Steiner: Gutierrez’in Deneyimi Bize Yardımcı Olacak

yazar:

kategori:

Haas’tan Gunther Steiner, Gutierrez’in Ferrari ve Sauber’deki deneyimlerinin Haas’a yardımcı olacağını düşünüyor.

Haas, motor başta olmak üzere pek çok parça alacağı Ferrari’nin yedek pilotu Esteban Gutierrez ve Lotus’tan ayrılan Romain Grosjean ile anlaştı.

Takımın Magnussen, Vandoorne, Vergne ve Rossi gibi pilotlar arasından Gutierrez’i seçmesinde Ferrari ile yapılan ortaklık ve güçlü sponsorların olduğu düşünülüyor.

Ancak Haas’ın patronu Steiner “Gutierrez’in deneyimi bize çok yardımcı olacak. Haas yeni bir takım ve öğrenmek bizim için çok önemli. O Ferrari’de çalışma prosüdürleri ve süreçleri, şampiyon pilotların çalışma stili, simülatör gibi pek çok bilgi edindi. Bizim simülatörümüz Ferrari ile benzer ve öğrendiği bilgiler bize yardım edecek”

“Esteban Formula 1’de iki yıl geçirdi ve ardından Ferrari’nin yedek pilotu oldu. Belki de şampiyonaya çok erkan yaşta girdiği için böyle oldu. Ama o hala genç bir adam. Aradığımız tüm gereksinimlere sahip”

“Pek çok aday değerlendirdik ve sonuçda onu seçtik. O GP3’te iyi bir performans gösterdi. Ama Sauber’deki hızını almak zor. Bilmiyorum, ama hızını kaybetmediğinden eminim. O Ferrari sayesinde daha olgun bir pilot haline geldi”

“Ferrari’de mühendisler ile çalışmayı öğrendi. Sauber’deyken bunu pek bilmiyordu. Çünkü o zamanlar çok gençti. Şimdi deneyimli ve iyi bir uzman haline geldi. Umarım doğru yolu bulur ve bize rehberlik eder” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir