Ecclestone: "Paniğe Gerek Yok"

yazar:

kategori:

MercedesGP’den Nick Fry ve McLaren’den Martin Whitmarsh, ilk yarışın ardından gösterinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirmişti.

Ama Ecclestone, kuralların değiştirilip değiştirilmemesi konusunda ilk 4 yarışın sonunu beklemeleri gerektiğini söyledi.

Ecclestone: “F1’de ne kriz ne de panik var. Hemen yapabileceğimiz bir şey olmadığını düşünüyorum. Refleks tepkiler vermemeliyiz.”

“Şimdilik ilk deniz aşırı yarışlardayız. Bu yüzden Çin’den sonra takımların nasıl adapte olacağını ve duruma nasıl bakacaklarını bekleyip görmeliyiz”

Ecclestone, takımların yeni kurallara alışmaya çalışmalarının da Bahreyn’deki gösteriyi etkilediğine inanıyor.

Ecclestone: “Yeni kuralların olduğu ilk yarış, (takımların) tamamı için bir öğrenme sürecidir. Şimdi gelişim yapabilir, daha cesur olabilir ve heyecan artabilir”

Yarışın ardından öne çıkan ilk öneri, daha önce de görüşülmüş olan zorunlu iki pit kuralı.

Ecclestone ise diğer lastik kurallarına bakılması gerektiğini düşünüyor, mesela takımlara yarış için sadece tek set yumuşak hamur verilsin.

Ecclestone: “Bazıları, takımların neden lastiklerde seçeneğe sahip olduğunu merak edebilir. Belki de (takımlara) sadece bir yumuşak hamur verirsek iki defa pite girmek zorunda kalabilirler. Ama Red Bull’un öne sürdüğü zorunlu iki pit kuralının oy birliği ile kabul göreceğinden emin değilim”

“Durum aslında son bir kaç senedir yaşadığımız aynı sorundan kaynaklanıyor, yere basma kuvveti. Araçlar, geçiş için öndeki araçları yakından takip edemiyor.”

“Takımlar bunu biliyor. Ama bununla bilgili bir şey yapmayacaklar. Çünkü her bir takım, kendi çıkarlarını gözetiyor, kazanmaya çalışıyor”

“Takımlarla bir toplantı yaptım ve işimizin ne ile ilgili olduğunu anlatmaya çalıştım: yarışmak ve halkı eğlendirmek. Burada, bilgisayarda oyun oynayıp tek turda en hızlı gitmeye çalışmıyorsunuz”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    son kaç senedir panik yok diyor.

    acaba alzheimer olabilir mi?

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    son kaç senedir panik yok diyor.

    acaba alzheimer olabilir mi?

  3. bay e diyorki paniğe gerek yok hemen değil yavaş yavaş bitirecem f1 i diyor.

  4. burda ecclestone 4 yarış sonra kurallarda bazı değişiklikler olabilir imasında bulunmuş ama biz son 3 yıldır sezonlara hep büyük kural değişiklikleri ile başlıyoruz ama değişen hiçbirşey olmuyor azalan mücadele dışında.

  5. "Takımlar bunu biliyor. Ama bununla bilgili bir şey yapmayacaklar. Çünkü her bir takım, kendi çıkarlarını gözetiyor, kazanmaya çalışıyor"

    "Takımlarla bir toplantı yaptım ve işimizin ne ile ilgili olduğunu anlatmaya çalıştım: yarışmak ve halkı eğlendirmek. Burada, bilgisayarda oyun oynayıp tek turda en hızlı gitmeye çalışmıyorsunuz"

    İşte gerçekler, doğru açıklama bu ve halin nedeni.
    Bahsettiği bir kaç sene de aslında 1-2 seneden fazlası. Yere basma kuvvetinden anlaşılması gerekende sadece difüzör değil aero uygulamalarıda.
    Şu senelerde ki gelinen noktayı ne FIA ne de Bernie tek başına düzeltemez. Takımlar karar almak ve uygulamak zorunda. İş artık takımların kendilerini sorgulamaları gereken noktaya dayandı. Vaz geçmeliler bir şeylerden yoksa bitiyor bu f1 dünyası. Gerçek amaca dönmeliler. Dönmek istemyen kim varsa da diğerleri gerekirse yolu gösterebilmeliler. Bizim için iyi olan bu.

    Bu işin duayeni, üstadı, kahramanı Sir Frank diyor ki; Formula 1 yarışları herhangi bir sebepten dolayı uluslar arası düzeyde yasaklansa ortalık yatıştıktan kısa bir süre sonra nostaljik anılarıyla baş başa kalıcak bu işin bir kaç meraklısı dışında yarışları hatırlayan kalmayacaktır.
    Formula 1 'in eğlence dışında dünya düzenine pek bir katkısı olmadığı doğrudur. Ama umarım dünyanın her köşesinden insanları eğlendirmeyi başarıyordur.

    Formula1'in, motorsporlarının ne olduğuna, olması gerektiğine dair ne kadar güzel bir tarif, açıklama.
    Bizim gerçeğe kavuşmak için, keyf almak için gerekirse tuttuğumuz takımların karşısında olmamız gerekiyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Bu hale sadece 2 kişi sebep olmadı onlar da bunda pay sahibi. Dünyadaki taraftarlar taraftarı olduklarına baskı uygulamalı, uygulayabilmeli…

    Mr. Brawn geçen sene aslında yapmaları gerekeni ve bu söylediklerimi söylemişti. Yine belki bir benzerini şimdi Mr. Martin ifade etmeye çalıştı. Ama söylenmek yetmiyor oturup çalışmaları lazım. Bence Luca'mı yan çiziyor git kendine seri kur denmeli, Mercedes benim için para önemli mi diyor ona da git denebilmeli. Benim tabirim bu işi 3-5 amatör, çapulcu kurdu ve onlar en iyi şekilde yine devam ettirirler sadece istensin yeter.

    Bernie kabahatli evet dünya markalarını getirdi. Diğerleri gibi olacaklarını sandı, iş daha da ileri gidecekti, büyüyecekti. Ama yanıldığını gördü. İşi eski başarılı haline nasıl getiririm onun derdinde bence ben onu görüyorum. F1 bugün ki halini, büyüklüğünü bu adama borçlu. Uzun uzun yazmaya gerek yok ama onun başarısı olmasa F1 diğer motorsporları gibi olabilirdi. Takımlar bugün kazandıkları para oranlarını ona borçlular… O F1'i krizden kurtardı, ele geçirdi ve bu güne getirdi. Dünyadaki 7 milyardan çoğu onun pozisyonuna sahip olsa ondan daha az para göz olacağını sanmıyorum. Bu insanın doğası…

    FIA, Max hatalı evet. 95 'den beri güvenli hale getiricem diye evirdi, çevirdi. Kontrolü de kuramayınca bu hale kadar geldi. Onlarda gördü para göz adamlarla bu işin iyi gitmediğini ama yönetim hatalarına da devam ediyorlar, önüne geçemiyorlar. Daha iyi yapmak istediler, takımları bir dönem kontrol etmediler, bütçeleri kontrol etmelerinin gerektiğini de çok geç anladılar. Fakat kurallar noktasında ne kadar da kızsak F1'deki zeki adamların önüne yazılı belgelerle geçmek mümkün değil. Formula1 ve motors. tarihi boyunca FIA veya herhangi bir kuruluş için bu böyle olmuştur. 70, 80, 90, 2000 lerde de kurallar hep yetersiz kaldı buda işin doğası. Çok eskiden daha fazla müdahale ediyorlardı artık o kadar etmiyorlar. Güvenliğe bu kadar takmasalardı, bütçelerin büyümesine izin vermeselerdi motorların, hiç bir şeyin küçülmesine gerek kalmayacaktı. Ama onların hatasıda işin özü için kafi değil.
    Vakti zamanında takımlar biz nereye gidiyoruz, ne yapıyoruz diye oturup konuştular ve anlaştılar. Şimdi bence yine bunun zamanı. Fasılalıda olsa F1 padoğundakiler bunu dile getiriyor. Eski izlerler görüyor bir şeyleri ama genç izlerlerde bilmeli bence bunları.

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet herseferinde söylemek istemiyorum ancak bu seneki araçlarda fena değil.Test resimlerine baktımda,Ferrari baya güzei.Ama Bahreynde yine o motor kapağı çıktı! Ve araçları çok büyük gösteriyor Mclarendede sorun bu.
    Mücadeleye gelince evet şans vermek lazım ve umarım beklediğimize değer.Aslında Vettel-Alonso-Massa yarış boyunca çok yakındı.Yine Rosberg-Lewis ve Button-Webber-Schumi.
    Sadece geçiş olmadı buda biraz ilk yarış olması,Bahreyn olması ve risk almak istememelriydi.Umarım bundan sonra (yine kazanırız)ancak heyecan dolu ve bilinmezli,zorlamalı mücadelelerin ardından.Olaya birazda iyi tarafından bakmak istiyorum.Örs kanat bir kaldırılsa ah ah….

  7. 4 yaristan sonra gec olur Ecclestone efendi

  8. burak bocek avatarı

    Bravo Luris ya gerçekten olaya tarafsız bakıp bu şekilde düşünen ender taraftarlardansın.

  9. Alonsothebest_Massa geçmişe dönüş pek mümkün görünmüyor maalesef. Luris ben de senin gibi düşünmek istiyorum ama her pist te Barreyn gibi değil ki .Tabiki her yarış bu yarış gibi olmayacak heyecanlı yarışlar görücez muhakkak ama bu pistte bu kadar mücadele görebiliyorsak karamsar olmak doğal. Sonuçta sevdiğimiz araçları elimizden aldılar. Bari buna değisin.

  10. aslında bence o kadar da endişelenmeye gerek yok, bu yeni çıkan deyimle açıklamak gerekirse, münferit bir olaydı bahreyn yarışı. yani vettel'in aracı bozulmasa son turlarda alonso ile harika bir mücadeleye girdiklerini görebilirdik, ikisi de güçlerini son turlara saklıyordu ama olmadı, ve hamilton'da startta yerini koruyup roberg'e geçilmeseydi alonso'nun çok fazla uzağında kalacağını düşünmüyorum, yani vettel alonso massa ve hamilton kapışması içerisinde son turlarda harika bir mücadele izleyebilirdik, bu potansiyel vardı ancak gerçekleşmedi.. şimdi hemen moral bozmamak lazım, f1'de her yarışın süper heyecanlı olacağını garanti eden kimse yok değil mi? diğer yarışların daha eğlenceli geçebileceğini düşünüyorum açıkçası.

  11. bazı aero parçaların diğer takımlardan kopyalanması yasak.bari bunu serbest yapsaydınız.bu yıl hiç olmazsa takım performansları birbirine yaklaşırdı.bence bu yasak çok şeyi kilitliyor.

  12. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    umutntm o zaman dünyadaki tüm taraftarlar FIA ya mesaj atmalı araçlar ve kurallar konusunda.

  13. Alttaki mesaj için kusura bakmayın tam yazmaya başlayacaktım ki mesaj gönderildi 🙂
    2009 sezonu öncesi araçlar o kadar güzeldilerki 2005 de o kadar güçlüydü ki birbirini geçmese bile bana zevk veriyorlardı. Kaldıki 2009 sezonu öncesi sezonların seyir zevki gayet yüksekti. Hadi kriz var masrafları düşürlerim geçişi kolaylaştıralım dediniz herşeyi değiştirdiniz, ne geçiş kolaylaştı ne de masrafları düşürmek takımları bu sporda tutabildi. Giden gitti.

  14. hasan erçin avatarı

    forever-Mclaren bak kardeş hani futbolda real madrid falan büyüktür ya hhaa f1 dede ferrari büyük ve en iyi takımdır bunmu sakın untma hib cir zaman

  15. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Ecclestone için sorun yok , ferrari kazandığı sürece :)))

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hasan erçin. dediklerin keşke olsa diyeceğim ama bu seferde güvenlik bahaneleri var bunların otomobiller çok hızlanmış bilmem neymiş :))

  17. hasan erçin avatarı

    yaw formula 1 tek caresi motorların sebert bırakılması yoksa adam olmaz formula 1 bırak 20000 lere cıksın bak oz aman gör sen yarısları Bernie Ecclestone amca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir