Bunu Biliyor Muydunuz?

yazar:

kategori:

Michael Schumacher bir yarışo pit alanında dururken kazanan tek pilottur.

1998 İngiltere GP’sinde 10 saniye dur kalk cezası alan Schumacher yarışın son turunda pite girmişti ve Ferrari garajına doğru sürerken bitiş çizgisini geçtiği için yarışı kazanmış sayılmıştı.


Yorumlar

“Bunu Biliyor Muydunuz?” için 12 yanıt

  1. Bu tip şeylerin artışı iyi olurdu. Face de bunları biliyor musunuz diye bir grup vardı kayboldu gitti sonra güzel kısa şeyler paylaşıyorlardı ama tabi onlar teknik, mekaniğe dair paylaşımlardı. Nerden buluyorlardı bilmiyorum tabi.

    Burada ki hata tamamen hakemlerin hatası.. karşılarındakinin büyüklüğünden sebep yorum hatası yapıldığı için olan onların akıbetine oldu. Kısaca çizgiyi geçip yarış tamamlandıysa ceza çekilmemiş demektir. Diskalifiye dışı min. ceza pit yolu ve ceza toplam süresinin eklenmesi.. Kişinin yarışı tamamlanmadıysa pit dahili ceza süresinin sonrası konumunun kabulü olur.
    Todt böyle açıkları iyi kullanır hata onun değil 🙂 bu kadar basit birşeyi yorumlayamadılar malesef. Sonra ki dönemlerde de idare tarafından yarış içerisinde cezalar aykırılıklar ve usulsüzlükler yarış anında takıma bildiriliyor yada bu tehdidi bildiği için takım soruyor yani Charlie vs gibi idari konumdakiler uyarabilirlerdi. Zira bu tip uyarılar 93-94-95 te yaşanıyordu.

  2. Sarı bayraklar sallanırken hızlanmış ve benettonlardan birine tur bindrmişti aynı tur içinde çizgisini kaybeden hakkineni geçip lider oldu. Sarı bayrak ihlali nedeniyle 10 sn.dur kalk aldı ancak final turunda pite girdi bitiş çizgisini pit alanında geçti mika ile farkta çok fazla değildi özetle pit alanında kaybedeceği süreyi telafi etmiş oldu mclaren itiraz etti ancak kural boşluğu yüzünden hareketi legal sayıldı. 1998 Belçika’da yaşanan hadiseyi hep bunun rövanşı görmüşümdür. Burada hakemler alenen taraflı davrandılar yarışta yapılan bir hareketi kurallarda açıkça yoksa yorumlamakta onların işi öyle olmasa hakemlere ihtiyaç olmazdı zaten.

    1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
      SCUDERİA FERRARİ

      çok zekice yapılmış bir hareketti. sonuçta kural açığından faydalandı ferrari.kurallarda son turda pite giremezsin diye bir şey yazmıyordu yani bi nevi gri alanı değerlendirdiler. Ne kadar legal olduğu tartışılır ama hileli olduğunu düşünmüyorum. mclaren bu hareketi protesto etti diye hatırlıyorum hatta.1998 belçika olayı bildiğin skandaldır nasıl rövanş oluyor? coulthard hakkineni şampiyon yapmak için schumacheri bilerek yarış dışı bıraktı bu tamamen mclarenin planıydı çünkü coulthard aracını garaja çekmişti ama mclaren onu tekrar piste gönderdi.schumacher bu hareketle herhangi bir pilotu yarış dışı bırakarak zarar vermedi.

      1. Fanatik olarak görünmek istemem ancak Coulthard’ın yaptığına da çok zekice diyebiliriz sizin mantığınızdan hareket edersek. Yarış çizgisi üzerinde hızını değiştirmeden giden birisine arkadan bindiriyorsanız suç sizindir, hakemlerde böyle düşünmüş olacak ki o olayda da ceza gelmedi hatta Schumacher bile daha sonra orada kasıtlı bir durum olmadığını kabul etti (ilginç olanı bu açıklamadan sonra Coulthard benim hatamdı dedi). Centilmence miydi? Kesinlikle değil. İngiltere centilmence miydi? Kesinlikle değil. Yani zekice vs.gibi değerlendirirseniz Belçika’da ki olayda zekice yapılmış diyebilirsiniz. Ayrıca unutmayın Coulthard o yarışta 7.oldu piste dönmesine karar verdiklerinde zaten yarışan 10 araç kalmıştı ve Schumacher’in kazasının bir benzerini 1 tur sonra Fisichella yaşadı.

        Demek istediğim her ikisi de etik değil. Ek olarak Michael o yarışı kazanmışta olsa yine şampiyon olamıyordu ancak çirkinliğe çirkinlikle verilmiş bir cevap olarak tarihte ki yerini aldı bence. Ferrari yapabiliyorsa McLaren’de yapabilir ben olaya böyle bakıyorum.

        1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
          SCUDERİA FERRARİ

          fanatiklikle alakası yok durumun.coulthardın yaptığı hareket zekice değil sinsiceydi desek daha doğru olur.coulthard ben hatalıyım demişti ve bunu 2003 yılında söyledi.detaylı bakarsanız siteye her şey yazıyor kazayla ilgili vs…

          http://www.smh.com.au/articles/2003/07/06/1057430084085.html

          1. Sorun değil işte Ferrari’nin yaptığı da sinsice idi. 4 ekstra puan aldılar ama işin sonunda FIA 3 yarış hakeminin lisansını iptal etti.

            http://www.grandprix.com/ns/ns01671.html

  3. İlginç bilmiyorum,ama haksız bir galibiyet olmuş sanki

  4. Hile gibi bir şey olmuş ben mi yanlış anladım sonuçta arkasındaki ile mesafesini bilmiyorum ama?

    1. Yağmurun olduğu yerde MSC zaten arkasındakine 2-3 pitlik fark atmıştır.

      Yarı şaka yarı ciddi söyledim hadi bu bir yana da hatırladığım kadarıyla pit çıkışı liderliği kaybedecekti. Bunu Ferrari de fark etmemişti. Tabi çakallık yapmış da olabilirler. Sonuçta haksız bir kazançtı demek de zor hani.

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        22-25 sn civarı bir fark vardı yani schumacher yine kazanacaktı.

    2. Bu yarışı çok net hatırlıyorum. Ceza geldikten sonra pite girmesini bekledik durduk, adam damalı bayrağı görmeden hemen önce pite daldı ve tersten gördü. Ferrari garajı finiş çizgisinden sonra olduğu için daha durmadan yarışı bitirmişti. Tipik Jean Todt zekası.

      Büyük kural açığından faydalandılar. Garajları finiş çizgisinden önce olsaydı durmak zorunda kalacaktı ve cezasını çekecekti. Bu yarışın hemen ardından ceza geldikten 3 tur içinde çekme zorunluluğu getirildi. Hile demeyelim de, kural açığından faydalanma.

      1. Hakemleri kovmusllardi sanki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir