Ferrari, Alfa Romeo’yu F1’e Döndürme Fikrini Red Bull’la Görüşmüş

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Ferrari ve Red Bull, 2016 motor görüşmeleri esnasında Alfa Romeo’yu tekrar Formula 1’e döndürme fikrini masaya yatırmışlar.

Red Bull, 2016’da motor tedariği için Mercedes’i ikna edememesinin ardından Ferrari ile görüşmelere başlamıştı.

Ferrari, Red Bull’a fabrika takımı ile aynı motoru vermeyeceğini belirtirken alternatif plan iki şirketin kendi motor gelişim programlarını sürdürmeleriydi.

Ferrari’ye yakın kaynaklara göre Ferrari’nin planı, 2016 motoru için Red Bull ile mühendislik ortaklığı kurmaktı. Böylece Red Bull motorunu istediği gibi geliştirecekti.

Üreticiler gelecek sene öncesinde 32 gelişim hakkına sahip olacaklar. Bu kapsamda Ferrari, Alfa Romeo ismini geri döndürerek farklı bir motor gibi gösterip 32 gelişim hakkı daha kullanma fikrini değerlendirdi. Yani Ferrari motoru yeniden isimlendirilerek Alfa Romeo ismini alacaktı.

Ancak bu fikir bir çok faktör nedeniyle devre dışı bırakıldı. Sebeplerden birisi Red Bull’un bu kadar yüksek bütçeli bir gelişim programını istememesiydi. Bir diğeri ise Red Bull’un kendi gelişim programına rağmen Ferrari tarafından motorun kendisini geçmesinin engelleneceği endişesi.

Bunun dışında motor dondurma kuralıyla ilgili engeller de gündeme geldi. Kurallara göre bir üretici sadece bir defa motoru dondurma hakkına sahip. Bu kapsamda Ferrari motorlarına Alfa Romeo ismi verilse bile tamamen farklı motor olmayacağı için aynı motorun 2. kez dondurulmasına izin verilmeyecekti.

Ferrari teklifinin geçerli olmamasının ardından Red Bull, Honda’ya yaklaştı. Honda istekli olsa da McLaren bu gelişmeyi engelledi.

Durum bu şekilde olunca Red Bull için tek gerçekçi seçenek bir şekilde Renault motoruyla devam etmek gibi görünüyor.

Ancak Ferrari Başkanı Sergio Marchionne, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ferrari – Red Bull ortaklık şansının devam ettiğini söylemişti.

1950’de ilk F1 şampiyonasnda Guiseppe Farina ile, 1951’de ise Juan Manuel Fangio ile şampiyon olan Alfa Romeo Formula 1’de takım olarak en son 1985’te mücadele etti. Son motor tedarikçiliğini ise 1988’de Osella takımına yaptı.

 

 


Yorumlar

“Ferrari, Alfa Romeo’yu F1’e Döndürme Fikrini Red Bull’la Görüşmüş” için 5 yanıt

  1. Aston Martin’in Vijay Mallya’la ne ilgisi olabilir ki!

  2. Motoru geliştirmeye çalışacaklarına 2015 motorunu aynen ortaya koyup Alfa olarak adlandırabilirlermiş. Neden bu kadar kaşınmışlar ki?

  3. Aha şuraya yazıyorum alternatif motorlarla alfa romeo geri gelebilir sonuçta alfa romeo ferrariyi geçsede bişey olmaz aynı lemansda porsche ve audi gibi

  4. Cok saçma bir planmis

    1. On numara planmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir