Lauda’nın Yorumlarını Kabul Etmeyen Vettel, 2016’da Gelişeceklerinden Emin

Sebastian Vettel, Ferrari’nin bu yıla oranla ileriye doğru büyük bir adım atacağından.

Ferrari, 2014 sonuçları ile karşılaştırıldığında bu yıl ciddi bir adım atmış ve 3 galibiyetin yanı sıra hemen hemen her yarışta podyuma çıkmıştı.

Vettel, şubata kadar hiçbir şeyin belli olmayacağını kabul etse de 2016 için iyimser.

Vettel “Neler olacağını tahmin etmek her zaman zordur fakat hedeflerimize ulaşacağımızdan eminim”

“Arka planda bu yıl ve gelecek yıl için neler olup bittiğini görebiliyorum. Maranello’da inanılmaz bir çalışma yapılıyor”

“Herşey umut verici görünüyor. İleriye doğru iyi bir atmamız gerekiyor”

“Önemli olan yarış günü aracı nasıl olacağı. Neler olacağını göreceğiz. Artık sezonun bitmesine iki yarış kaldı. Brezilya ve Abu Dhabi mümkün olan en iyi sonuçları almak için ideal” dedi.

Vettel, Lauda’nın ‘Ferrari Mercedes’i yakaladı’ yorumuna güvenmiyor.

Vettel “Niki görüşünü hızlı şekilde değiştirebiliyor ve bu nedenle ona güvenmek doğru olmaz”

“Bazen söyledikleri mantıklı geliyor ve bazen de mantıklı gelmiyor”

“Ama artık iyi bir noktaya geldiğimizi hissediyorum. İnsanlar hakkımızda iyi şeyler söylüyor” dedi.


Yorumlar

“Lauda’nın Yorumlarını Kabul Etmeyen Vettel, 2016’da Gelişeceklerinden Emin” için 17 yanıt

  1. Adminler bu çeviri olayına biraz daha dikkat etmeli sanki. Bazı cümleler Google translateten çevirme gibi oluyor

  2. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Yorum yazacakken yanlışlıkla sayfayı yeniledim haberin başlığı değişmiş ??
    Konuya dönersek başkan marchionne taraftarlara bir ara gazı vermişti zaten vettelde ona benzer bir şey söylemiş inşallah seneye kırmızı arabaların ve kırmızı tulumlunun (bu vettel veya kimi hiç farketmez) şampiyonluğunu görürüz.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Tam bu haberin İngilizce versiyonunu farklı bir siteden çayımı yudumlarken okurken bir an Trf1.Net e gireyim dedim ve haber çevrilmiş. Süpersiniz trf1 ailesi. Hızınız için teşekkürler 🙂

    Habere gelecek olursak Vettel şu ana kadar Ferrari pilotları arasında en doğru konuşanlardan. Gayet makul ve mantıklı konuşuyor. Ayakları daima yere basıyor. Ben de kendisiyle aynı düşünüyorum. Motorda onları yakalamış olsak durum çok daha farklı olurdu. Belki motor gücü içten yanmalı motor hp olarak pek bir fark yok ama ers farkı bu ers zımbırsıtını verimli kullanmadan biraz da şasiden geride kaldığımızı düşünüyorum. Ama 2014teki gibi muazzam bir fark yok.

    Ferrari seneye yine iyi bir adım atabilir ancak bu sene atılan kadar büyük olmayacak kanımca. Ve daha önemlisi bu sefer sanki şasi anlamında biraz daha iyi bir iyileşme göstericez. Motorda kalan son 4 gelişim hakkımızı halen kullanmış değiliz muhtemelen 2016 için bir değerlendirmeleri var. 2016 yılında onlara oranla daha çok gelişme potansiyeline sahip bir aracımız olduğuna inanıyorum. Biraz daha farklı kapatabiliriz. Ve bunu başarırsak gerisi organizasyon becerisi + şansa kalır.

    1. Öncelikle haberleri kısa süre içerisinde bizlere ulaştıran trf1.net ailesine çok teşekkür ederim.Gerek teknik bilgiler gerekse sürücü yorumları,araçüstü görüntüler,geçmiş araçlar ile ilgili bilgiler konusunda daima iyi ve kaliteli haberler sunuyorsunuz..

      Burak üstat,doğru noktalara işaret etmişsin,söylediklerine katılıyorum.Geçenlerde bir italyan sitesinde Ferrari’nin 2016 için planlarına dair resimler ve yazı vardı.
      Her ne kadar italyanca bilmesem de resimlerden anladığım kadarıyla 2-3 yorumda aktarmaya çalışacağım..

      1-)Ferrari 2016 için Mercedes tarzı ayrık turbo(split turbo) tasarımını kullanacağı üç aşağı beş yukarı kesin gibi..Dolayısıyla turbo gecikmesini ers kullanarak azaltma problemini bir nebze azaltıp,içten yanmalı motorun ağırlık merkezini daha aşağıya çekmeyi planlıyorlarmış.

      1. 2-)Ayrıca radyatörlerin pozisyonunu daha dikey duruma getirip boyut olarak da küçültmeyi amaçlıyorlarmış..

        1. resim iyi çıkmamış kusuruma bakmayın arkadaşlar..

          1. 3-)Son olarak da split turbo tasarımı ve mgu-k’nin motorun yan tarafına alınmasının etkisiyle aracın arka tarafını daraltmayı planlıyorlarmış.

            1. burak karaküdük avatarı
              burak karaküdük

              Merhaba Mert_son,

              Güzel bilgiler teşekkür ederim. Şimdi resimleri ve bilgileri kontrol ediyorum gönderdiğin

              1. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                Bu arada bu resim ve bilgileri paylaşsam sıkıntı olur mu ?

              2. yok abi ne kusuru ben de başka bir siteden paylaştım.

            2. Attığım resimler tam çıkmıyor internet bağlantımdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

              1. Kişisel görüş olarak da Ferrari’nin süspansiyon sisteminde değişikliğe gidip Redbull gibi önde push rod(itmeli)arkada pull rod(çekmeli) kullanacağını düşünüyorum..
                Yanlış hatırlamıyorsam Macaristan GP Serbest Antrenmanlarında sky yorumcuları Ferrari’nin kısa buruna geçememesinin temel nedeni süspansiyon kollarının veya ekipmanların çok aşağıda olması olduğunu söylemişlerdi.
                Okuduğum kadarıyla iki sistemin de artıları da var eksileri de ama Ferrari’nin özellikle ön süspansiyon sistemi rakiplerine göre çok kalın ve bu sürtünmeyi arttırabilir.Ayrıca 2012’de getirilen pull rod faciası ön kanat gelişimini sınırlandırdığını ve rakipleri kopyalamayı zorlaştırdığını düşünüyorum.(Force india’ya bakarsanız ön kanadı nerdeyse Redbull’un aynısı)

                yazının bulunduğu site linki : http://www.automoto.it/formula1/ferrari-la-f1-del-2016-passa-da-austin.html

              2. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                Şu süspansiyondan kurtulmayı ben de çok istiyorum. Resmen artık gelişimde önümüzü tıkadığına inanıyorum. Artık kimin fikriyle geldiyse… İlk zamanlar gerçi epey umutluydum ve dediklerimde haklı çıktım ancak Tombazis ve eski ekipten kalan bu yıkık dökük araba kalıntısı bize çok sıkıntı çıkartıyor kanımca. Tüm diğer takımların zıttı istikamette gidersen iki şey olur ; ya çıkarsın ya batarsın. Düşün halen eski ekibin pisliklerini temizliyoruz. Umarım 2016 da ön süspansiyon değişir ve çok konuşulan kısa burna geçeriz

    2. üstat aşağıda yorumu cevaplamaya yer kalmamış buraya yazıyorum.
      Haklısın Tombazis ve ekibi 2014’te gerçekten çok kötü bir araç çıkardılar ve bunun bedelini de ağır şekilde ödediler ama haklarını da yemeyelim 2015’te faaliyete giren Ferrari Teknoloji Merkezi’ni de onlar inşa ettirdi.
      Hatırlarsın Sergio Marchionne 2014 aracında yapılan yapısal hataları 2015’te düzeltecek zamanları olmadığını bu sene 2-3 defa söylemişti,ön süspansiyon ve mgu-k’nin pozisyonu bunlardan birkaçı..
      Kısa burun konusunda beklentim büyük.Çünkü Redbull ispanyaya getirdiği kısa burun ile 0,450 saniye kazandığını söylemişlerdi,Mercedes-Ferrari farkı da hemen hemen 0,7-0,8 saniye.Kısa burunun aracın altına giden hava akımını arttıracağı da düşünülürse Ferrari aero anlamında daha iyi bir araç çıkarabilir ve Mercedes ile farkı kapatabilir tabi temel sorun Mercedes ne kadar gelişecek?
      Allison ve ekibi eli değmişken S-duck mekanizmasına da göz atmalılar diye düşünüyorum çünkü brezilya’da Mercedes’in de S-duck deneyeceği söyleniyor.İyi bir işe yaramasaydı Peter Prodromou da Mclaren’e bu mekanizmayı entegre etmezdi.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Ferrari de aslında benzer sistemleri arka kanatta 2009 da denemişti diye hatırlıyorum. Sduct gibi projelere hemen yönelmeden önce kendi temel sorunlarımızı halletmeliyiz. Allison süspansiyon konusunda iyi birisi. Belki bir kaç rb yada Mercedes yada McLaren Honda mühendisi daha kaparsak konuya hakim o dezavantaj da ortadan kalkar. Şu teknoloji merkezi sahi ne durumda faaliyet olarak? Tam randıman çalışıyor mu, meyveleri veriyor mu ve AVL platformdan ses var mı ? Cfdmizde diğer takımlardan geride olduğumuz bir alan değil mi ? Kısa burun ve süspansiyon gerçekten değişirse bunla ilgili kesin kaynağa ulaşırsak çok sevineceğim

        1. Teknoloji merkezi 2015 nisan gibi açılmıştı diye biliyorum ama tam randımanda çalışıp çalışmadığını bilmiyorum muhtemelen Ferrari çalışanları dışında bunu bilen yoktur.Ama Vettel’in yorumuna bakacak olursak 2016 aracı umut vaat ediyorsa meyvelerini veriyor olmalı.
          CFD ve AVL ise bir muamma..AVL ile her hafta güç ünitesi gelişimi için denemeler yaptıklarını okumuştum ama başka bir şey bilmiyorum.
          Temel sorunları halletmek gerektiğine katılıyorum ama belki de hava akımının dengelenmesi adına S-duck çok önemli bir işlev görüyordur?Benimkisi sadece düşünce,dediğin gibi temel sorunlar daha önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir