"Kafa Kafaya Yarışta Schumi Kazanır"

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, geçtiğimiz günlerde Willi Weber’in Schumacher’in Formula 1’in yeni yıldızı Lewis Hamilton’u da geçebileceği sözlerine katıldığını söyledi.

İki pilotun aynı pisti paylaştığı bugün açıklama yapan Mosley "Schumacher 2006 sonunda emekli olmamış olsaydı hâlâ mağlup edilecek adam olurdu" dedi.

ORF Televizyonunun kafa kafaya yarış olması halinde kimin kazanacağını sorması üzerine Mosley "Schumacher" cevabını verdi.

Mosley "Eğer onun takım arkadaşlarını düşünürseniz neredeyse hepsi güçlüydü, hatta çoğu inanılmaz güçlüydü ancak o en güçlü olan pilottu." dedi.

Mosley harcamalardaki sınırlandırmaların spora girmeyi düşünen yeni üreticileri etkileyebileceğini söyledi.

Mosley "Eğer yapmak istediğimizi başarabilir, üreticiler bütçelerin kontrol altında olduğunu ve araştırma harcamalarının makul ve uygun yolda olduğunu görürlerse yeni takımları göreceğimizi düşünüyorum." dedi.

Mosley ayrıca sporda daha fazla casusluk skandalının yaşanmayacağını söyledi.

"İnsanlar nelere izin verilmediğini biliyordu ve bunun altı çizildi. Geçen sene yaşananların boyutunda bir şey artık görmeyeceğiz." dedi.


Yorumlar

  1. tecrübe farkı.:)

  2. yaw çok komik bir konu! schumi ilk sampiyonlugunu kazandıgı zaman lewis daha 9 yaşında bir bebeydi simdi gelmiş 2 sini kıyaslıyorsunuz.

  3. Şener  SALİH avatarı

    Sevgili max ;madem böyle bir yorum yapıyorsun kıyasladığın pilotların altına aynı araçları ver ,ki fia başkanısın bu imkanı sağlayabilirsin ,hiçbir tartışmaya mahal vermeden konuyu hallet olmazmı:)

  4. apocan verdiğin linklerle eski günler geldi aklıma çok hoşuma gitti.Bitanede ben ekleyeyim
    http://www.youtube.com/watch?v=miD0fxT66D8
    birde unutmadan sen büyüksün çoçukla çoçuk olma lütfen.

  5. 7 kez f1 şampiyonu olmuş birini tartışmak pek anlamlı olmayabilir ancak bu şampiyonlukların ferraride olan bölümünü irdelersek takım emirleri ile kazanılmış yarışlar ,en iyi araca sahip olmak gibi bie şans ,bu durumlarım dışına çıktığı zamanda (2003 williams bmw şampiyonluğa giderken 42 yarıştır aynı hamurla yarışan michelin lastiklerinin değiştirilmesi ve buna bağlı performans kaybı,yasa dışı tc kontrol kamera görüntüleriyle sabitlenmiş olmasına rağmen )italyan lobisinin desteği …Bu şartlar altında şampiyon olucak halihazırda en az 5 pilot var şu anda….

  6. keşke çıkıp şurda nickinle yada isminle de yorm yapmayı becerebilsen… daha onu bile yapamıyorsun.

    ki ben birşey bildiğimi de iddia etmiyorum ancak bana yetiyor çok şükür.

  7. Mclaren sen bu yarışları izlemeye başladığında zaten schumi vardıki bunu hiçbi zaman unutma yağmurlu pistlerin kralı schumidir………

  8. pardon apo çelik çok büyük bi yanlış yazmışım schumi is the rainmaster…….

  9. apo çelik bi halt blmiyosun sen…………..

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    2006 macaristan schumacher kumar oynadı. pit'e girmedi resmen lastikler oluksuz hale geldi buna rağmen de la rosa'yı 4-5 tur arkasında tuttu. de la rosa geçmekte çok zorlandı. sonra otomobili artık dönemeyecek hale geldi. yarışa bıraktı pit'e dönerkende yavaş gelmesine rağmen az kalsın pit girşindeki duvara çarpıyordu. evet 2006 çin'deki yarışıda unutmayalım. fisichella alonso'yu kolluyordu resmen :))) ama m.schumacher ikisinide geçti.

  11. anti lewis arkadaşım 2006 macaristanda yada 2006nın diğer yağmurlu yarışlarında yaşananlar schumacherin yağmurda şişirildiğini göstermez. lastiklerin çok önemli olduğu bir sezondu ve hatırlıyorsan bridgestone resmen nal topluyordu yağmurda. ancak alonso-renault ve r26 paketi ise süper çalışıyordu diğerlerine göre. daha sonra yine yağmurlu yarışta bridgestonun biraz daha gelişmesi ile çinde kazanılan sonucu da hatırlıyorsundur elbet. sadece schumahcer içn değil alonso da yağmurda iyi bir pilot ve geçen sene tam hatırlamıyorum ama japonyaydı sanırım ya da çin yaptığı kaza onun yağmurda kötü olduğunu göstermez.

    büyük pilot senna da yağmur ustasıydı ancak schumacherde öyle. buna katılmak ya da katılmamak senin elinde tabi ama 1996 ispanya yarışını izlersen, yağmur altında tcsiz araç ile schumacherin yaptıklarını ve en hızlı tur zamanı ile 2. en hızlı tur zamanı farkını görebilirsin.

    izlemek isteyenler için
    1. Bölüm http://www.youtube.com/watch?v=jpDrrYcQ7vk

    2. Bölüm http://www.youtube.com/watch?v=pi0iW2lLRjM&feature=related

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Mc Laren…bunuda nerden çıkarıyorsun şimdi istersen genelleme yapma bazıarı hamilton'dan çekinebilir. ben çekinmiyorum. şimdi schumacher ile karşılaştırılacak zamanıda değil. ama ortada bir gerçek varsa kariyerine schumacher ve diğer pilotlardan kat kat daha iyi başlangıç yaptığıdır ilk rekoru bu olabilir. schumacher'i geçsin helal olsun diyelim.

  13. McLaren..... avatarı

    LEWiS i Tebrik ediyorum daha dünki pilot yilarin Efsanesiyle karsilastiriliyor herkes bu cocukdan cekiniyor FIA baskani bile ikisini karsilastirmis ancak gülerim:)))

  14. Arkadaşlar Shumi bir efsanedir.Hamilton kariyerinin başında olan bir pilottur.Onun efsane olamayacağını kimse söyleyemez.Ama karşılaştırma da yapılamaz. Hamilton la shumi yi kıyaslamaya çalışan kişiye salakmısın yoksa amacın kavga mı çıkartmak deyip yanından uzaklaşılmalıdır:)

  15. bendeki gıcıklık bu yazıları okudukca gıkık oluyorum.kabullenemiyorsunuz bazı şeyleri. hamilton şişirmeymiş alonsodan yararlanmış sizin yaptığınız kabullenmemekdir. bi hamiltonun geçmişini biraz inceleyin derim

  16. yavaşşşşşşşşşşş…şumi nin altına ferari dışında ferrrari de olsa öle en hızlı aracı verme bak neler oluoo

  17. bana sorarsanız lewis de alonso da teke tek yarışta şumi yi geçer; 2006 da gördük zamanında tifosilerin rainmaster dedikleri usta şumi geçen yıl macaristan da nal topladı biraz şişirme başarısı olduğunu düşünüyorum ve de çok şanslıydı zamanında en iyi araç ondaydı ve dolayısıyla şampiyonluğunu engelleyecek biri yoktu
    ;
    ama katılıyorum lewis biraz da abartılıyo ilk yılında mükemmel bir arabaya kondu ve aslına bakarsanız güzel de bir sezon geçirdi ve geçen yıl takım arkadaşının alonso olması sayesinde oldukça da tecrübe edindi bu yıl kesinlikle daha güçlü başlayacaktır

    ve de ben alonso nun bu sezon için blöf yaptığını düşünüyorum sonuçta takım patronları başka bir şey söylüyo, alonso başka bir şey söylüyo bence bunlar gelen tepkileri ölçmek için yapılan şeyler renaultla ilgili herşeyi yarış başladığında görcez.

  18. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    rami arkadaşım o zaman sendeki saplantı ne oluyor ?

  19. Lewis abartılıo,o ilk senesinde gayet hızlı bi arabaa geçmiş bi insan,ne bekliodunuz ki ya,ayrıca o arabayı onun geliştirmediini bilioruz,Set-up'ları kimden aldıını da bilioruz,hani pilot ilk çaylak senesinde bu kadar şanslı oldu,sayılabilirdir yani,yoksa o abartılcak bi insan ; söylentilerde olduu gibi F1'in yeni yıldızı falan deil !!!! ….

  20. yaw adam şumiden hızlı bunu kabul edin artık sizde bi şumi saplantısı almış gidiyor. bak eğer gelen nesil geçmiş nesilden daha iyi olmasa f1 veta teknoloji bu gelişmeyi gösteremezdi. şumi kimiye bile yenilir kafa kafaya da. hamiltonu nasıl geçecek ki sonuç ortada işte. her türlü hamilton geçiyor varmı olan skorborda baksın. ha bu test diyorsan şumi test ettiyse hamiltonda test etti.

  21. abartıyorsunuz lewis'i

  22. kendimi her ne kadar hümanist biri olarak tanımlasam da bu adamın bi kaza kurşununa kurban gitmesi isteğine bitürlü engel olamıyorum nedense

  23. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''mosley sen orda olduğun sürece schumi nin geçilmesi mümkün deil tabiki'' arkadaşım geçicen bunları.

  24. Baş Nokta mosley sen orda olduğun sürece schumi nin geçilmesi mümkün deil tabiki.Adam olsan,yerinin ağırlığı sana bu lafları ettirmez.Defol ivedilikle.Hangisi geçer meselesine gelince.Ya sen ne biçim adamsın.Yazık, yıllardır en tepeye oturmuşun hala bi …belleyememişin.Koyacaksın ikisini bi araca hadi yallah diyeceksin,ve bunu tek yarış olarakta düşünmeyeceksin.Ha sen söylersin kırmızı benekli şeytan.

  25. çok güçlü hatta inanılmaz güçlü takım arkadaşları kimmiş schumacherin??prost?,senna?,mansell?,hakkinen?,villenuve?,alonso? saygımdan sadece şampiyonları button,montoya,fisi,trulli gibi f1 de iyi zamanlar geçirmiş bence iyi pilotları filan saymadım.bir kişi kaldı kimi raikkonen o zaten süper hızlı.bana kalırsada schumi onun takım arkadaşı olmaya cesaret edemeyerek emekli oldu.şimdi herbert mi,ırvine mı, barrichello mu,verstappen mi bu saydığımız adamlardan iyi ya da güçlü yada mosleyin dediği gibi çok çok güçlü?

  26. vıdıvıdı kartal herkes kimin ne yazdığını iyi biliyor ve o yorumu yapan mclaren nickli, her takım taraftarı gibi görünüp yorum yapan arkadaşta ne tür yorumlar yazdığının farkında… konumuz bu değil artık.

  27. vıdıvıdı kartal avatarı
    vıdıvıdı kartal

    Baş ****** MOSLEY gene havlamış.Bir site tarafsız olmak zorundadır.Buraya yazan McLaren ci leri azarlamak site yönetimine düşmez.Kuralların varsa koyarsın.Uymayanın mesajını silersin.Veya daha kibar bi yol ararsın.Bu mesajı silme ihtimalin olduğu gibi.Hele efendim neymiş başka başka nicklerle yazıyormuş.Sanki başkaları yazmıyor.Kınıyorum.Gider başka sitelere yazarlar.Kısaca bu şekil tavır site sahibe yakışmaz .Ha bi tarafsan sözümüzde olmaz.Go lewis go go go.

  28. mızmız küçük çocuklar gibi yorum yazarsınız bi **** anlamazsınız

  29. çünkü ferrari fazla zorlamıo yoksa baya fark atardı yeni parçalar deniomuş okuduğum haberlere göre

  30. testlerdeki derecelerden yola çıkarsak schumi önde gibi gözüküo ikisinede aynı arabayı verseler ve kuru zeminde olsa bence yne schumi geçer hamiltonda bi ***** olmaz.

  31. yok girmeyiz birbirimize. o yaşlı adam saygısından schumiye öyle demiş. herkes biliyor kim daha hızlı.

    Seni Seviyoruz Siyah Çocukkkkk :))

    Goooooooooo LEWIS !!!

  32. ya yine mi schumi abi artık bırakın adamı ya yok schumi şunu geçermiş yok schumi ondan daha iimiş artık yeter ya schumi son 15 yılın gelmiş geçmiş en büyük pilotuydu,o bir efsane ve şu anda da pistte herkesin tozunu atar buna kimi de dahil ne olursa olsun ne şartta olursa olsun o bi winner herzaman böle oldu..bu arada sayın mosley bu yeni sınırlandırmalar yeni takımlara cazip gelio olabilir ama şu anda pekçok takım f1'den sağladığı bilgileri günümüzdeki binek otomobillere aktarıo acaba bu sınırlandırmalar yeni takımları içeri alırken şu anda mevcut olan bmw,mercedes,reno ve diğer biçok takımı daha f1'den kaçırmaz mı özellikle motor konusunda son 3 yılda getirdiğiniz kurallardan sonra?????

  33. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    yaaa geçin bu muhabbetleri. şimdi burda ferrariciler mclarnciler birbirine girecek sizin yüzünüzden 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir