Raikkonen: Alonso’nun Gidişiyle Ferrari İçindeki Siyaset Azaldı

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Fernando Alonso’nun gidişiyle beraber Ferrari’nin daha iyi bir takım haline geldiğini düşünüyor.

Raikkonen, 2014 yılında Alonso ile takım arkadaşı olmuş ve zorlu geçen yılda İspanyol pilota mağlup olmuştu.

Bu yıl Vettel ile takım arkadaşı olan Raikkonen, Vettel ile çalışmanın kolay olup olmadığı sorusuna “Çok daha kolay.” cevabını verdi.

Raikkonen “Bizim ilişkimiz çok basıt. Benzer çalışma yollarımız var. Geçmişte olduğu gibi siyaset yok. Bu tüm takıma yardımcı oluyor”

“İki farklı araç ile çalışıp, farklı şeyler yapıyor olabiliriz. Ancak araçtan benzer şeyler istiyoruz”

“Takım içerisindeki aynı şeyleri seviyorum. Bu sayede ilerlemeniz daha kolay oluyor. Takım içerisindeki atmosferi yükseltmek ve ekibin ilerlemesini sağlamak daha kolay oluyor”

“Ekip birlikte iyi çalışıyor. Doğru yönde gidiyoruz ve durum buysa doğru hamleler yapıyoruz demektir.”

“Takım tek bir ekip olarak daha iyi çalışıyor. Tüm insanlardan aynı cevabı almak iyidir.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Alonso’nun Gidişiyle Ferrari İçindeki Siyaset Azaldı” için 45 yanıt

  1. Muammer UYAR avatarı

    Alonso gittikten sonra Ferrari de çok şey değişti bu doğru.Ama senin için değişen hiçbir şey yok be Rai…

  2. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
    Mercedes AMG Petronas F1 Team

    Yalnız Alonso bu sene Raikkonen ile hiç muhattap olmadı. Avusturya’daki kazayı bile önemsemedi geçiştirdi. Raikkonen’in böyle konuşması saçma.

  3. Adam “komple” pilot

    Her alanda çok güçlü

    Travmanın 1 senede geçmesini bizde beklemiyoruz zaten

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Travma 1 sene de geçmiyorsa seneye de sona oynayacaksınız demek ki. Vah vah bu duruma F1 sever olarak üzüldüm.

  4. Kimi bu konular hakkında konuşmaz, konuşursa da gerekli gördüğü için doğrular için konuşur.

    Alonso ne en hızlı pilot ne de en iyi pilot, ancak kendini en iyi gösterme algısını oluşturan tek pilot.Ne oldu bu sene hiç uçamadı samuray.Mclaren de o sinsi oyunlarını oynayamaz, takımı uşağı gibi kullanamaz, takım arkadaşını takıma dövdürüp nasıl yendim ama diyemez, onun en iyi olduğu alanlar bu siyasi oyunlar.Baktı takım arkadaşına yeniliyor hemen arazi bizim samuray.En iyi yıllarım Ferrari diyor, sen Ferrari de kiminle mücadele ettinki.Takım zaten senin uşağındı, sana uyan Takım kendi fişini kendi çekti, neredeyse o eski takımdan kimse kalmadı, bütün Takım temizlendi neden?
    Sırf takım arkadaşını etkisiz hale getirebilip Alonso en iyi algısını oluşturup ego tatmini yapmak için takıma iğrenç ötesi dönme özürlü araçlar tasarlattın.O araçta Kimi Raikkonene suzukanin sadece ilk sektördeki S virajlarında 0.8 sn fark atıyordun bu nasıl oluyordu Alonsonun pilotaj farkından mı? 🙂 ışte Kiminin bahsettiği şey tam olarak bu, bunları anlatmaya çalışıyor.

    Hadi bu seneyi geçelim seneye de Button’in gerisinde kalırsa ne olaylar çıkacak takımda izleyelim..

    1. Bu yıl Vettel’e fark attı ya haklısın 😀

    2. Alonso pisti rainin altından çekiyomuş diyolla

  5. Raikkonen “Bizim ilişkimiz çok basıt. Benzer çalışma yollarımız var. Geçmişte olduğu gibi siyaset yok. Bu tüm takıma yardımcı oluyor”

    Hadi Alonso istediği aracı yaptırdı sen uyum sağlayamadın, yenildin. En azından öyle söylüyorsunuz.
    Şimdi araçtan aynı hisleri alıyorsunuz, yine 2 katı fark yedin. Nasıl olacak bu iş Kimi?

  6. Alonso 10 kere konuştu. Raikkonen Alonso’yla ilgili en ufak bir cümle bile sarf etmeden bir açıklama yapmış ama nedense herkes alınmış. Alonso kendi çöplüğünün kralı olmayı seven bir pilot. Takım arkadaşına geçilmesin ona yeter. “Yine takım arkadaşımın önündeyim.” diye avunabilir. Politika deyince akla ilk o gelir. Ferrari’nin araçla ilgili yaşadığı sıkıntılar da onun eseri. Raikkonen yanlış bir cümle bile söylememiş. Alonso’cular da biliyor Alonso’nun durumunu. O böyle bir pilot. Onu seven de bu haliyle seviyor zaten.

  7. Raikkonen ya çok saf ya da rol yapıyor.Rol yapıyorsa da rolünü çok iyi oynuyor.Yahu Seb Webber’le daha 2 yıl öncesine kadar beraberdi.Seb’in nasıl bir takım arkadaşı olduğunu hadi görmedin o zamanlar,bari bugün bir sorsana Webber’e.Seb bugün şampiyonluğu kovalasın,sen onun önünde sür de bak neler oluyor sana neler söylüyor.O zaman siyaseti görürdün.Bir konuda Raikkonen’e katılıyorum.Fernando ile beraberlerken 2 garaj da bambaşka çalışılıyordu.Çünkü Fernando’nun stili gridde diğer hiç bir pilotun stiline benzemiyor.Bu da mühendisler ve takım arkadaşları için problem olabiliyor.Bence Raikkonen burda bunu dile getirmiş ki bu da çok normal,ama üstü kapalı belirtmiş (nedense)..

  8. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bence bu röportajın ana fikri şu cümleden ibaret : “İki farklı araç ile çalışıp farklı şeyler yapıyor olabiliriz, ancak araçtan benzer şeyler istiyoruz” (Türkçesi: Sürüş stillerimiz benzer olduğu için araç gelişimi belirli yönde ilerliyor. Bu da daha rahat gelişmemizi sağlıyor ve takım içi atmosfere yansıyor. ) Bunun dışında söylenen şeyler bana göre sadece şahsi yorumlardan ibaret şeylerdir.

  9. Valla f1’i az çok takip eden birisi alonso’nun politik ve çok zeki bir pilot olduğunu zaten bilir ayrıca hızlıdır ve bu yüzden en komple pilot derler yani honda boşuna yırtmadı kendini alonso için.Raikkonen alonso için kötü birşey söylememiş doğruyu söylemiş sadece abartılacak bir durum değil bence.

  10. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    ALO yirmi kere Ferrari lafını ağzına aldı da RAİ bir kere geçmişle ilgili doğru bir yorumda bulunmuş çok mu? Hem de adamın ağzından ALO diye bir şey çıkmıyor. Neyse seneye McLaren in halini dört gözle bekliyorum o zaman ne yorumlar dönecek bakarız.

  11. Kimi’nin ağzından çıkan tek bir Alonso kelimesi yok. Ama provokatif başlık sayesinde taraftarlar birbirine girmiş durumda. Yorum yapmadan önce haberi doğru düzgün okuyan olsa şaşardım zaten. Millet başlığı okuyup yorum yapıyor.

    1. Kimi Alonso dememiş ama ilk iki cevabında soru bu yönde ve cevap da bundan bahsediyor.

      Başlıkla içeriğin farklı olduğu bazı güzel haberler oluyor, başlığa yorum yapanla içeriği okuyanı birbirinden ayırıyor. Ne yazık ki bu onlardan birisi değil.

      1. Ferrari’deki kadro değişikliği Alonso’dan ibaret değil ki. Siyaset sadece bir kişide olan bir şey değil, takım içerisinde birden fazla katılımcı ile vuku bulan bir şey. Kimi de genel olarak takımın havasındaki değişimlerden bahsetmiş. Ben bu haberden bunu anladım.

        Tabi burada yayınlanan çoğu haber gibi bu da pilot ile yapılan röpörtajlardan belirli cümlelerin kesilip yapıştırılması ile oluşturulmuş bir haber. O yüzden yanılıyor olabilirim. Bir de orjinal röpörtajı okumak lazım.

  12. Büyük kapak anlayabilene. Eh bilmediğimiz, söylemediğimiz şey değildi gridin söyleyip kafalara sokması ayrı tabi. Haydi siyasi severler iş başına. Yıllık parti değiştiren siyasiler gibi olanlar malum. 🙂

    1. Sen Senna-Prost dönemini görmüşsün, bi anlatsana ne mevzular döndü orada? Direk arayınca yorumsal bilgiye ulaşmak zor.

      1. Iki yil ustuste sampiyknkugu birbirlerine carparK almislardi djye batirliyom.Pek sevisierdi.

  13. Ferrari zaten entrikalı bir takım. Her dönem entrikalar, siyasetler dönmüştür bu çok normal. Alonso’da şu an griddeki en politik pilot aynı zamanda en iyi pilot. Ben Alonso’nun sıcak kanlı oluşunu ve istikrarlı sürüşünü seviyorum. Bu yaşına rağmen hala azimli. Hala birşeylere inanıyor. Onun siyaseti beni ilgilendirmiyor. Kimi’de onun gibi olabilseydi keşke. Ama çoluk çocuğa karışmak insanı yavaşlatıyor demek ki.

    1. kilimcininköroğlu avatarı
      kilimcininköroğlu

      Ama önce biraz Türkçe

    2. İnsanlarin ozel hayatlarini elestiremez ve ezemessin alonso sana gire sicak kanli ama bir cok kisiye gore sinsi ama yargilamiyorum sadece bilmen gerek ki ben sicak bir hareketini gormedim

      1. Kimsenin özel hayatını eleştirmedim. Sana göre sinsi bana göre sıcak kanlı herkesin bakış açısı farklı.

  14. Alonso gitti ezilmekten kurtuldum demiyorsun da siyaset azaldı diyorsun. Alo bu takımda olsa Seb’le aynı başarıları elde ederdi. Allahtan Alonso Kimi hakkında iğneleyici açıklamalar yapmıyor.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      +1000

    2. Alonsocular yıne gelmıs buraya 🙂

      Alonso bu takımda 4 sene geçirdi bu süreçte redbull ile başa baş gittiği ve son yarışta şampiyonluğu kendi hataları ile hediye ettiği bile görüldü.

      O zaman yakalayamadığı başarıyı şimdi bu araçta Alonso olsa oda aynı başarıyı sağlardı demek ne kadar gerçekçi görmek lazım.

      Alonso politika ve konuşmaktaki performansını asla pilotajlığa dökemedi şimdi ise nerde olduğunu görüyoruz.

      İyi takımlarda yarışmak kolay önemli olan herkezin podyuma bile çıkamaz gözü ile baktığı araçla istikrar elde etmek zordur.

      Bunuda ferraride kimlerin yaptığı ortada.

      1. Alonso’ya laf atacağına kağnı gibi Ferrari arabasına 2 laf et bari.Gerçek Ferrarici mi yoksa çakma tifosi mi olduğun anlaşıldı.Gerçi Alonso döneminde değil hala araç Ferrari standartlarında değil.Siz bunu başarı bile sayıyorsunuzdur.

        1. 2010 ve 2012 ferrari sine kağnı demek ne kadar doğru sence???

          1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
            Mercedes AMG Petronas F1 Team

            Redbull varken ferrari hep yavaştı. Çok iyi olsaydı da Raikkonen kendini gösterseydi.

            1. redbulun üstünlüğü tartışılmaz ama 2010 ve 2012 ferrarisine kağnı demek te pek uygun değil

  15. Geçmişte olduğu gibi siyaset yok derken hangi geçmişten bahsediyor.Siyaset Ferrari ile içiçe geçmiş bir durumdur.
    Kimici arkadaşlar , Alonso Ferrari hakkında konuşunca ; gitti ama hala bu takımı konuşuyor diyorlardı.Şimdi Raikkonen’e de bişeyler söylemek lazım.Alonso gitti ama Kimi hala Alonso’yu konuşuyor.Şimdi diyecekler ki muhabir sormuş ne yapsın ne desin.

    Aracın durumu ve konumu şimdilik varolan siyasetin üstünü perdelemektedir.Keyifler gıcır.Mercedese en yakın araç bu araç.YArışlar kazanabilen araç bu araç.Her yarış podyumda olan araç bu araç.Elbette durum böyle olunca eskiyle kıyaslama yapıp bik bik ötmek kolay.HAdi araç Alonso dönemindeki gibi en hızlı 4 üncü araç olsaydı o zaman da takım da olumlu havalar olacak mıydı.Raikkonen daha Vettel’in gerçek yüzünü görmedi.Babası yaşındaki adama çekin ulan şunu önümden diye bağırdığını ve o günlerin yeniden yaşanabileceğini unutmamak lazım.Vettel’i 1. pilot ve takımın gözbebeği kabul ettikten sonra Vettel ile çalışmak kolaydır.Sen Vettel’i bir de şampiyonluğa giderken gör.O zaman konuş çok daha kolay de.

    1. Valla kardeş rai alo kadar konuşmadı konuşmaz da

    2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      +1000

    3. Raikkonen daha Vettel’in gerçek yüzünü görmedi.Babası yaşındaki adama çekin ulan şunu önümden diye bağırdığını ve o günlerin yeniden yaşanabileceğini unutmamak lazım.

      Bunu yapan Vettel değil Raikonendi yanlış hatırlıyorsun Alonso önünde iken çekin şunu önümden dedi.

      Bunları bile karıştırıyorsunuz öyle sallayıp yazıyorsunuz ya ne diyeyim.

      1. Vettel Webber için çekin şunu önümden dememişmiydi zamanında yanlış mı hatırlıyorum ?

    4. Nazmi Duman avatarı

      Aynen katılıyorum. Şampiyonluk iddiası olmadı için birkaç sevimli jest yaptı diye vettli Yunus Emre veya Mevlana gibi görmeye başlayanlar çok. Batı kültürüne sahip birinde böyle şeyler beklemek boşuna olur, çıkarlar söz konu olduğu zaman ilke filan tanımaz bunlar, istediğine sahip olmak için her yolu deneyebilir.

    5. Babası yaşındaki adama çekin ulan şunu önümden diye bağırdığını ve o günlerin yeniden yaşanabileceğini unutmamak lazım.

      Kesinlikle katılıyorum, Vettel bu aralar efendi görünüyor ama iş değişince yine değişecektir.

      1. Ferrari’de cicim ayları ve şampiyonluk potasında de değil.
        Şirin çocuğu oynu

    6. Multi 21 i de ekleyelim 🙂

      1. Alonsocuların klasik yorumu multi21 ve çekin şunu önümden lafı alonsonunkileri sayarsak 2 ye 25 gibi fark elde edebiliriz gibi alonsocular ne dersiniz Vettel ile gaf ve araç içi konuşmaları karşılaştıralımmı 🙂

  16. J.P.Montoya avatarı

    Raikkonen i severim ama çok gereksiz bir açıklama olmuş bence. Adam öyle yada böyle seni mağlup etmeyi başardı. Nedense bunun hakkında tek bir kelime etmiyorsun. O zaman sende takımı kendi etrafına toplasaydın elinden alan mı vardı. Bak vettel e örnek al…

  17. bence kimi alonso veya yarışta ki diğer rakipleri, her kimse başkalarını eleştirmek yerine biraz kendine baksa iyi olur. ikinci ferrari macerası tam bir felaket, insan her yarış kaza spin hatalı sürüş olay yaşar mı neden vettel bu tür olaylara karışmıyor birde bunu düşünse… öte yandan kendisininde siyaset yaptığının farkında değil sanırım…:)

  18. Ben söylemekten sıkıldım artık, fotoğraf seçimi yine harika. Haberle birebir uyumlu. ? son olarak Rai doğru söylemiş, takımda geçen yıla göre olumlu ve rahat bir hava var.

  19. Vuuu vaziyet alın buralar karışacak beyler /bayanlar 😀 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir