Kovalainen'in Önerisi Mavi Bayrak Kuralının Kaldırılması

yazar:

kategori:

Malezyalı girişimci Bloomberg ile yaptığı bir röportajda takımın yeni Fin pilotu Kovalainen’in ‘tur yiyen otomobillere mavi bayrak sallanması kuralından vazgeçilmesini böylece gerideki araçlara liderleri yakalaması için bir fırsat sağlanması gerektiğini’ düşündüğünü söyledi.

Şu anda mevcut kurallara göre Formula 1’de kendisinden daha iyi bir pozisyondaki araçların kendilerini geçmesi gerektiği zaman tur yiyen araçlara sallanıyor.

2010 sezon açılışının yapıldığı Bahreyn yarışının heyecansız geçmesinin ardından bu gibi çok farklı öneri ağızlarda dolaşıyor.

Fernandes, “Her sporda sıkıcı yarışlar olacaktır.” diye de ekliyor.

Bazı taraflara göre de eğer Alman pilotun otomobilinde motor sorunu yaşanmasaydı Fernando Alonso ve Sebastian Vettel’in arasında başa baş bir mücadele yaşanabilirdi.

Alonso, İtalyan Autosprint dergisine yaptığı açıklamada, “Rahat turlar atıyordum ve belki de atak yapmak için son on turu bekliyordum ama Vettel’in yaşadığı sorun nedeniyle şanslıydık.” diyor.

Mark Webber de Bahreyn’in sıkıcı geçtiğini kabul etmişti ancak Avustralya’dan itibaren bazı yarışların Bahreyn gibi olmayacağını düşünüyor.

“Bu sezon bunun gibi olmayacak yarışlar geçireceğimizi düşünüyorum. Yakıt ikmali olayı çok büyük bir olay değil. Otomobiller oldukça hızlı. Hem bizim hem de izleyicilerin istediği şey de bu ama iyi yarışlar için dengeyi bulmak daima zor.”


Yorumlar

  1. lider neden takılıp kalsınki bu kadar üst düzey bi sporda tur bindirmeye geldigin aracı
    mücadele ile geçemicek kadar aciz plot göremiyorum (monaco hariç) kaldıki monacoda bile geçişe uygun 2 yer var uygun derken geçiş yapabilecek sadece 2 nokta var sadece monaco böyle diye bütün pistlerde tren oluşacakmış gibi düşünmemek lazim her halükarda geçerler.Bizim trf1 karting liginde mavi bayrak kuralı yok biz bile daracık pistlerde geçiş yapabiliyorsak onlarda yapar 😛 😀 tabi bu kural hayata geçermi geçmez o başka mesele daha akılcı yöntemler bulmak lazim ters grid dizilimi üzerinde düşünülmeli diyorum .

  2. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Benim önerimde Kovalainen' in kaldırılması.

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ahmet bu dediğin mantıklı ancak f1 e uymaz.Öyle birşey olursa cumartesi 1 yarış pazar bir yarış olması lazım.Ancak bence f1 e uygun değil.Belki ve umarım Bernie'nin dediği çıkar.Biz sabrederiz,ancak olmassa 2008 de dönüş sözü versin kendileri.

  4. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Benim aklıma gp2 deki gibi bir sistem daha manlıklı geliyor. Mesela sıralamarda ilk 8'e giren pilotlara geçen yılki puan sistemindeki puanların yarısı verilse.
    Grid ise tam tersi şekilde oluşsa. Puan sistemi yine geçen yılkı gibi ilk 8 pilota puan verilse. O zaman hem sıralamaların önemi çok daha olur hem de hızlı olan araçlar geride başladığı için atak izleme şansımız artar. Yalnız bunun yanında araçların birbirini yakından takip edebilmesine imkan sağlayan yeni teknik düzenlemeler de getirilmeli. Böyle olduğunda geçişe izin veren pistlerde harika yarışlar izleyebiliriz. Suzuka 2005 yarışını hatırlıyorsunuzdur umarım. Hızlı pilotlar çok geriden başlamıştı ve harika bir yarış izletmişti bizlere.

  5. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Mavi bayrak kuralının kalkması bence bir işe yaramaz hatta daha sıkıcı yarışları görmemize neden olur.
    Mesela monaco, macaristan gibi pistlerde düşünün sene tur yiyen aracın en önde olduğunu ve arkalarında uzun bir tren… Bir Monaco yarışı sonrası Couldhard'ın Bernoldi için idiot dediğini hatırlayın.

    Bir de şöyle düşünelim. Diyelim ki biraz daha geçişe imkan veren bir pistte lider pilot bir araca zor da olsa tur bindirdi. 2. sırada olan araç tur bindirmekte daha çok zorlanırsa lider giden araç arayı çok fazla açma şansı bulacak ve yine ön sıralarda görmek istediğimiz geçişler olmayacak.

  6. Tur yiyen bolid, siralamada birinci bolide sikinti yaratacak ikincisine ise sans verecek ki birinci bolidi yakalasin.Baska bir sey gormuyorum.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence lastik kullanmasınlar.Kazanan pilotu linç etsinler,araçlardan yağ falan püskürtüsnler,son tur piste çivi döksünler ön kanatlar 5 metre arka kanatlar 20cm olsun.

  8. Hiç bir faydası olmaz. Aksine ortalığı karıştırır. Lider takılıp kalır 17 ncinin arkasına. O zaman ne diyecek insanlar.
    Yeni fikirlere ihtiyaç var evet ama mantıklı olanlarına bence.
    Birde uç fikirler üretmek ne diye orjinale dönmek varken. Yeni fikirler çok mu başarılı oluyor.

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Şakamı bu?Webber güzel söylemiş ancak Kova?Hayırdır?

  10. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Geçen sene böyle şeyleri MWhitmarsh ile konuşuyormuydun çok merak ettim..

    Mesela hız tümsekleri konsa tur bindiren arabalar oradan geçmek zorunda olsalar da tur yiyen arabalar için kestirme yol bulunsa.. dimi Lotus'a geçince zihni açılmış Kovanın

  11. mantıklı birşey bende kovalainene katılıyorum en azından daha çok geçiş görürüz. Ancak tabiki kötü yanlarıda var bu tur yiyen aracın sürücüsü bir kaza yaparsa eyvah 😀

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Aslında bende hep düşünmüşümdür bunu ama bu kuraldan sonra sporcuların uzakdoğu sporlarına yönelmesi lazım. Şahsen ben pilot olsam tur bindirmeye çalıştığım adam yüzünden kaza yapsam ve çok önemli puanlar kaybetsem,sonra o adam hayatını kaybetse…!!!!:D yeni güvenlik önlemleri lazım:D

  13. sevgili kovacığım, diğer pilotlar seni geçerken zaten tur bindiriyorlarmış gibi bir görüntü ortaya çıkıyor, siz biraz hızlanın önce, tur başına 5 sn yawaşken neyinle savunma yapacaksın.

  14. basligi ve demecleri okuyunca komik gelebilir ama izledigim eski bir yarista (87 veya 88 olmasi lazim) pilot tur bindirmek icin atak yapmak zorunda kaliyordu. onyargili olmamak gerek. neden olmasin? 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir