Hamilton 37 Yaşında Emekli Olmayı Planlıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Formula 1’de 37 yaşına kadar yarışmayı planladığını söylüyor.

30 yaşındaki pilot, F1’deki ilk yarışına 2007 yılında McLaren ile çıktı. Mücadele ettiği her sezondan en az bir galibiyet ile ayrılan Hamilton, 2008, 2014 ve 2015 yıllarında şampiyon oldu.

Hedeflediği herşeye ulaştığını söyleyen Hamilton, 37 yaşında yani 2022 yılında emekli olmayı planlıyor.

Nigel Mansell’la yaptığı röportajda konuşan Hamilton “Hangi yıl bırakacağımı düşünürsek, bu muhtemelen 37 yaşında olurdu”

“Michael kazanabileceği her şeyi kazandı. O inanılmaz bir hakimiyete ve taraftara sahipti. İnsanlar onu sevdiği, o da sporu sevdiği için devam etti.”

“Gridde 20 pilot ve 20 koltuk var. Formula 1’e girerek bütün bunları başaracağımı düşünmüyordum. Juan Pablo kovuluncu bir koltuk vardı ve bu koltuk başka genç bir pilota da gidebilirdi”

“Kendi zamanımda iyi bir performans gösterdiğimi ve buraya hak ederek geldiğimi düşünüyorum. Ama her yıl gelişmekte olan bir çocuk olduğunu ve dolayısıyla burada gereğinden fazla kalmamam gerektiğini biliyorum.”

“Bir noktada bunun bilincinde olacağım” dedi.

Hamilton, F1 sonrası geleceğini hazırlamaya çalıştığını söylüyor.

İngiliz pilot “Artık Formula 1 sonrasındaki geleceğimi oluşturmaya çalışıyorum. Bazı pilotların hala hava yolu, büyük şirketleri var. Keke’nin, Niki’nin ve Eddie’nin. Bunlar sadece bir örnek”

“Onlar gelecek için bazı yatırımlar yaptı. Ben de spor dışında birşeyler yapmayı seviyorum” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton 37 Yaşında Emekli Olmayı Planlıyor” için 4 yanıt

  1. Hamilton bir gün Ferrari’ye geçmeye çalışacak, acaba ne zaman çok merak ediyorum. Bu kadar popülist davranan birinin bunu yapmaması tuhaf kaçardı. Bırakında Le Mans’a filan da geçmez zaten. İki albüm çıkarır, bi kaç filmde oynar, sonra da bizim Mahsun gibi yönetmen olur 😀

  2. “Juan Pablo kovulunca” şu sözü iyi olmuş, montayanın son 3-4 ropörtajında hamiltona laf çakması onun da gözünden kaçmamış anlaşılan, ağzının payını vermiş oldu.

  3. Hamilton pilot yetiştirme çalışmalarının ilk örneği. Onunla birlikte takımlar çocukluktan beri desteklediği pilotlara araçları emanet ettiler. Hak ederek geldiği doğru. Ama Mclaren desteğini küçük görmek yanlış olur. Mclaren olmasa bu noktalara bu kadar rahat gelemezdi. Belki Paul di Resta gibi kaybolur giderdi. Sadece hızlı olmak yetmiyor kısacası.

  4. 7 yıl daha göreceğiz karaoğlanı. Alonso da büyük ihtimalle 37-38 gibi bırakır. Kimi zaten seneye bırakıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir