Williams, VW İle Birleşebilir

yazar:

kategori:

Sport Bild, daha önceden takımın %20’sini Avusturyalı Toto Wolff’e satmış olan Frank Williams’ın, bir bölüm hissesini de VW’ye satabileceğini belirtti.

Williams: “Üretici olarak, bağımsız bir takıma göre daha güçlüyüz. Bundan şüphe yok”

“Ve şüphesiz Almanya ile de ilişkimiz var. İyi hatırlıyorum, çok önceleri VW otobüsleri ile yarışlara giderdik. Bazen onlarda uyurduk bile”

“Alman otomobilleri harikadır. Mercedes ile Brawn geçen sene şampiyonluğu kazandı, McLaren ise önceki sene. Ve şimdi (Mercedes) kendi başına var”

Şu anda Cosworth motorları kullanan Williams, en son yarışını 2004 senesinde BMW motoru ile kazanmıştı.

Takım ayrıca geçmişte şampiyonluklar kazanmış, Renault ve Honda ile çalışmıştı.

VW’nin motor sporları temsilcisi Hans-Joachim Stuck: “Şu anda F1 bizim için bir görüşme konusu değil. Bununla birlikte eğer şartlar değişirse tekrar üzerine görüşürüz”


Yorumlar

  1. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    bence böyle bir ortaklıktan hem williams hem volkswagen hemde f1 kazançlı çıkar

  2. Aman Williams, bi sen kaldın, gözünü seveyim satma takımı, ortaklık olur ama Mclaren gibi ipleri asla bırakma elinden, Bu konuda Mclaren'e saygı duyuyorum..

  3. Bence iyi bir ortaklık oluşur. Williams bir garaj takımı olduğu için maliyetler o kadar uçuk olmaz, böylece Volkswagen pek zarar görmez. Volkswagen de geniş çapta sponsorlar kazandırır Williams'a. Yani BMW-Williams, Williams-Renault tarzı bir ortaklık oluşmış olur.

    Volkswagen Williams takımın yeni ismi olursa kısaltınca da "VW" oluyor, bu da ayrıntısı işin. Aynı zaman da renk kombinasyonları da birbirine uyacak.

  4. Sporun prestiji açısından çok iyi olacaktır.Gerçi vw mevcut maliyetleri bile fazla buluyor.Böyle bir zihniyete sahip bir şirketin F1 e bir heyecan getirip getirmeyeceği de tartışılır.

  5. Sir Jack B.  avatarı

    BMW Williams gibi bir ortaklık olursa süper olur BMW Sauber gibi olacaksa hiç olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir