2015 Brezilya GP 1. Antrenman: Hamilton Hızlı Başladı

2015 Formula 1 sezonunun sondan bir önceki yarışı olan Brezilya GP’si öncesi gerçekleştirilen ilk antrenman seansını Mercedes’ten Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Seansın başlamasıyla beraber pilotların tamamı medium lastikler ile pisti çıktı ve attıkları kurulum turlarının ardından garaja döndüler.

İlerleyen dakikalarda pilotlar zaman turları kaydetmeye başladı ve Sebastian Vettel pist dışına taşan ilk isim oldu. Alman pilot frenajı kaçırdığı için son virajda pist dışına taştı ancak herhangi bir temas yaşamadan piste döndü.

İlk 20 dakikadan sonra pilotlar garaja döndüler ve yaklaşık 15 dakika boyunta piste çıkan pilot olmadı. İlk 40 dakikada zaman turu kaydetmeyen Raikkonen sessizliği bozan isim oldu.

Son 30 dakikaya girilirken Hamilton ilk virajda pist dışına taştı ve herhangi bir temas yaşamadan piste döndü. Yine aynı dakikalarda Sergio Perez de ilk virajda pist dışına taştı.

Hamilton bitime 26 dakika kala ilk virajda bir kez daha ilk virajda büyük bir blokaj ile pist dışına taşarken, Rosberg önden kayma sorunu yaşayıp garaja döndü.

Raikkonen seansın bitimine 10 dakika kala ilk sektörde aracın arka tarafını çime kaptırınca spin attı ve kum havuzuna saplanmadan piste geri döndü.

Son 5 dakikaya girilirken Rosberg ilk virajda pist dışına taşarken sorun yaşamadan piste geri döndü. Massa ise tüm seansta olduğu gibi aracını pist üzerinde tutmakta  zorlandı.

Bütün bunların yaşandığı seansta Lewis Hamilton 1.13.543’lük derecesiyle seansın en hızlı ismi oldu.

Nico Rosberg takım arkadaşının 0.519 saniye gerisinde ikinci olurken, Ferrari’den Sebastian Vettel 0.625 saniye geride üçüncü oldu.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo 0.906 saniye geride dördüncü olurken, spinden sonra bir daha piste çıkmayan Kimi Raikkonen 1 saniye geride beşinci oldu.

Red Bull’un diğer pilotu Kvyat altıncı, Bottas yedinci, Verstappen sekizinci, Hulkenberg dokuzuncu ve Maldonado onuncu oldu.

Button ve Alonso 13 ve 16. olurken, seans içerisinde pistte tutunmakta zorlanan Massa ancak 17. olabildi.

CTsgjmrWcAAE414


Yorumlar

“2015 Brezilya GP 1. Antrenman: Hamilton Hızlı Başladı” için 3 yanıt

  1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
    Mercedes AMG Petronas F1 Team

    Hamilton bu yarışı kazanacak.

  2. O değil de kimse, FIA’nın tek kask kuralını iplemiyor gibi. Daha önce ki yarışlarda Vettel, bu yarışta da Hamilton kask değiştirmiş.

  3. Hamilton’un kaskı çok iyiymiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir