İtalyan Sponsoru Lorenzo’dan Desteğini Çekiyor!

yazar:

kategori:

İtalyan saat üreticisi  Sector No Limits sezon sonunda Yamaha binicisi Jorge Lorenzo’dan sponsorluğunu çekeceğini açıkladı.

Şirket, Valentino Rossi, Marc Marquez ve Jorge Lorenzo arasında yaşanan olayların ardından bu kararı aldı.

Lorenzo Rossi ve Marquez arasındaki olaya karışmasa da Rossi’nin ceza alması gerektiğini söylemişti.

Şirketten yapılan açıklamada “Sector No Limits her zaman sportmenliği, mücadeleyi ve gerçek rekabeti savunun bir şirket oldu”

“MotoGP dünya şampiyonasının bir parçası olarak son haftalarda yaşnan olaylarda hemfikir değiliz” denildi.


Yorumlar

“İtalyan Sponsoru Lorenzo’dan Desteğini Çekiyor!” için 17 yanıt

  1. böyle bir marka da varmış hah

  2. Rossi Marquez’e tekme atıp düşürdü diye Lorenzo’dan sponsorluğunu çeken İtalyan firma! Epey komplike olmuş.

  3. Sırf Rossi ile aynı ülkeden oldukları için rakibinden sponsorluğu çekiyorlar. İtalyan milliyetçiliği. Bu kafa vaktiyle Ferrari’nin de içine etmişti. Efsane takım efsane kadrosunu italyanlaştırmak için dağıttı. Sonra Ferrari bir daha eski Ferrari olmadı.

    Marquez’in de İtalyan sponsorlarını kaybetmesini bekliyorum. Asıl merak ettiğim İspanyolların bu harekete karşılık verip vermeyecekleri.

    1. Lorenzo da sırf ispanyol olduğu için marquez’i destekliyor, ispanyol milliyetçiliği. Bu kafayla bir yere varamaz.

      1. O da yanlış tabi ki. Gerçi İspanyol olduğu için midir tam emin değilim. Lorenzo ile Marquez’in arası hiç de iyi değildi önceki dönemlerde. Bana daha ziyade Rossi’ye yapılan bir tepki gibi göründü.

  4. repsolun yaptıgı tehdıtı adamlar gerceklestırmıs işte

  5. tahmin edilen durum gerçekleşecek sanırım, lorenzo üstüne vazife olmayan pozisyonda burnunu olmadık konulara sokup kendi gücü ile mücadele etmek yerine bel altı çalışınca, sezon sonunda yamaha’dan tekmeyi yiyecek. son açıklamasında saçmalamak yerine “rakibim rossi ile eşit şartlarda kıran kırana mücadele etmeyi tercih ederdim” diyerek tüm dünyanın saygısını kazanmak dururken, damarlarındaki ispanyol kanının gereğini yaparak işi çirkefliğe dökmüş ve bu şansı kaybetmiştir. umarım fiat’ın sponsorluğunda rossi-yanone ikilisi yamaha’ya geçer ve şu adamdan kurtulur yamaha.

  6. İşinize gelmeyince çekin desteği.

    1. Nasıl işine gelmiyor, lorenzo büyük ihtimal şampiyon olacak ve firma da reklamın alasını yapacak. Buna rağmen böyle bir açıklama yapılıyorsa, maddi çıkarını düşünmez. Daha çok haklı olduğuna inandığı kişinin yanında olmak anlamına gelir.

      1. Maddi çıkarını düşünmediği için değil. Tam tersi. Firma İtalyan. Müşterileri de İtalyan. Hepsi bu olaylarda Rossi’yi destekliyorlar. Dünyadaki her firma için müşterilerin yanında yer almak çok daha kârlı.

        Günümüzün kapitalist dünyasında “maddi çıkarını düşünmez” diye bir şey yok. Her zaman her firma daima çıkarları doğrultusunda hareket eder. İstisnasız.

        1. Sadece italyan müşteriler demek. İlginç…

          1. Müşteriler sadece İtalyan değil. Ama ağırlıklı olarak İtalyan.

            1. Dediğin de haklılık payı var, hatta söylediklerine tamamen katılıyorum. Eleştirdiğim nokta, rossi nin her yaptığına yüklenip lorenzo ve marquez’i masum gösterme çabaları. Lorenzo kazandığı halde yuhalaniyorsa vardır bir sebebi değil mi? Her iki tarafta hayali kısaca.

              1. Hatalı*

              2. Tabi. Kimse %100 masum değil.

  7. İş nerelere kadar geldi rossi yi desteklesem de sponsorun bu tavrı hoş degil ne diyeyim artik bundan sonra ispanyol markalar kendi adamlarina italyanlarda kendilerininkine sponsor olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir