Ferrari, Toro Tosso ve Spyker ile İşbirliğinden Memnun

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, hem Scuderia Toro Rosso hem de Spyker Formula 1 takımıan bu sezon motor tedarik ediyor. 2001’den bu yana ilk defa Ferrari, iki farklı F1 takımına motor veriyor. Ferrari önceden Sauber ve Prost takımlarına motor sağlıyordu.

Ferrari’den Mattia Binotto: "Motor gelişmelerinin dondurulması, bu hizmeti vermemiz için bize çok yardım etti. Çünkü tekrar planlayabilir ve önceden bütün eylemleri idare edebiliyorsunuz. Bu sene harika bir iş çıkardık ve bunun bir parçası da motor dondurmaya bağlı. Diğer taraftan şunu söyleyebilirim ki, hem Toro Rosso hem de Spyker ile ortaklığımız çok iyi işledi. Ayrıca performans açısından sezon boyunca ileri doğru önemli bir adım attık. Son bir kaç yarışta özellikle Toro Rosso’nun performansından da görülebilir. Sezonun başında müşterilerin önünde hayat gerçekten zordu. Çünkü hazırlama ve şaside motorun yerleştirilmesine çalışma için çok az zaman vardı. Ama her iki takımla bunu yaptık ve ileri yönde bazı iyi adımlar attık"

İtalya otomobil üretici, 2008’de de Toro Rosso ve Spyker takımlarına motor tedarik etmeye devam edecek.

Binotto: "Şimdi, gelecek sene her iki takımla da tekrar ileri gitmeyi dört gözle bekliyoruz. İyi bir ilişki ve iş birlikteliğinin tadına vardık. Maranello’daki motor grubu çalışanları, son yarş Çin’de ilk 6 aracın 4ünde Ferrari motorlarının olmasından dolayı çok muylu oldu. Ferrari, bu diğer iki takıma teknik nedenlerden dolayı datedarikçilik yapıyor. (Çünkü) her yarışta 6 motor kullanmanın faydası var. Geri bilgi aktarımının miktarı, dayanıklılık ve motor kullanımı açısından önemli."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir