya ePrix’ini Lucas di Grassi kazandı.

Yarışa altıncı sıradan başlayan Lucas di Grassi, sorun yaşayan Renault e.dams pilotlarını geçmeyi başardı ve uzun süre lider götürdüğü yarışı rahat şekilde kazandı.

Yarışın ikinci bölümüde di Grassi’yi kovalayan ancak bir türlü farkı kapatmayı başaramayan Duval yarışı ikinci sırada tamamlarken, bitime 3 tur kala aracını duvara çarpan Frijns geometrisi bozulan ve sola çeken aracını üçüncü sırada bitiş çizgisine getirerek ilk Formula E podyumunu elde etmiş oldu.

Stephane Sarrazin yarışı dördüncü sırada tamamlarken, Bruno Senna beşinci, pek çok kez duran ve aracını yeniden çalıştırmayı başaran Da Costa altıncı, Daniel Abt yedinci, İlk pitini çok geç yapan ve son bölümde atak yapma fırsatı yakalayan Nelson Piquet ise sekizinci oldu.

Heidfeld altıncılığa kadar yükseldiği yarışın son bölümünde sorun yaşadı ve ancak dokuzuncu oldu. Yarışın bir kısmını lider götüren ve ilk pitleri erken yapmak zorunda kaldığı için bataryası azalan Prost, aracını bitiş çizgisine getirebilmek adına yavaş gitmek zorunda kaldı. Bununla birlikte bir kez de duvara çarpınca yarışı ancak 10. sırada tamamladı.

Jacques Villeneuve ancak 11. olurken, ilk pitlere gelinirken yavaşlayan ve son sıraya kadar düşen Buemi, yeniden ilk ona kadar yükselse de son turlarda yeniden durdu ve 12. oldu.

CTMNE_nWEAAd-7y


Yorumlar

“Formula E Putrajaya: Zafer Lucas di Grassi’nin!” için bir yanıt

  1. Bayağı olaylı bir yarıştı. Olay demişken Heidfeld’in başına bir şey gelmese olmaz tabi ki. 😀 😀 😀 İlk viraj fenaydı ama sonraki aracı kurtarışı süper oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir