Pedrosa Son Hatasına Yanıyor

yazar:

kategori:

Dani Pedrosa, sezonun son yarışı Valencia’da son turlarda 3. sırada giderken takım arkadaşı Marc Marquez’i geçtikten sonra virajda genişe açılarak yaptığı hatanın galibiyete sebep olduğunu düşünüyor.

Yarışın son turlarına kadar rahat bir şekilde 3. sırada ilerleyen Pedrosa, son turlarda atağa kalkarak önündeki pilotları yakaladı ve atak yaptı. Buna rağmen Pedrosa 3. sırada damalı bayrağı gördü.

Pedrosa “Viraja belki çok hızlı girmiş olabilirim. Ön tarafta sınırlardaydım bu yüzden genişten döndüm.”

“Marc hemen yerini geri aldı ve ardından ne yazık ki 2. virajda vitesi kaçırdım ve teması kaybettim. Ardından atak yapacak kadar yaklaşamadım.”

“Ön lastiklerde sorun yaşıyordum. Bu hafta sonu motordaki hislerim iyi değildi. Lorenzo ve Marquez’in tur zamanlarına ayak uydurmakta zorlanıyordum.”

“Yarışın başında depo doluyken çok fazla fark olmaması için çalıştım. Ancak ön tarafı çok iyi kontrol edemiyordum bu yüzden frenleme anında motoru kontrol altında tutmaya çalışıyordum. Bu yüzden teması oldukça fazla kaybettim.”

“Sonlara doğru frenlemede güçlendim ancak bu sefer yol tutuşu azaldı. Fark kapanıyordu ve yarışın o bölümünde çok keyif aldım çünkü bu yarışta kendim hakkında çok şey öğrendim.”

“Bazı şeyleri daha iyi yapabildim. Daha hızlı değildim ancak daha iyiydim. Bu da daha hızlı olmamı sağladı. Aynı zamanda onların yarış performansı düşerken ben yakalayabildim. Hemen atak yapmaya çalıştım çünkü tabelalarda son 2 tur olduğunu gördüm. Zamanın tükendiğini düşündüm.”

“Gelecek senenin daha iyi olmasını ve şampiyon olabilmeyi umuyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Pedrosa Son Hatasına Yanıyor” için 6 yanıt

  1. Marquezi geçtikten sonra Lorenzoyu geçeceğinin garantisi var mı?

    1. 3-4 turda 2 saniye fark kapatıp geldi lastikleri daha iyi durumdaydı başta zorlamadığı için. Geçmese bile en azından zorlardı bazılarının yaptığı gibi lorenzonun badigartı görevini yapmazdı.

      1. Kendiniz kabul ediyorsunuz Pedrosa her ikisinden de hızlı diye.Sonra da diyorsunuz ki Marquez niye Lorenzoyu geçmeye çalışmadı.Ya zorlayıp o farkı bi türlü geçebilecek seviyeye getiremediyse?

        1. Ki burda start finiş düzlüğünde atak yapmak neredeyse imkansız.2 fabrika motoru arasında öyle kolay geçiş yapılamaz.Geriye bol virajlı bölüm desek orada Yamaha’nın ne kadar üstün olduğu açık.

  2. Umarım bir şampiyonluk alırsın Dani. O potaya gir doktor gerekirse marquezi bir daha tekmeler bu saatten sonra 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir