FIA, Turbo V6 Motor Kurallarında Hata Yaptığını Kabul Etti

FIA, yönetim kurulu olarak 2014’te spora giren turbo V6 motor anlaşmalarını idare etme konusunda hata yaptığını kabul ediyor.

1.6 lt turbo V6 motorlar spora girdiğinden beri motor bütçelerinin müşteri takımları için 20 milyon euro’yu aştığı biliniyor.

Bu konuda FIA motor bütçelerini düşürmek için çabalıyor ancak bu planları Ferrari veto etmişti.

FIA Başkanı Jean Todt “Herhangi bir sınır koyulmadığı için muhtemelen hata yaptık.”

“Biz 6 senelik harcama sınırı teklif ettik ancak bu ne yazık ki kabul edilmedi.”

“Bu yüzden F1’i daha katlanılabilir düzeye getirmek için sürekli olarak devreye sokabileceğimiz yolları inceliyoruz.” dedi.

Todt ayrıca kurallarda, bir motor üreticisinin en az kaç takıma motor tedarik etmesi gerektiğini kurallara yazmayarak hata yaptıklarını kabul etti.

Todt “Bu kurallarda yer almalıydı ancak almıyor. Kurallarda yazılı olduğu haliyle 3’ten fazla takıma motor tedarik edilemeyeceği söyleniyor ancak bu konuda minimum sayı belirtilmedi.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“FIA, Turbo V6 Motor Kurallarında Hata Yaptığını Kabul Etti” için 15 yanıt

  1. fiayı hakkaten aptallar yönetiyor sırf kazanan takımları durdurmak için gereksiz saçma sapan kural değişiklikleri yapıyorlar v8 v10 motorları özledik güzel seslerini v6nın sinek vızıltısı motor seslerini duyamıyoruz

  2. Yahu koca koca adamlar koca koca kurumlari yönetiyor ettiği lafa bak. Ulan biz bile bi parcanin kalibini yaptirirken fayda maliyet analizi yapiyoruz. Astarı yüzünden pahaliya gelmesin diyoz. Siz adamlari yeni motorlara geciriyosunuz ve bu motorlarin eskisinden daha pahali olup maliyetleri dusurmeyip arttiracaginin hesabini yapamiyorsunuz. Pesssss vallahi.

  3. J.P.Montoya avatarı

    Mercedese giydiren arkadaşlar anlıyorum ki siz ferrari nin domine ettiği yılları izlememiş. Bu konuşan todt beyfendide o zamanlar ferrarideydi. ne kadar kayrıldıklarına ben ve benim gibi o senelere şahit olmuş izleyiciler çok iyi bilirler. bridgestone bile adamlara özel lastik üretiyordu ve bu fia denen tiyatrocular hiç seslerini çıkartmamışlar. yani anlayacağınız fia daha önce çok kez yaptı böyle şeyleri…

  4. Mercedesi alelacele şampiyon yapalım derken bu kuralı unutmuşlar.İlginç 😀

  5. tüm açıklamlardan varacağımız sonuç bir takımı veya motoru kayırmak üzerine kurulmuş. ne demek bütçe sınırı yok, veya enaz kaç takıma motor verileceği vs. en temel ve en basit kurallara bile açıklık getirilmeden tamamiyle Mercedesin lehine çalışılmış ve planlanmış bir sistem bu.

  6. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARRGH!

    Mercedes ve Hamilton a verilen bedavadan 2 şampiyonluk

  7. TonyMontana avatarı

    2004 araçlarından itibaren başlayın geliştirmeye desinler arkadaş 500 milyon demiş 350 milyon seyircide benden eder 850 🙂

  8. Koy 2005 ve öncesi araçları, 500 milyon izlenme sayısı da benden 🙂

  9. Bir zahmet kaldırın şu sacma sapan kurallarınızı bize 2008 öncesi f1 getirin

    1. Aynen 2009 brown gp nin şampiyonluğu ile F1 rayından çıktı..
      Seyir zevki de kalmadı..Giren çıkan bi ton pist 20 tane yarış..
      Brown gp bana heyecan vermedi..
      red bull bana heyecan vermedi..
      mercedes ehhh..

      Bilemiyorum..ben hala hockenhaim i özlüyorum san marino yu adelaide i mc laren i ferrari yi williams ı bunların arasındaki mücadeleleri..

  10. Her zamanki FIA. Tüm beceriksizlerin,amatörlerin, yazdıkları kurallar’da sürekli açık bırakan saçma sapan bir grup insanların toplandıgı kurum.

  11. Bir de bu motor kurallarını Mercedes ile paylaşmak hiç de doğru bir hareket değildi. Bunu da eklemek lazım.

    1. unutmuşlar onu eklemeyi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir