Hamilton, Schumacher’i Eleştirdiği Haberlerini Yalanladı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Formula 1’in en başarılı pilotu Michael Schumacher’i eleştirdiği haberlerini yalanladı ve taraftarları her okuduklarını inanmamaları konusunda uyardı.

3. şampiyonluğunu kazandıktan sonra Hamilton’un Almanya’nın websiteexpress.de sitesinde “Şampiyonluk kazanmak için asla Schumacher gibi şeyler yapmadım. Sadece doğal yeteneklerimle kazandım.” sözlerine yer verilmişti.

Instagram’dan yazan Hamilton “Tüm Michael Schumacher fanlarına yazıyorum. Michael’in ne kadar büyük bir taraftarı ve hayranı olduğumu bilmenizi istiyorum. İlk günlerimden beri onun 7. şampiyonluğunu kazanarak büyüdüm.”

“O en büyüğüydü ve bizim zamanımızın da en büyüğü. Onunla bir araya geldiğim ve geçirdiğim her zaman için büyük gurur duyuyorum. Bana karşı her zaman nazik oldu.”

“Son yarışında bir gün, onu görme cesareti gösterdim ve kasklarımızı değiştirip değiştiremeyeceğimizi sordum ve o hoş bir şekilde bunu yaptı.”

“Lütfen okuduğunuz her şeye inanmayın. Ona ve ailesine asla saygısızlık yapmam ve her zaman saygı duyarım.”

“Onun iyileşmesi için dualarımı sürdürüyorum. En iyi dileklerimle.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton, Schumacher’i Eleştirdiği Haberlerini Yalanladı” için 35 yanıt

  1. Yahu bu FERRARİ ne büyük takım SCHUMACHER ne büyük sürücüymüş arkadaş. Takımı bitse sürücüsü kirli oluyor, sürücüsü bitse takımı kirli oluyor. Kusura bakmayın ama schumacher’e kirli diyen kim varsa burada geçmişten çok büyük kuyruk acıları var. Adamın takım arkadaşlarına kadar dokunuyorsunuz sanki hepiniz hafta sonları paddock’ta dolanıp schumacher’i izlediniz? Burada yazan çoğunuzun schumacher şampiyon olurken ağzında emzik vardı arkadaş. Az haddinizi bilin adam 7 kere dünya şampiyonu olmuş 7. Sizin kafayla ferrari kirli takım schumacher kirli pilot. Alayınız schumacher kadar temiz olsa keşke okul/iş hayatında,onun kadar iş ahlakı olsa.. Youtube videolarıyla bilmemnelerle pilot yiyeceksek çok pilot yeriz burada söyleyeyim. Zaten Türk halkı olarak ancak yapılan şeyleri kirletmek en büyük maharetimiz. Bunu şurada göreceğime de inanmıyordum ama bu da oldu.

  2. Kendim dahil sıradan insanlardan kimsenin masum-hatasız-kusursuz biri olduğunu söyleyemem. Bütün f1 pilotlarının bir sürü hatası oldu, bizim bilmediğimiz kim bilir neler yaşandı. 2013 yılında doğrucu davut webber de efsane hakkında baya konuşmuştu, efsaneye saygımız sonsuz ama kimse mükemmel değildir unutmayalım.
    2010 macaristanda az daha baricellonun ölümüne sebep oluyordu, https://www.youtube.com/watch?v=wLwR7F9EX14 buyrun izleyin. aşağıdakilerde webberin sözleri

    “Webber Schumacher 2006 Monako sıralamalarında aracını kasıtlı olarak durdurduğunda kendisine olan saygısını biraz kaybettiğini ekledi.

    “Sıralamanın ortasında durmak geri kalanımızın tur atamamasına yol açtı. Bu kesinlikle onun düştüğü bir durumdu ve bu bir miras, değil mi? O zaman yaptığı bir seçimdi ve bunlardan birkaç tane yaptı.”

    “İyi bir kupa dolabı var, ancak bunlardan bazıları geçmişteki rakipleri ve takım arkadaşlarına ait. Birbirinizi zorlayabileceğiniz sınırlar var ve bu saygı faktörü var. O gün büyük bir hata yaptı.”
    “Korkunçtu, kesinlikle korkunç.”

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/35544-webber-hamilton-vettel-ve-alonso-ayar%C4%B1nda-de%C4%9Fil.html

  3. Hiç yapmadığı şey değil. 🙂
    Söylediysen arkasında duracaksın… söylemediysen işin gibi hızlı olacaksın…

    Sonradan kıvırmayacaksın. İçinde tutuyorsa kişi bazı hisleri kişi yatalak da olsa yüzüne karşı da olsa söyleyecek.

    Söylenmeyen şeylerle ilgili de tavır alacaksın, üzerinden prim yapılmasına müsaade etmeyecek kişi.

    Er kişi olma böyledir bunu gerektirir…

    1. Doğru söze ne denir.

  4. Samimi ise iyi bir şey fakat hamilton 2011 italya ve kanada sonrasındada Schumacher hakkında bu tarz açıklamaları vardı,Ben kirli değilim kimseye kasıtlı çarpmam diyordu fakat işin ironik kısmı her yarış hafta sonu massayla bir kazası vardı neyse muhtemelen mercedes duruma el koydu diye düşünüyorum.Schumacher halen mercedes çatısı altında sonuçta bayağı bir tepki oldu fanlardan ve açıklama yapmak zorunda kaldı.

  5. al birini vur ötekine.
    ama sch nin başarıları ham dan fazla oda var.ama ham da henüz 43 yaşına gelmedi.
    gelene kadar neler yapar neleri göze alır yarıştığı takımlar neleri göze aldırır bunlar muamma değil elbetteki kahraman desteklenir.fakat sch nin başarılarını yakalaması çok zor.sch tarihin en özel piotlarından birisi de pilot karakteri tartışılır aynı ham gibi
    hakkinen;raikkonen gibi pilotlar karakter olarak az gelir ne tesadüfdürki her ikiside fin pilotlar ki bu yarış işindede belli bir seviye kültürü burdan geliyor olabilir.istisnalar vardır ama istisnalar hiç bir zaman kaideyi bozmaz

  6. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Emin abi çevir ordan

  7. Schumacher’in başarılarıyla birlikte zamanında yaptıklarını da biliyoruz. Sözleri gerçekten söylediyse belli noktalara dikkat çekmek için söylemiş olmalı, genel olarak değil. Yanlış bir şey de söylememiş.

    1. Söylediklerinde haklılık payı var ama aynı mantıkta o halde Senna yı da idol olarak kabul etmesi anlaşılabilir değil.Eğer sözünü ettiği konularda hassasiyeti bu kadar yüksekse tasvip etmiyorsa işin Senna boyutu tam bir ironi.Senna nın da yaptıkları ortada.Hatta kendisinin Massa ile olan rövanşist kazalar ın büyük bölümü kasıt içeriyor bunları nereye koyucağız kimse o kadarda temiz değil.
      He bu konuda ben Hakkinen i tek geçerim buda ayrı bi konu.

      1. Hamilton işte bu, konuşuyor yapacak bir şey yok.

        Eskiden Hakkinen taraftarıydım zaten. O bırakınca da başka birine takılmadım. Webber ve Button da göze çarpan efendi adamlardan.

  8. U virajını güzel aldın Ham.

  9. Hamilton’ın ego’sunun son zamanlarda tavan yaptığı bir gerçek ama bu paylaşımıyla ilgili ”geri vites” yaptı demek doğru olmaz.

    Lütfen okuduğunuz her şeye inanmayın.

    Şunu kendinden emin bir şekilde söylüyorsa bu, kendi hakkında yapılan, haksız yorumlardan dolayı rahatsız olduğu içindir. Ama websiteexpress.de , Hamilton’ın bu söylediklerini yalanlarsa olay farklı bir boyut kazanır.

  10. Doğru söylemiş bana kalırsa. Schuminin yanında hiç bir zaman rekabetçi bir takım arkadaşı olmadı. Gördüğünüz gibi schumiyi 3 yıl yenen rosbergi ne hale soktu bu sene . Ayrıca schumacherden daha temiz bir pilot. Eşitlenmeleri için sampiyonadaki rakibine bilerek ve isteyerek çarpması gerekli . takım emri bile ferrari yüzünden yasaklandı arkadaşlar sırf schumacher yüzünden . mercedese dominant olabilir ama ferrari bundan daha dominant araçlar yaptı. f2002 – f2004 mesela bence f1de en dominant araçlardandı . ard arda 7 yarış kazandı mesela schumi ama adam gibi takım arkadaşı olsaydı yada izin verselerdi yarışmalarına asla 91 yarış kazanamazdı ki bir avusturya yarışı varki inanılmaz saçma.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      41 yaşındaki Schumacher den bahsediyorsun 3 yıl ara verip geri dönen bir Schumacherden bahsediyorsun. Avusturya yarışı var ama sonrasında yanılmıyorsam ABD de aynı şekilde yerini geri verdi ve hiç bir zaman şu anki Mercedes ler kadar dominant bir araç kullanmadı. Kullandı ama asla böyle değildi. Ayrıca o dominant araçlar 2002 ve 2004 yılında güzel söylemişsin Schumacher Ferrari ye ne zaman katıldı? Altına hazır uçan bir araç vermeye benzemez HAM gibi.

    2. 40yas üstü kaç tane pilot görüyorsunuz gridde veya gördünüz her sporun bir yaşı vardır.Kim 20 sene zirvede kalabilmis motor sporlarında bana göre özellikle 43 ünde Rosberg le esit sayıda sıralama turu kazanması bile insanüstü bir basarıdır. Rosberg babası yasında Schumacher i de geçsin artık.Zaten bütün dünya üzerinde kimse bu takım arkadaslığını bir kıstas olarak görmedi çünkü Schumacher imkansızı denedi bu teknoloji çağında.Genel olarak bütün elestiri sürekli bu yasda ne isi var ve sonrasında hic geri dönmemeliydi seklinde oldu sürekli ve mantıklı olarak.Schumacher 1996 yılında Ferrari ye geçti 2000 yılında değil.3 sene dominat araçla yarıştı tıpkı Vettel gibi Hamilton gibi.Tüm kariyerinde elde ettiği başarılar tabiki efsanevidir.Gridde dominant araçlara sadece Schumacher sahip olmadı .Aktif süspansiyon ve tc den 3 sene faydalanmadı Schumacher 93 yılında aldığı puan ortaya koyduğu performans bir cok sampiyonluğuna bedeldir bana göre efsanevi performanstır.Bugünün sampiyonluğa oynayan pilotlarından birinin aracından drs yi söküp atsak acaba ortaya ne koyabilir 93 yılı net bir Schumacher farkıdır.96 köhne Ferrari aracını hic izledinizmi bilmem o araçla bile yarıslar kazandı aracın burnu bile sezon ortasında anca değistirilebildi.İki büyük efsane Schumacher ve Senna nın sadece gercek pilotaj isteyen yağmur performanslarını izleyen bir kisi için hersey orada biter.Uzun bir kariyer akılalmaz bir çok öykü mücadeleler le geçen yıllar 5 defo saysanız 100 tane mükemmellik le karsılacabileceğiniz bir kariyer.

    3. . Ayrıca schumacherden daha temiz bir pilot. Eşitlenmeleri için sampiyonadaki rakibine bilerek ve isteyerek çarpması gerekli .
      Sanırım 2008 sezonunu bir izleyin ben izlediğinizi sanmıyorum.O en azından diskalifiye edildi hemde tüm sezon 1997 pilotlar klasmanından ama hamilton 2009 yalan skandalı dışında tüm biçmelerine rağmen özellikle massa yaşadığı okadar probleme rağmen Schumacher kadar linç edilmedi veya Diskalifiye edilmedi.Temiz demen için hakkinen gibi demen lazım hamilton gibi dersen komik olur.Ayrıca 1991den beri tüm sezonları takip ediyorum w05 w06 daha baskın aldıgı pole pozisyonu f2002 f2004 den daha fazla o yıllarda Williams montoya ile düşük yakıtla poleleri topluyordu yarışta ferrari daha iyiydi ama o zamanki kurallar sürprize daha açıktı . 2004de en hızlı 3.takım olan renault trulli ile monacoyu kazandı son yarışta montoya brezilyada spada mclaren ile Raikkonen kazanmıştı ve şimdi 3.bir takım f1 de yarış kazanabiliyormu hayır her sıralama turları sonucu belli ham1 ros2 yada ros1 ham 2 oluyor 2 yılldır. Baskın araç arıyorsan 2 yılldır çok şey kaçırmışsın belliki.

      1. sampiyonadaki rakibine bilerek ve isteyerek çarpması gerekli

        2008 Kanada. Hata yaptığını ve kazanın kaçınılmaz olduğunu fark edince direksiyonu şampiyonadaki rakibinin üzerine kırdı ve onu yarış dışı bıraktı.

        1. Aynen, çarpmak için Kubica yerine Kimi’yi tercih etmesi anlamlıydı temiz yarışcı hazretlerinin…

        2. hıhı öyle olmuştur kesin . birinden kurtulayım derken raiye arkadan çarptı olay bu tekrar izle bence acıp bak . hadi o raiye kasıtlı carptı arkadan gelen williamsta ona carpıyor bu da kasıtlıdır kesin. ışığı göremedi carptı işte bu kadar basit yanyana giderken ustune kırmadı yani ahlak söz konusu olunca lewis daha ahlaklı oluyor .

          1. yani ahlak söz konusu olunca lewis daha ahlaklı oluyor .

            Tabi tabi çok ahlaklı o kadar temizki yaĺan skandalları vurmalar tabi sende haklısın fanlık işte…..

          2. Üstüne kırmadı diyebiliyorsan taraftar kadar körsün. Millete 2008 sezonunu izle, yarışı izle, olayı izle falan demeyi, ahkam kesmeyi biliyorsun. Önce videoyu sen izle bakalım. Al gör diye veriyorum hatta.

            https://www.youtube.com/watch?v=IbSL8edgC3Y

            Rosberg de Hamilton ile aynı hatayı yaptı. Ama o Kubica’nın yanındaki Hamilton’un açtığı boşluğa girmek için direksiyonu kırmıştı. Ha, yeterli olmadı. Orası ayrı. Hamilton’un durumunda orada boşluk yoktu. Sadece şampiyona rakibinin arkası vardı.

            Şumi yapınca var oluyor. Hamilton yapınca gördüğünü reddediyorsun. Onu daha ahlaklı ilan ediyorsun. O kafayla Shumacher de yapmadı o zaman. Zaten geçen gün tartıştığım biri Rai-Bottas kazasını örnek göstererek aynı şey şimdi olsa suçlu Hill olurdu demişti.

            Kafa güzel olunca oluyor.

            1. siz gördüğünüzü bile anlamaktan acizsiniz. Bakıyor kubica durmuş kimi daha önde gidecegini zannedip çarpıyor bu olay bu kadar yada ne düşündü bilemeyiz belki en sola gecmek için hareketlenmiştir. Artı o yarıştan sonra zaten kubica liderliğe yükseldi bmw ile beraber. yani buradaki asıl rakibi kubica. kimi zaten o sene ortalarda hiç yoktu. aynen bu sene oldugu gibi. Bakın schumi su anda hayatıyla ugrastıgı icin daha korumacı oluyorsunuz ama asla ve asla temiz bir pilot degil kendisi. Hamilton schmunin yaptıgının 10da birini yapıp rosberge yandan carpsın gecilmek uzereyken agzınıza geleni soylersiniz.

              1. Asıl rakip Kubica mı dedi birisi 🙂

              2. kubica durmuş kimi daha önde

                Kimi’nin burnu azıcık önce. Aradaki farkı araçların arkasına bakan ve 100km/s hızda giden birisinin fark etmesi mümkün değil.

                buradaki asıl rakibi kubica

                BMW’nin hem Ferrari hem de McLaren’den çok daha yavaş olduğunu sezonu izleyen herkes biliyor. Ayrıca Kanada GP yapıldığında hem Kimi hem de Hamilton daha yüksek puandaydı. Hamilton ikisini birden yarış dışı bırakınca Kubica önlerine geçti. Bir yarışlığına.

                Şumi’nin yaptıklarını reddetmiyorum ben. Çünkü ben objektifim ve olaya iki tarafın açısından da bakabiliyorum. Sana da öneririm.

                Özellikle “yandan çarpma” tabirini sıklıkla kullandığını görüyorum Hamilton’u masum Schumacher’i suçlu göstermek adına. Amaç kasten çarpmaksa ha arkadan çarpmışsın ha yandan, ne farkı var? Hatta arkadan çarpmak çok daha kolay. Veya mesela Kanada’da yarıştan sonraki puan durumuna bakıyorsun, yarış sırasındaki yerine. Çünkü öyle yaparsan haksız çıkacaksın.

                Ha tabi bunları boşuna söylüyorum. Dediğim şeylerin sen de farkındasın ve Hamilton’u savunmak adına kendin gerçekleri kasten çarpıtıyorsun. Kimi daha önde, gideceğini düşündü demen gibi.

                Birini savunacaksan savunmuş olmak adına savunma. Önce gerçeklere bak. Sonra kararını ver. Önce Hamilton haklı diyip sonra gerçekleri ona uydurmaya çalışma.

  11. Yaptığı yanlışın farkına varmış, bu da iyi birşey.

  12. Biraz önceki yorumlar silindiği için bu yorum alakasız gibi oldu, ayrıca o üyenin de yönetici bir üyeyle arkadaş olduğu için rahatça herkese istediği şekilde yorum yaptığını düşünüyorum. Bu sadece tahmin tabiki. Ancak sizden ricam bu konu da bir şeyler yapmanız. Çalışmalarınız da başarılar diliyorum.

    1. Lewis Hamilton, Formula 1’in en başarılı pilotu Michael Schumacher’i eleştirdiği haberlerini yalanladı ve taraftarları her okuduklarını inanmamaları konusunda uyardı.

      “O en büyüğüydü ve bizim zamanımızın da en büyüğü. Onunla bir araya geldiğim ve geçirdiğim her zaman için büyük gurur duyuyorum. Bana karşı her zaman nazik oldu.”

      Haberinden sonra bile çıkıpta “Bravo sana R Reis” yazan birisinin tahmin becerisi zaten ancak bu kadar ilkokul terk olabilirdi… Bravo!!

      1. Yorumun silindi hala insanlara hakaret ediyorsun. Çok ilginç. Burası sanal belki ama sonuçta karşında insanlar var hiç gerek yok bunlara.

        1. Yaşı bunu idrak edemeyecek kadar küçük sanırım.

  13. Rewis hamilton

  14. Anladık henüz olgunlaşmadın ne konuştuğunu bilmiyorsun da en azından sözlerinin arkasında dur be 🙂
    Son 2 şampiyonluğunu bile Schumi nin geliştirdiği araçla kazandın. İnsan bu sebeple ses etmez. Senelerdir sallıyor anca efsaneye.

  15. Geri vites yapti diyenler; kazanın dogurduguna inaniyorsaniz öldugune de inanacaksiniz.

  16. Bravo sana R Reis ???

  17. Hamilton tepki görünce aracı geri vitese takmış.

  18. Beklenen R geldi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir