Bottas Grid Cezası Aldı

yazar:

kategori:

Valtteri Bottas Brezilya GP Cuma antrenmanlarında kırmızı bayrak kurallarını ihlal ettiği için üç sıra grid cezası aldı.

Williams pilotu ikinci antrenmanın Fernando Alonso’nun aracının yolda kaldığı için durdurulduğu esnada beşinci ve altıncı virajlar arasında Felipe Nasr’ı geçmişti.

Hakemler Fin pilotun Sauber aracını geçmemek için birşeyler yapabileceğine kanaat getirdiler.

Grid cezası ile birlikte Bottas iki ceza puanı aldı.


Yorumlar

“Bottas Grid Cezası Aldı” için 7 yanıt

    1. Bu yilin ozeti. En dibi gorduk. Simdi sira en tepeyi gormekte. Gelecek yil olmazsa 2017 de olacak.

    2. Hiç bir art niyetim olmadan şu üstteki fotoğrafı çok beğendim hayal kırıklığını dipte yarış birinciliğini zirvede yaşamanın resmi

  1. (haziran 2015)
    “Formula 1’in hakemleri Kanada GP antrenmanlarında kırmızı bayraklar altında geçiş yaptığı için Ferrari pilotu Sebastian Vettel’e beş sıra grid cezası ve üç ceza puanı verdi.”

    tamamen aynı seans (antrenman),
    tamamen aynı engel (kırmızı bayrak),
    tamamen aynı suç (geçiş)
    olmasına rağmen vettel’in 5 sıra ve 3 puan ceza aldığı bir durumda, bu tosunun nasıl daha az cezayla yırttığını bilen varsa açıklar mı lütfen??

    1. Kimi nin gecen dediği gibi 10 farklı yarış hakemine sorsanız 10 farklı cevap alırsınız.Buda öyle olsa gerek

    2. Şartlar tamamen aynı olmayabilir. Bir virajdan çıkıyorsun ve bir bakıyorsun ki önündeki araç fazlaca yavaşlamış. Duruma göre frenleyip durabilirsin veya yana kırıp geçerek kazayı savuşturursun. Hakemler araçlar arasındaki hız farkına bakarak karar veriyorlar. Vettel sorunsuzca yavaşlayabileceği bir hız farkına rağmen geçiş yapmıştır, Bottas olayında bu hız farkı biraz fazlacadır, ancak yine de yavaşlayabilirmiş ki ceza gelmiş. Hız farkının çok büyük olduğu durumlarda hiç ceza bile gelmeyebilir.

    3. Sana gıcıklık olsun diyedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir