Schumacher'in F2008 İçin İlk İzlenimi Olumlu

yazar:

kategori:

Michael Schumacher emekli olduktan sonra Ferrari ile testlere katılmıştı 2007 senesinde ancak yeni araç F2008 ile ilk defa bugün piste çıktı.

Schumacher F2008’in bir önceki araçtan daha da iyi olduğunu ve daha ilk yarıştan itibaren şampiyonluk için mücadele edebilecek pozisyonda olduklarını söyledi.

Schumacher "Başlangıçtan itibaren yarış galibiyeti için mücadele edebilecek pozisyondayız. İleri yönde atılan adım oldukça açık. F2008 her alanda F2007’den daha iyi. Bu her zaman Formula 1’in gizemi olmuştur: Önde olmak isteyen her zaman iyi ya da her alanda en iyi olmalıdır."

"İlginç ve heyecanlı bir şampiyona olacak. Ferrari ve Mclaren’in geçen sene olduğu gibi  en önde oldukları açık. Kim tek turda, kim uzun bölümde daha hızlı önümüzdeki günlerde belli olacak. Bugün ideal bir karar için iyi bir gün değildi. Bazı diğer takımların da performansları üzerinde soru işaretleri var. Daha sonra bizim ve diğerlerinin nerede olduğunu göreceğiz. Beklentilerin bizim için sorun olacağını düşünmüyorum çünkü nerede olduğumuzu ve yarış galibiyeti için mücadele edeceğimizi biliyoruz. Ancak şu an için önümüzde uzun bir yol olduğunu da biliyoruz. Kısacası, hazırlandık."

"Bugünkü koşullara ve yağmura rağmen iyi bir gün geçirdik. Burada araç üzerindeki bazı bileşenleri ayarlamak için varım ve çok iyi iş çıkarıyoruz." dedi.

Schumacher bugün kendisinin yerine Ferrari’ye gelen Kimi Raikkonen ile ilk defa aynı takımda, aynı pistte, aynı gün test yaptı. Ancak Schumacher bu testin diğerlerinden farklı olmadığını söyledi.

Schumacher "Raikkonen ve ben deneyimli pilotlarız. Bugün onunla test yapacağım için her hangi özel bir hisse sahip değildim. Onun için de aynı olduğunu düşünüyorum. Ne yazıkki sadece bir tane yeni aerodinamik paket vardı ve bunu Kimi kullandı." dedi.

Schumacher ayrıca çok sık test yapmayacağını söyledi.

Schumacher "Çok sık olmadığı sürece aracı kullanmak benim için hâlâ eğlenceli." dedi.


Yorumlar

  1. "Ne yazıkki sadece bir tane yeni aerodinamik paket vardı ve bunu Kimi kullandı." dedi." vurguyu da yapmış 🙂 Diğer günlerde neler olacak merakla bekliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir