Schumacher: "Rosberg'den Hızlıydım"

yazar:

kategori:

Mercedes’in önden kayma sorunu ile sıkıntı yaşamasına rağmen Schumacher, gelecek yarışlarda hıza ulaşacağını bekliyor.

Rosberg’in sürekli gerisinde kalmasının ardından Schumacher, yarışta damalı bayrağı da Rosberg’in 4 saniye kadar gerisinde tamamladı.

Bir söyleşide Fransız Auto Hebdo’ya konuşan Schumacher: “Yarışta Nico ile aynı tempoda olmaktan şahsen küçük bri tatmin yaşadım”

Şaka ile karışık “Ve en hızlı turlarda O’ndan önemli derecede hızlıydım, 0,03 saniye.”

Bununla birlikte Schumacher’in en hızlı tur derecesi, genelde 11. sırada yer aldı.

Niki Lauda, Schumacher’in temposunu tam olarak oturtması için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Lauda: “Ne hakkında konuştuğumu biliyorum”

“Eski hisler, tekrar otomatiğe geçmeden önce biraz zaman ister. Ama nasıl süreceğinizi unutmazsınız, özellikle de öncesinde böylesine yüksek seviyerlerdeki kategorilerdeysen”


Yorumlar

  1. arkadaşlar schumi f1 tarihinin en iyi pilotlarından biridir.efsanedir.7 kez dünya şampiyonu olmuştur.bunlar gerçek.
    ama şunlarda gerçek tüm pilotlarından daha fazla yarışlardan men veya diskalifiye cezası aldı: 1994 sezonunda katıldığı 2 yarıştan men cezası aldı ve bir yarıştan da diskalifiye edildi, 1997 dünya şampiyonasından da Jacques Villeneuve'e kasıtlı çarpması nedeniyle atıldı.
    yani bi pilotun yada sporcunun rekortmen olması başka sportmen olması başkadır.
    emre özduru:nico ile ilgili schumiyi geçecek iddiam olmadı.schuminin temposunun gerisinde kalmayacaktır dedim.nico iyi pilotdur dedim.yarış yada yarışlar kazanacaktır dedim.
    hepinize saygılar.

  2. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bu müthiş adamın bu renkli sezona ayrı renk katması harika ve bencede o rekorlara birilerinin erişmesi artık zor ve eski rekabetler spora yapılan para için katliyamlar nedeniyle olmayacak belki…ama o dönemlerin tadı damağamızın bir köşesinde hep olacak…ama sadece olaya 2010 sezonu olarak bakarsak en forma pilot Nano görünüyor. 2004 senesinde Renault sevgim nedeniyle tanıyıp kalitesini gördüğüm Alonso'nun daha çok şampiyonluk mücadeleleri vereceği kesin…

  3. burada gerçekten değerli yorumlar belliki çok eski takipçiler burada ewet bende çok özlüyorum o V10 homurtulu motorları ve yarış içi atraksiyonları FİA nın bana göre görsellikten daha çok ekonomiye ve ayakta kalabilmeyi ön planda tutmasında kendilerince haklı ama biz F1 tutkunları içinse sıkıcı bir hal almaya başlamasından dolayıda seyirci kaybı yaşadığı 2009 yılından sonra pistlere geri dönüş yaparak öncelikle kendi içinde ki yarışma azmini tekrardan alevlediren ve dünyada en çok fun kitlesine sahip olan yarışan efsane hakkında yapılan yorumlar yersiz… şunu unutmamak lazım ki ferrari' nin adı bu gün F1 camiası içerisinde ilk sırada yer alıyorsa bunu sağlayan tek isim MİCHAEL' dır benim ona sonsuz bir güvenim var avrupa yarışına kadar takım üst sıraya gelicek seviyelerde olacak MERCEDES-MİCHAEL-ROSS üçlemesi bunu başaracak durumda… MİCHAEL ı izleyin ve bu şanslarıda iyi değerlendirin derim genç nesillere, iyiki döndün schummi…

  4. Ben sizin kadar eski değilim arkadaşlar. 99'den beridir takip ediyorum ama bende gerçekten eski yılları çok özlüyorum. Schumacher-Hakkinen mücadeleleri burnumda tütüyor. Benim için bu ikiliden öte başka mücadele eden ikili olmadı olamazda. Onların yeri her zaman ayrıdır benim için. Hakkinen kadar saygı ve sevgi duydugum rakip yok gerçekten. Bir başkaydı o zamanlar anlatılmaz yaşanır resmen.

  5. 91'den beri arkadaşım teşekkürler..Zaten eski f1 izleyicileri çok belli oluyor.. Bizim alıştığımız f1 her an ölüm riski olan, devasa beygir gücüne sahip araçlar ve gözü kara pilotların yarıştığı organizasyondu.. Şimdi bunların hiçbirinin tadı yok (ölüm hariç).. O zamanlarda pilot arabaya yetmezdi yani pilot faktörü çok etkiliydi.. Araçların kullanımı herkesin harcı değildi..

    Yalnız bir noktaya değiniyim schumi 2006 brezilyada sadece son sıraya düşmemiş en sonuncu pilotun bile nerdeyse 1 tur arkasına düşmüştür..

  6. emre  özduru avatarı

    91den beri,arkadaşım bende sana teşekkür ederim aslında işyerinde ki bilgisayarımdan yorum yapamıyorum ama senin yorumlarının her haberde olmadığını ve en abuk subuk tartışmalara yorum yapmadığınından belli bir F1 kültürüne sahip olduğunu anlamıştım gerçi F1'i eskiden beri takip edenler çok fazla değil bu sitede o yüzden çabuk ayırt edilinebiliyor.Ama sanırım bu konuda biraz dinozor olmak bile oldukça güzel 🙂

    Keşke o senelerdeki yarışları ve otomobillerini saf kan F1 araçlarını tekrar görebilme şansımız olsa tekrar şimdiki araçlar hilkat garibeleri gibi.1992-1994 yıllarındaki Williamslardan bir tanesini şimdikilerin içine koysak Spa yada Monza gibi eski nesil pistlerde nal toplatacağına adım gibi eminim.

  7. emre özduru yorumların çok hoşuma gitti bende 91 sezonundan itibaren F1 takip etmeye başladım tesadüfki schumacher'i tanıyıp benimseme şansına sahip oldum aynı yıl. senna hakkında söylediklerine katılıyorum (schu_mi sende çok iyi tespitler yapmışsın sanada ayrıyetten teşekkürler) kendimi yalnız hissediyordum eski nesil gerçek çekişmelerin yaşandığı sezonları izleyen olarak neyseki benim gibi gerçek F1 tutkunu azda olsa arkadaşlar varmış. seninde belirttiğin gibi 92 yılında schumacher tam olarak yarıştığı ilk sezonunda senna gibi efsaneyi geride bırakmış aynı yıl belçika gp mansell senna'nın gerisinde 3 kalkıp yarışı kazanmıştır(mansell podyumda schumacher'in elini ve kupasıyla birlikte havaya kaldırarak alkışlatmış ve onu basın açıklamasında onore etmiştir), bu kez 93 yılında senna prost efsanelerinin gerisinde 6 kalkıp yarışı kazanmıştır. 94 yılında ilk yarış olan brezilyada inanılması çok zor bir yarış çıkarmış ve 2. sıradaki hill'in 1 tur önünde yarışı kazanmıştır. 95 belçikada 16 kalkıp yine yarışı kazanmıştır.2006 monaco son sıradan kalkıp 5 bitirmiştir, herkes takdir ederki monacoda o daracık cadde de 1 kişiyi bile geçmek çok büyük başarıdır, schumacher'in performansını siz hesaplayın ve 2006 brezilya 10 kalkıp yarış içinde son sıraya düşmüş ve podyumun sadece 4 saniye gerisinde 4. tamamlamıştır. son olarak schumacher kariyeri boyunca hiç bir takım arkadaşına geçilmemiştir. bunu ne senna ne prost ne mansell ne mika ne alonso ne kimi başaramamıştır. saymakla bitmez schumacher'in başarıları ve rekorları,1 yarışla 1 sezonla hiç bir pilotu değerlendirmemek gerek!!! bu sezon belkide iyi bir grafik gösteremeyecek ancak bu onun kariyerinden hiç bir şey götürmez gerçekler ve tarih her zaman onu 1 numara olarak yazacaktır!!!

  8. Jetman arkadaşım yanlış anlamazsan kaç yıldır f1 izlediğini öğrenebilirmiyim?

    Schumi ile alonso'yu kıyaslama schumi ye saygısızlıktır.."iyi pilot" dediğiniz şeyin tek somut göstergesi takım arkadaşıdır.. Aynı aracı kullanmasına rağmen hiçbir zaman takım arkadaşına geçilmemiştir..Tesadüfen katıldığı ilk f1 yarışında hiç bilmediği bir pistte sıralamalarda takım arkadaşının önünde 7. olmuştur..

    Keşke 96-2001 arası daha zayıf araçlarla ne yarışlar kazanıp ne şampiyonluklar kaçırdığını görebilseydiniz..Her pilota "rainmaster" ünvanı vermezler…

    Schuminin sınıfı tek pilot vardır o da senna dır..Benim içinse tek tur olduğunda senna yarışta ise schumidir..

    Gelelim sportmenlik olayına, ölmeden önce f1'de en çok taraftarı olan pilot senna ise en nefret edilen pilotta senna idi..Çünkü bu pilotlar kazanmak için herşeyi yapabilir.. Bu yüzden onlar efsanedir.. Bazıları bundan nefret eder ama bu onların efsane olmasını engellemez.. Her pilot monako'da öz kardeşine iki aracın yanyana zor sığacağı yerde atak yapamaz.. Evet bu çok anlamsız ve gaddarca gelebilir ama schumi bunun için "buraya pazar gezmesine gelmedik" diyebilir.. Biz schumi'yi bunun için sevdik..Keşke her pilot sadece pistte karekterini ortaya çıkarabilse….

  9. emre özduru avatarı

    Jetman, sen centilmence bir yarış ve spor izlemek istiyorsan git Golf seyret.

    Bende aksine birbirinin üzerine direksiyon kıran yarışlar istiyorum.Mansell-Senna 1992 macaristan yada 1994-95 yılları gibi kısaca tutku ve hırs izlemek istiyorum.

  10. emre özduru avatarı

    Jetman arkadaşım,Alonso yarışı kazandıktan sonra ben senin Schumi ile ilgili yorumlarını göremedim nedense oysa ki Nico, Schumi'yi geçicek parçalacak gibi söylemler okuyordum senin yorumlarında. Ne kadar zamandır F1 izleyicisisin bilemiyorum ama sana şu kadarını açıkça söyleyebilirim ki sana tavsiyem 1988 yılından beri her yarışı izle ondan sonra bir çok kez şampiyon olmuş pilotların genel yarış karakterleri hakkında konuş. Neden bu kadar açık ve kesin konuştuğuma da gelince 1988 yılından beri seyreden birisi olarak(eurosport canlı veriyordu yarışları o zamanlar) Senna,Prost,Mansell,Hill,Villeneuve,Hakkinen olsun bu bütün adamlar ile baş etti ve çoğuda Schumi'ye olan saygılarını belirtmiştir. Schumi'yi sevmeyebilirsiniz ancak size tek bir yarış söylicem 2006-Brezilya yarışını seyredin ondan sonra Alonsoymuş,Kimiymiş yada Hamilton ile kıyaslayın 91 yarış galibiyeti ve 7 kez dünya şampiyonu olmuş bir efsanenin kariyerinin son yarışında olmasına rağmen yarışma azmine ve hırsına bakında ondan sonra konuşun.

    Alonso,Schumi'den iyimiş ben de derimki size saçamalamayın Ferrari 1983 yılından sonra 12 silindirli motorlarla yarışırken nal topluyordu ve o takıma 1996 yılından İspanya'da yağmurlu yarışta ve 2 silindiri arızalı halde ilk galibiyetini getirmiş bir adamdan bahseidyoruz.Alonso ile karşılaştırmak için Alonso'nun en az 60-70 tane yarış galibiyeti en az 5 tane şampiyonluğu olsun ondan sonra konuşun isterseniz.

    Diskalifiye olayı için ise 1988n yılındaki Senna-Prost son yarış ve şampiyonluk için yarışırken de her ikisi de Mclaren-Honda yanlış hatırlamıyorsam eski Hockenheim pistinin arka ormanlıkta ki uzun düzlüğün sonundaki şiganda Prost ile çarpıştılar ve Senna o yarıştan men edilmişti ve o tarihi açıklamasını yapmıştı"YARIŞMAK BENİM KANIMDA VAR, EN İYİ YAPABİLDİĞİM ŞEY BU" o sene Senna'nın şampiyon olunmasına izin verilmedi ama 2 sene sonra Japonya'da 1990'da starttan hemen sonra bu sefer Prost'tun Ferrarisine virajda resmen daldı ve pist dışına çıktılar. Demem o ki bu adamlar gözü kara adamlar ve fair-play için yarışmıyorlar hırsları tutkuları ve azimleri için yapıyorlar ve bizler bu adamları bu yüzden çok seviyoruz,bizler o yüzden bu efsaneleri şimdiki yarışanlar ile kıyaslayamayız çünkü onların ligi ve tutkuları farklıdır.

    Bu arada Rosberg'den bahsetmişen Schumi ile kıyaslıcak başka çocuk bulamadınız mı,bırakın şu züğürt tesellisini yok Rosberg geçmişmiş.Geçse ne olur ilk önce 1 yarış kazansın, kıyasladığınız takım arkadaşının başarısının yanında esamesi bile okunmaz.

  11. Ayrıca Schumi şampiyon olamassa yaralı efsane olacak gibi yorumlarda yapılıyor:))Sanki schumi yarıştığı her sezon şampiyon olduda.Arkadaşlar hakikatten seviyeyi koruyalım lütfen burası sonuçta kaliteli bir site ve de yorumlarıda kaliteli olmalıdır.Dikkat edelim hepimiz biraz.

  12. jetman denen arkadaş ilk yarıştan önce Rosberg Schumiyi ezicek gibi yorumlar yapıyordu.Unutmadım merak etme.Baktın rosberg fark atamıyo hatta baktın Schumi ile aynı turları atıyo sinirlendin:))Biz f1 i bazı arkadaşlar gibi dün izlemeye başlamadık.Schumachere böyle yorumlar yapmak f1 cahilliğidir.Ayrıca yaşar koçyiğit arkadaşımda Schumiyi büyüttüğümüzü söylüyor.Doğru diyorsun 91 birincilik 7 dünya şampiyonluğu vs saymayayım morali bozulacak yoksa:))Herneyse f1 deki bütün rekorların %90 ına sahip bir pilotu büyütmeyelim biz:)))))Şaka gibi ya.Olay iyice ilkokulda çocukların yaptığı "benim babam senin babanı döver" olayına döndü:)))

  13. Çok da önemli olmayan esprili magazinsel bir haberin altında bu kadar yorum…

  14. En büyük olanı çekemeyenler her zaman olacaktır. Buda zaten onun en büyük olduğunun göstergesidir. Ben şahsen pek takmıyorum böyle kişileri diğer Schumacher taraftarı arkadaşlarımada öneririm.

  15. bugün burda cidden akıl mantık sınırlarını zorlayan yorumlar yapıldı. hakkinen, montoya, hill gibi harika pilotlar (schuminin karşısında o dönem kim vardı ki lafına karşılık) fasülyeden sürücü sınıfına bile sokuldu… az kaldı senna yı da adamdan saymayacaklardı galiba pilot aşkı gözünü bürümüş arkadaşlarımız. bi ona sataşmadıkları kaldı…

    şunu demek istiyorum. bütün otoritelerin dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sporcularından birisi kabul ettiği bu isme sanırım bizim ülkemizdeki kadar cahilce ve komik eleştiriler yapılmıyor.

    schumi için ben de bir şey söylemek istiyorum…

    bugün Formula 1'de şu ya da bu ismin iyi olması f1'in en büyük efsanesinin Schumacher olduğu gerçeğini değiştirmiyor. diğerlerinin kaderi bir gün kendilerinin de büyük olabileceği hayallerinin ötesine geçemeyecek…

    saygılar…

  16. jet man, yorumlarına bakıyorumda sürekli Schumachere çatıyorsun, aldıkları şampiyonlukları hakkıyla almadığını düşünüyorsun, bir yarış sonucuna bakarak rosbergden daha kötü olduğuna karar vermiş hatta utanmasan Schumacher F1 pilotu olmamalıydı kamyon şöförü olmalıydı diyeceksin.Schumacher ile ne alıp veremediğin var gerçekten anlayamıyorum.Eğer özel bir nedenin varsa belki anlayışla karşılayabilirim eğer yoksa da daha yaptığı en küçük bir espiriyi bile anlamamışken her yorumunda Schumachere sataşıp durma.

  17. ben pistte centilmence bi yarış istiyorum.f1 yarışlarıda tarih boyunca centilmenlerin yarıştığı bi spor olmuştur.f1 izleyenlerde yarışanlarda bu ruhu taşımalıdır.umarım schuminin arabasıda ferrari gibi güçlenir bizde centilmence keyifli yarışlar izleriz.

  18. son olarak schumacher'in büyüklüğünü buraya yapılan yorumlardan anlayabiliriz onu tutan tutmayan pilot schumacher hakkında bir şeyler yazmak istiyor çünkü kariyeri boyunca diğer pilotlar hep onunla kıyaslandı bu durum heralde onun büyüklüğünü anlatmaya yeter…

  19. arkadaşlar bence bu yorumları burada sonlandıralım anlatmak isteyipte anlatamadığımız şeyler yüzünden sadece burada tanıdığımız ama şahsen görüşmediğğm birbirimiz kırıyoruz.kusura bakmayın.bu haber için bu son cümleler.

  20. yani 2007de pitte alonso'nun hamilton'u bloke etmesi gibimi diyorsun?

  21. daha önce yazılanı görmezden geldik sesimizi çıkarmadık.fakat senin aynı şeyi tekrarlaman işin tuzu biberi oldu.herkes ker pilotu sevmek zorundamı ki kaldıki biz şumiyi sevmiyoruz demedik sadece geri dönmesinin fazla abartıldığını belirtmeye çalıştık katafalkın dediği gibi.

  22. 91 den beri ben alonso yada hamiltonun diskalifiye olduğunu hatırlamıyorum.demekki diskalifiye olacak kadar bi hareket yapmamışlar.
    schumi yapmışki diskalifiye rekoru kırmış değilmi

  23. açıklamalar laflar satışmalar normaldir.ama ben pistteki yaptığı hareketlerden bahsediyorm.bugüne kadarki tüm hareketlerinden.kaç kez diskalifiye olduysa hepsinden hatta olmadıklarındada messela yılını hatırlamıyorum.monacoda sıralamalarda alonsonunkendini geçeceğini anlayınca arabasını yola bırakıp inmişti aracından yolu kapatıyımda alonso hızlı tur atmasın diye .işte buda bi diskalifiye nedenidir.bence.

  24. jetman 97denmi bahsediyorsun

  25. arkadaşlar burdan senna'nın alonso'nun hamilton'un vs bir çok şampiyonun saçma sapan açıklamalarına sportmenlik dışı hareketlerine bir çok örnek verebiliriz bunlar F1'de vardır ve var olmaya devam edecektir

  26. diskalifiye şampiyonu olmuş bi pilotunda sportmen ve ahlaklı olması beklenemez zaten.

  27. schumici arkadaşlar schumi kötü pilotdur demedim.
    Atatürk demişki bu sözü çok severim
    ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.
    nokta.arkadaşlar.

  28. yine aynı schuamcher'in 2000 yılındaki 3. şampiyonluğunu gözyaşları içerisinde senna'ya adadığınıda belirtelim

  29. siz saniyor muydunuz schumacher'in donmesini isteyenler bir tek onu tutanlar? hayir. sen, ben, o… cogu f1 seven kisi. heyecan getirsin istiyorlardi. ama beklentiler yuksek tutuldu ve olmadi. sorun/durum bu

    işte tamda benim söylemek istediğim buydu ama anlatamadım galiba.

  30. schumacher'in 92 94 95 sezonlarını nasıl bir araçla kimlere karşı nasıl galibiyetler ve şampiyonluklar elde etmiş izleyin belki fikriniz değişir mansell prost senna'lara kafa tutmuş günümüze uyarlayacak olursak (bazı arkadaşlar F1'i 2000 ve sonra takip etmeye başladığı için) pistte schumacher alonso hamilton gibi 3 şampiyon var her birininde 3er 4er şampiyonlukları var, çaylak petrov altındaki o araçla geliyor bu 3 şampiyonu bir çok yarışta geçiyor yine aynı araçla daha sonraki yıllarda şampiyonluklar alıyor. bunların bu sezon olduğunu düşünün çünkü bahsettiğim yıllarda bunlar oldu. schumacher 2010a temkinli başladı ancak sezon içerisinde kensini gösterecektir. alonso'yla alıp veremediğim yok ancak schumacher hadi bakalım mercedes'le alonso'yu geçsin gibi laflar çok basit oluyor, o zaman schumacher taraftarlarıda derki; alonso schumaher'in yaptığı ilk çaylak yıllarında altındaki minardi'yle schumacher'e mika'ya kafa tutsaydı 4-5 tur yemeseydi derler. yani bu şekilde bir yere varılamaz schumacher tüm dünyanın kabul ettiği 1 numaradır geçilene kadarda bu böyledir…

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hatasız kul olmaz diyip orhan baba'ya saralım o zaman mevzuyu…
    Haydi iyi günler o zaman. Ben biraz bu şarkıyla Euro Truck'ta direksiyon salliyim:D

  32. evet, biliyorum. hatta "bilmemkac dunya sampiyonuna boyle seyler yakismiyor." gibisinden seyler de soylemisti ama uslubu hosuma gitmemisti acikcasi.

    gerekli mesaji verdim diye dusunuyorum ama 😉 pist ustunde veya disinda kimse tamamen temiz degil.

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    o olay youtubeda var katafalk kaya. Senna önce yavaşlıyor Schuminin geçmesine izin veriyor,sonra start finish düzlüğünde tekrar geçiyor. bunun üzerine Schumi Senna gibi birinin bunu yapmasına anlam veremediğini söylemiş ve eleştirmişti Senna'yı… Ama olağan şeyler bunlar…

  34. simdi sakayi birakip gercek yorumumu yapayim:

    yaşar koçyiğit Tarih: 20.03.2010 11:47:40

    didemcim 1991- 2001 bu sana bir şey hatırlatıyormu.aradaki 10 yıl bir dolsun hele.ondan sonra tekrar değerlendiririz.

    —————————-

    bastan soyleyeyim, "ben didem'e soyledim senin cevap verme hakkin yok." diyorsan bu yazdigimi gormezden gelebilirsin.

    o zaman "senin dedigine gore" 2001 – 2011 arasi, (hadi 2002de yarismamisti alonso, 2012 olsun) 2 sampiyonluk almasi lazim ki schumacher'in seviyesine gelsin. bunu ben demiyorum sen diyorsun. 2/3 yapmasi lazim. bu laf cok iddiali dikkat. daha bir yaristan hicbir sey belli degil. tamam f10 iyi, alonso iyi. ama 2/3, bilemiyorum.

    hem tekrar degerlendiririz diyerek de acik kapi birakmissin. akillica. o zaman da bahane hazir olacak: "alonso'nun rakibi coktu." (schumacher'in 91 – 01 arasi mucadele ettigi rakipler ve araclarin "hepsi fasulyeden" idi cunku…) veya arac kotuyse yahut massa onu gecmisse takim onun arkasindaysa. komplo teorisi degil, ihtimaller bunlar. bunlar olmazsa zaten benim yazdiklarim gereksiz olacak.

    ola ki 2 sampiyonluk da aldi. o zaman nasil tartismalar cikacak, nasil bir senlik olacak burada, bu site olursa. o zaman bak ben onu asil merak ediyorum 🙂

    schumacher kesinlikle ve kesinlikle sutten cikmis bir ak kasik degil. hemen hemen tum pilotlarin ve ozellikle de sampiyonlarin oldugu gibi. bir brezilya gp'sinde basin toplantisinda senna'ya satasmasi (kavga, tartisma vs degil siralamalarda engelleme idi sanirim, 1997 olayi, 2006 monaco vs. daha bircok sey…)

    ama rakip diye, basarisini golgelemek adina boyle de yanee… biraz acayip kaciyor arkadaslar.

    siz saniyor muydunuz schumacher'in donmesini isteyenler bir tek onu tutanlar? hayir. sen, ben, o… cogu f1 seven kisi. heyecan getirsin istiyorlardi. ama beklentiler yuksek tutuldu ve olmadi. sorun/durum bu…

  35. genel olarak tartismalar bu sekilde…

    schumi f1'e donmeden once:

    + vayyy, schumi. iyisin heaaa. hayinsin he, ferrari'yi sattin ama olsun yeaa. ross brawn da arkanda. sampiyonlukla kovalayacaksin. hadi hadi 😉

    – yok ya. isinmam lazim :/ uzak kaldim baya. hem testlerde arac da o kadar hizli degil gibi :S

    + hade hade. avantaj birakiyon digmiii? yeme bizi be sumaker.

    – valla bak.

    bahreyn gp sonrasi:

    + noldu ya schumi :@ rezil ettin ya bizi. lanet olsun sana. hadi galibiyet olmadi bi podyum, mucadele?

    – olmadi. yeni kurallarla, pistle anca bu kadar.

    + rosberg'i bile gecemedin yeaa?

    – ama hizliydim ben 🙁 7 sampiyonlugum var, 91 de galibiyet :'( (sadece bir damla gozyasinin dokuldugunu hayal edin)

    + biraghhh ya. alayin yalan dolan zaten senin. o araci bana ver ben de sampiyonluk alirdim. sen de yalanmissin be adam.

    – ama…

    + sis ulen!

    (son 2 (+) olan diyalogu recep ivedik'in seslendirdigini hayal edin)

    ——————-

    evet… son birkac ayda yapilan tartismalarin ozeti bu. hadi dagilin 🙂

  36. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yaşar koçyiğit o tarih ile ilgili anlatımı ben dile getirmiştim. Bu hep böyledir.Yanlış anlamayın ama şu şekilde örnek verebilirim. Mesela bir kimse pilotunun olduğu takımı överde över,ama pilotu o takımdan ayrılınca 180 derece döner.Veya geçen sene nefretini dile getirdiği pilotu bu sene başkasını geçmesi için överde över dua eder… Genelde mantık bizden olmayana bizden değildir olduğu için doğaldır bu…

    Çok iyi bilirim bazı Schumici arkadaşlarımın 2003 2004te Alonso'ya vay bee yavru Schumi derken ertesi sene sövdüğünü…Genelleme yapmıyorum dikkatinizi çekerim.

    Kimine göre Alonso daha iyidir,kimine göre Schumi,Hamilton,Kimi,Massa…Kimseye benim pilotum daha iyi diye birşey empoze edemeyiz.. Ama burada saygı unsuru öne çıkıyor. Mesela Alonso haberinin altına durmadan saldırı mesajları varken niye diğer pilotların haberlerinin altında bu saldırılar çok çok az.Alonso taraftarları içinde de bazı çıkıntılar var. Ama onlar bile bu kadar saldırmıyor. Ayrıca lafım bir gruba değil herkese…

    Birde herkes kişilik analizi yapmaya bayılıyor. Adamın demediğini demiş gibi gösteriyor. Medyum gibi niyet okuyor. A dese B demek istiyor haysiyetsiz diyor. Herkes onun hakkında çıkan olumsuz şeylere inanıyor,olumlu şeylerin olumsuzuna inanıyor ama kendi pilotları olunca hooop bu "objektiflik" ortalardan kayboluyor…

    Hatta artık yorumlara verilen + – bile isimlere göre verilir oldu.. Bazı haberlerin altında birbirine çok yakın iki yorumdan birinin sahibinin nick i Alonso ile ilgili birinin X…Biri -4,biri +4????

    Benim için anormal durum insanların bir spordan bu kadar nefret çıkarabilmesi… Bu kadar insanın kişinin adına bakarak saldırmasıda düşüncelere değilde kalıplara inanılmasının sebebi…

    Pilotlar tartışmasına gelince, Schumi yaşayan bir efsanedir. Ben nötrüm. Seviyorumda diyemem,sevmiyorumda…Çünkü gerçekten sansasyonları çok olan bir pilottur. Ama KESİNLİKLE SAYGI DUYULMASI GEREKEN BİR PİLOTTUR. Zaten efsaneliğini sadece Ferrari döneminde kazanmamıştır. Diğer pilorlarla arasındaki farkları diğer pilotların ağzından dökülen sözcüklerle dinleyebilirsiniz…Aracın gazını bile birçok pilottan farklı kullanabilen bir pilot… 1999-2004 dönemi altında güzel araçlar vardı,hele ki 2001-2004 seneleri… Evet rakipsizdi o dönem çünkü onun kadar iyi pilot-araç eşleştirmesi yapabilecek başka bir durum yoktu… O da şampiyonlukları çatır çatır kazandı,ne yapsaydı rakip gelene kadar kazanmıcam mi deseydi:D Ferrari'nin tek pilot stratejisinide biliyoruz ama sonuçta o tek pilotun kim olduğuda çok önemli. Tabiri caizse parayı yatıracakları atı iyi biliyorlar…

    Alonso böyle bir efsaneyle gerçek manada sadece 2006'da karşılaştı. Araçlar dönemlik performansıyla aşağı yukarı aynıydı.Bu mücadeleden galibiyetle ayrılan Alonso oldu. Bu yüzden Alonso'nun 2005 şampiyonluğundan çok daha önemlidir. Çünkü galibiyet aldığı kişi 7 şampiyonluğu olan birisi…

    Bence şu anda pitteki en iyi pilot Alonso…"bence" size göre farklı olabilir. Alonso 7 şampiyonluğu yakalayabilir mi? bu konjonktürde zor… Çünkü 2001-2004 gibi bir dönemin bir daha geleceğini sanmıyorum bu yeni kurallar çerçevesinde. Ancak altında iyi bir araç olduğu sürece şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olacaktır herzaman. Mevsimlik işçi gibi değil kadrolu eleman olacaktır yani…

    Umuyorum bu sene Schumi formunu hemen toplar (en fazla 2 yarışa daha ihtiyacı var)Mercedes'te öyle. Ve ikili arasındaki rövanşı tekrar izleme şerefine nail oluruz. Tabi bu sırada Hamilton,Massa ve Vettel bu ikiliyi rahat bırakırsa…

    Tüm F1 SEVERLERE iyi günler…

  37. Basketbol için Michael Jeffrey Jordan, Futbol için Diego Armando Maradona ne ifade ediyorsa Formula 1 için de Michael Schumacher aynı şeyi ifade ediyor! İstatistik olarak yaklaşan olsun, (geçileceğine ihtimal vermiyorum) belki o zaman kıyaslama vs yapılabilir! Otoritelerin, dünyanın ve benim kabul ettiğimi zamanla bazıları da kabul edecektir herhalde! Dünyanın bir (1) numarası, efsane!!!
    Yorumumu sevgili M. Lucescunun Türk deyim literatürüne soktuğu bir söz dizisi ile bitiriyorum;
    Köpekler istedi diye Atlar ölmez…

    saygılarımla…

  38. birde seni tenzih ederim senden hiç duymadım ama alonsonun aldığı iki şampiyonluğu bile şaibeli haksız bulanlar var onun için alonso değil 7 şampiyonluk 70 şampiyonluk alsa antialonsocular hiçbir zaman tebrik etmesini bilemeyecekler.

  39. _bianconera_  avatarı

    @jetman ve yaşar koçyiğit
    Schumi altında ortalama bir araç varken dahi şampiyon olmuş bir pilot,Alonso'da aynı durumda şampiyon olsun o zaman Schumi seviyesindedir diye yorum yapılır.
    Alonso Schumi'den iyi demek fanatiklik değil de nedir.Biraz mantıklı olmaya calısın..

  40. didemcim 1991- 2001 bu sana bir şey hatırlatıyormu.aradaki 10 yıl bir dolsun hele.ondan sonra tekrar değerlendiririz.dikat ederseniz şumiyi övdük,pilotajındaki istikrarı ile.senna mıydı prostmuydu hangisi olduğunu bilmiyorum ama kazanmak istiyorsan hangi hızda gitmen gerekteğini bileceksin diyordu.yani ne yavaş ne çok hızlı.

  41. 1-raikkonen the best of 1 ikimizinde pilotu aynı benim pilotum kimidir.yani seninle pilotdaşısz.alonso ile ilgili olumsuz görüşlere alonsocular cevaplasın
    2-kimi örnek verildi kötü bişey söylenmedi.söylense cevabını verirdim zaten
    3-schumi diskalifiye şampiyonudur.f1 tarihinde en çok diskalifiye olan pilotdur.sportmen bi pilot değildir.o nedenle schumiyi sevmem.

  42. Schumi İçin Söylediklerinize İnanamıyorum Madem Alonso Schumiden çok çok İyi bir Pilot önce Kırdıgı rekorları kazandıgı şampiyonlukları egale etsın bizde tebrik edelim burda.

  43. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    pardon nefret etmiyordunuz.
    neden böyle ateş püskürür gibi konuşmalar yapıyorsunuz onu sorucaktım

  44. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    kimse kendi pilotunun rakibini sevmez zaten.madem Schumi kötü pilot Alonso'nun rakibi olamaz siz niye Schumi'den nefret ediyosunuz??

    Madem pandora'nın kutusu açıldı bende dile getriyim düşüncelerimi Alonso'nun pist üstündeki performansı dışında o kadar çok olumsuz yanı var ki saymakla bitmez bunu söyledim ya gelen geçen eksi verir artık
    Kimi'ye gelince onu bu tartışmalara karıştırmasak iyi olur çünkü kendisi bile karışmayıp gitmeyi tercih etti

  45. pandoranın kutusu açıldı bi kere
    hadi schumi şampiyon olsunda görelim.madem efsane çok iyi pilot.bu mercedeslede şampiyon olur.olsunda görelim.

  46. bende kendimi tutuyorum.harp çıkmasın diye bana görede alonso schumiden daha iyi.
    şimdi schumi demişki 0,03 saniye hızlıydım.ya 0,1 saniye bile dğil fark kaldıki yarıştada sıralamalardda nicoya geçildi.üstelik nico startta hamiltonu geçip pite kadar arkasında tuttu.
    schumi nicoyu geçseydi eminim diyecektinizki bakın nicoyu geçti.ama geçemedi hemen bahane hazır.3 yıldır uzak ısınamadı.geçseydi nicoyu bunları bahane üretmeyecektiniz.
    ben schuminin 2000 li yıllarda şampiyonluklarına beleş şampiyonluk diyordum çünkü rakipsizdi.tek rakibi takımbarrichello idi.bazı kimseler diyorduki diğer pilotlar üfürükten yarışçımı onlarda şampiyon olsunlar.bende diyorumki hadi alonso yu geç.sinde görelim.

  47. bir cevapta mercedes benz kardeşime.bir arkadaşımızın biri demişti şimdi hatırlayamadım kusura bakmasın.

    yıl 2005:alonso-kimi çekişmesi alonsodan nefret eden bir topluluk.

    yıl 2006:alonso şumi çekişmesi alonsodan nefret eden bir topluluk.

    yıl 2007:alonso-hamilton çekişmesi alonsodan nefrret eden bir topluluk.

    yıl 2010:ALONSO:şumi, (kimi), hamilton, massa, vettel çekişmesi yine alonsodan nefret eden bir topluluk.kimi yi parantez içine almamın sebebi ferrari ile olan koltuk çekişmesinden kaynaklandığı içindir.normal şartlarda pist üzerinde entemiz kimseyi itip kakmadan veya kasti çarpmadan yarışan pilot olduğu için farklı bahaneler üreterek nefret ediyorsunuz.neden alonso olduğunu anladınmı şimdi.

  48. serdar ve 91den beri kardeşim benim şumiyi sevmediğimi nereden çıkardınızki.ama şumi bana göre alonsodan daha iyi bir pilot değildir.en az alonso kadardır diyeyimde bari harp çıkmasın.madem o kadar süper pilot şuan altındaki mercedes çokta kötü sayılmaz neden gerilerden geliyor.neden rosberg in gerisinde kalıyor.şimdi diyeceksiniz 3 yıllık ayrılık var.kurallar var vs.o zaman şu linkteki http://www.trf1.net/formula1_haberler/11799-schumacher-2010-sampiyonlugunu-hedefliyor-haberi.html yorumuma neden eksi 5 verildiğini sorgulamamız lazım değilmi.yani demem oki körü körüne taraftarlık yapmayalım.sonuçta aracın iyi ise sende iyisin.tabi buradaki istikrar önemli pilotajlık bakımından.bakın alonsoya iki senedir kötü araçla ne yapıyordu ki alonso 2005 ve 2006 da şumiyi öyle veya böyle yenmiş bir pilottur.birde 2010 senesinin ilk yarışında iyi bir araçla ne yaptı.

  49. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu kadar insanda konu Alonso olunca saldırma hissi uyanıyorsa, ve sen normalsen bence bu anormal.Biraz düşün bakalım neden Alonso.

  50. büyük motorlar daha geç ısınır 😉

  51. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    +1

  52. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Öncelikle bu haberin altına bu yorumu yaptığım için Schumi taraftarı arkadaşlardan,sonra gerçek f1 sever arkadaşlardan özür dilerim.

    Sadece birşeye dikkatinizi çekmek amacım..Daha dün bile çıkan bir habere "Massa Düşman Değil,Rakip" çok garip şekilde alakasız yorumlar yapan arkadaşlar oldu. Nedense Alonso haberleri olunca insanların kanına dokunuyor ve saldırma hissi uyanıyor. Hemde çok alakasız yerlerde… Adamın ağzından tartışmanın t'si geçmiyor, aşağılamanın a'sı geçmiyor…Probleme dair en ufak birşey söylemiyor ve olumlu konuşuyor.. Ama bazı arkadaşlar onun dediğini ondan daha iyi bilip,saldırmayı kendilerine hak görüyorlar…

    Eminim Alonso çıkıpta Massa'dan daha hızlıydım dese ortalık kan gölüne dönerdi. Saldırıların,kişilik analizlerinin ardı arkası kesilmezdi. Bu lafı Schumi söylesi,Button söylesin, Hamilton söylesin ortada birşey yok ama aynı cümleleri Alonso kursun,hoooop vay kişiliksiz,vay gizli çıkarcı,vay şu, vay bu…

    Yani artık söylenen cümlelere göre dökülmüyor kelimeler ağızlardan, söyleyene göre değişiyor. Hemde daha ılımlı konuşmalar bile kar etmiyor… Farkında değil belki bu arkadaşlar ama sevdikleri insanlara laf edilmesi bazı insanları kırıyor. Ve eğer siz durmadan insanları kırarsanız onlarda sizi kırar. Konuşulan spor değil hakaretler olur. Herkesten biraz daha sağ duyu rica ediyorum… Başkalarına saldırmaktansa kabullenmeyi öğrenmeyi tavsiye ediyorum.

    Lütfen birbirimizi kırmayalım ve insanları kızdırmaya yönelik yorum yazmaktan vazgeçelim… Birbirimiz kızdırdığımız şeyler sadece pist üzerindeki rekabetin tatlı yansımaları olur umarım…

    Tüm f1 severlere iyi akşamlar…

  53. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Lauda: "Ne hakkında konuştuğumu biliyorum"

    "Eski hisler, tekrar otomatiğe geçmeden önce biraz zaman ister. Ama nasıl süreceğinizi unutmazsınız, özellikle de öncesinde böylesine yüksek seviyerlerdeki kategorilerdeysen"

    tecrübeli insanlara kulak vermek lazım

  54. yaşar, evet bu bizim ve tüm dünyanın efsane kabul ettiği schumacher. bazı isimler vardır schumacher senna gibi asla ve asla unutulmazlar. çünkü onlar sadece bir pilot değil F1'e tutukuyla bağlı yaşam biçimi olarak benimsemişlerdir. schumacher annesinin öldüğü sabahı çıkıp yarışıp 1. olmuştur bu kadar bağlıdır F1'e. senna'dan daha fazla şampiyonluğu olan prost ve fangio senna kadar sevilmez çünkü schumacher ve senna F1'de özel pilotlardır ve herkesin gözünde büyütülmeyi sonuna kadar hakediyorlar…

  55. yaşar shumiyi gözümüzde büyüttükmü 🙂 sende 91 yarış kazan 7 şampiyonluk al senide gözümüzde büyütelim nası böyle düşünüyorsunuz hayret tamam sevmiyorsanda yaşayan efsaneye saygı duylması gerek.
    efsane tabiri bana göre kişinin yaptıkları'nın insanların gözünde büyümesi ile kazanılan bi ünvandır. Artı yarış dünyasına merak salan ve shumi yi tanmayan birisi onun hakkında bahsedilenler den sonra bu mu sizin shuminiz demez .bahsedilenlerden sonra kimmiş bu shumi diye geçmşşini araştırır.

  56. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Canım benim yaa 🙂 O keyif alsın mutlu olsun yeter bize. Ben performansından ilk yarısında gercektende memnun kaldım verilen onca ara düşünülürse. Hem Biz zaten Schumim Senin Melbourne dan sonra istediğin tempoyu yakalayacagından eminiz ondan dolayı sorun yok:) Senin kendine olan güvenin nasılki sarsılmassa bizim sana olan güvenimizde öyle:)

  57. tamam schumi mutlu f1 mutlu da ya schumi fanları onlar dönmesinden mutlu ama ya performansından mutlularmı bence hayır onu galibiyet ve şampiyonluk kovalarken görmek isterler.onu güçlü rekabetçi bi arabada seyretmek isterler.böyle podyuma bile çıkamayacak bi arabada onu seyretmek istemezler.

  58. Mercedes sezon içinde iyi bir gelişim süreci gösterecektir. Ross Brawn ın tecrübesi ve Mercedes in finansal olanakları onları her zaman rekabetin içinde tutacaktır. Schumi nin performansı Mercedes le orantılı olduğu için bence tatmin ediciydi.

  59. Bence şampiyonluk beklediği için gelmedi zaten. Tekrar o koltukta olması bile onu çok mutlu ediyor. F1 için de kendisi için de yeterli olanı o koltukta olması. İkisi de mutlu 🙂

  60. Bence şampiyonluk beklediği için gelmedi zaten. Tekrar o koltukta olması bile onu çok mutlu ediyor. F1 için de kendisi için de yeterli olanı o koltukta olması. İkisi de mutlu 🙂

  61. rosbergten hızlı olsada onu geçsede çok bi şey ifade etmez çünkü 7 kez dünya şampiyonu efsane sezon sonunda diğer pilotların gerisinde kalırsa tarihte yaralı bi efsane olarak kalabilir.kimsede onun arabasının rekabetçi olup olmadığından bahsetmez.önemli olan rosberg değil şampiyonluk için savaşmak o nedenle her şey mercedes takımnına bağlı ona rekabetçi bi araba vermeliler.

  62. Besinci yaristan sonra Schumaher eski basarilarina donecek.Biraz zamana ihtiyaci var.Tabi bolidinde de bir degisiklikler yapmak lazim.

  63. Mercedes GP hâLâ çok yavaş.Bayreynde fazLa görünmedi ama yapabiLeceğinin en iyisini yapTı.Sanki araç onu değiLde o aracı göTürdü 😀 Ross Brawn ve ekibi aracın performansını iyiLeşTirecekTir.

  64. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    keyif aldığı çok açık.

    bu da iyi bişey tabi.

  65. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Lauda: "Ne hakkında konuştuğumu biliyorum"
    Herkes şu fıkrayı bilir; Hoca bir gün minareden düşmüş ve ziyaretine gelenler sürekli hocaya "iyisin hocam iyisin" diyormuş, hoca dayanamamış hiç minareden düşeniniz var mı? demiş, bu da o misal Lauda bu konuyu biliyor üstelik dönüşünde şampiyonluk yaşayarak biliyor ….

  66. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Lauda: "Ne hakkında konuştuğumu biliyorum"
    Herkes şu fıkrayı bilir; Hoca bir gün minareden düşmüş ve ziyaretine gelenler sürekli hocaya "iyisin hocam iyisin" diyormuş, hoca dayanamamış hiç minareden düşeniniz var mı? demiş, bu da o misal Lauda bu konuyu biliyor üstelik dönüşünde şampiyonluk yaşayarak biliyor ….

  67. Schumii Kimi avatarı

    "Eski hisler, tekrar otomatiğe geçmeden önce biraz zaman ister. Ama nasıl süreceğinizi unutmazsınız"

    Lauda'nın bu sözü çok doğru. öğrenilen bazı şeyler özlellikle sportif faaliyetler ilk aşamada beyinden kontrol edilir. daha sonra deneyimler ilerledikçe omurilik veya omurgadan tam hatırlamıyorum kontrol edilerek refleks halini alır. uzun süre ara vermelerde bu faaliyetler tekrar beyinden kontrol edilmeye başlar. ilerledikçe yeniden refleks halini alır. o yüzden kısa bir süre sonra Schumi tekrar eski halini alarak aracın izin verdiği en üst performansı gösterecektir hiç şüphem yok. Şampiyonluğa oynarmı bu da mercedese bağlı.

  68. arkadaşlar eksi alacağımı tahmin ederekten yazıyorum.şumi yi öyle bir büyüttünüzki gözünüzde şuanda bilhassa onu tanımayıpta ilk defa yarıştığını görenler bumu sizin bahsettiğiniz şumi demekten kendilerini alamıyorlardır mutlaka.

  69. göster o zaman………….

  70. schumi'ye f1 kariyerine yeni baslayan biriymis gozuyle de bakarsam, kariyerine 3 yil ara vermis 7 kez dunya sampiyonu olarak da bakarsam; ilk yarisinda bence tatminkar bir performans sergiledi.

    ilk yaris muthis bir cikis yapip daha sonra performansinin dusmesindense, bazilarinin onu yeterli bulmayip daha sonra citayi yukseltip onlara ders vermesini tercih ederim.

  71. Melbourne de daha farklı Schumi görebiliriz. Mercedesin agresif şekile araç gelişimine yönelmesi şart. Ki bence gelişimde iyi yol katedecekler kadro çok sağlam. Schumi'nin Bahreyndeki temposundan bende oldukça memnun kaldım. 41 yaşında 3 yıl ara vermiş bir insan 25 yaşında insanlarla aynı tempoda sürüyor bence bu önemli bir şey ve bir kaç yarış sonra 2006 Brezilyada bırakan Schumacher geri dönecektir.

  72. Takımın başında Ross Brawn varken benim hiç bir şüphem yok Mercedes'ten aracı geliştirip zirve mücadelesi vereceklerdir.Vee Shumi'de o çok bilmiş kibirli rosbergi geride bırakacaktır.

  73. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben Malezyada Schumi ye dikkat etmeye başlasak iyi olur diyorum.

  74. emre özduru avatarı

    Mercedes bu sene böyle gider diye düşünüyorum. Yeni teknoloji geliştirmeleri zaman alacaktır.

  75. en hızlı 11. turu atmaları mercedesin bahreyn için sert olan lastiği iyi kullanamamasıdır.

  76. Shumi'yi bekLedim ama isTediğim gibi geLmedi.FerrariyLe dönseydi daha cok heyecan yaraTırdı.ZaTen Bahreynde de görünmedi.Umarım döndüğüne pişman oLmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir