Force India “FIA’nın Standart Motor Planı F1’deki Güç Savaşıyla Alakalı”

yazar:

kategori:

Force India takımı, FIA’nın gelecekte standart motorları spora sokma ya da motor fiyatlarını düşürme planlarının F1’deki güç savaşından kaynaklandığını söyledi.

Motor ücretlerinde maksimum fiyat belirlenmesini isteyen FIA, olumsuz cevap alınca bunun üstüne daha ucuz standart motor planını devreye soktu.

Bu plan üreticiler tarafından desteklenmiyor. Üreticiler, farklı tür motorların spora zarar vereceğini düşünüyorlar.

Force India’dan Bob Fernley “Şu anda yaşanan sorunlar üreticiler ile ticari hak sahipleri ve FIA arasında olan güç savaşıyla alakalı. Biz bu konuda izleyiciyiz.”

“Gelirlerde daha iyi dağılım olmalı ve hep bunu söylüyoruz. Harcamalar kontrol altına alınmalı. Biri ya da diğeri olmamalı.”

“Ancak bunu yapmalıyız aksi takdirde üreticilerin formülü ortaya çıkar. Jean ve Bernie’nin bunu engellemeye çalıştığını düşünüyorum.”

“F1’in omurgası ve sağlığı için bağımsız takımlara ihtiyaç duyduklarını fark ettiler.”

“İki senedir çok fazla çalışmamıza rağmen harcamalar kontrol altına alınmadığı için aşırı üzgünüz.”

“Jean Todt’un bu konuda yaptıkları sinir bozukluğu sonucunda ortaya çıktı. Bu konuda kesinlikle haklı. Harcamalar düşmeli. İnsanlar bunu anlamak zorunda.” dedi.

 


Yorumlar

“Force India “FIA’nın Standart Motor Planı F1’deki Güç Savaşıyla Alakalı”” için 3 yanıt

  1. Mario İlien’in(2.2 İndycar Chevrolet’in motorlarını üretiyormuş.) bir açıklaması vardı.Geçen hafta okumuştum.Yanlış hatırlamıyorsam 0,5 bar turbo basıncında kers olmadan 710 HP üretiyormuş bu motorlar.10.500 rpm limitliymiş.Yüksek turbo basıncında 850 hP üstü mümkünmüş.Yakıt basıncı 200 bar civarındaymış.135 kilo civarı metanol yakıyorlarmış.
    Yakıt limitsiz kers ile hele turbo basıncı limiti olmadan mevcut motorları çiğ çiğ yerler.

    1. Tur bindirir gibi geçerler.

  2. 🙂
    Zaman içinde markalara karşı FIA’yı tutacağım aklıma gelmezdi he ben yine de FIA değilde Barni 🙂 tarafında olayım. Bu markalar da garage değil nasıl olsa 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir