2015 Brezilya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Art Arda 5. Kez Rosberg’in!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 18. yarışı olan Brezilya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Son yarışlarda sıralamalarda üstünlüğü ele geçiren Rosberg, geçen senenin ardından bu sene de Brezilya’da polü kazanan isim oldu.

Rosberg’in 1.11.282’lik pole derecesini şampiyon takım arkadaşı Lewis Hamilton 0.078 sn geride takip etti.

Tüm antrenman seanslarında olduğu gibi Mercedes pilotlarını Ferrari pilotu Sebastian Vettel takip etti.

Williams pilotu Valtteri Bottas, iyi bir seansla 4. oldu ve Ferrari pilotlarının arasına girdi ancak Bottas’ın antrenmanlarda kırmızı bayrak ihlali nedeniyle 3 sıra cezası bulunuyor.

Takım arkadaşından 0.3 sn yavaş kalan Kimi Raikkonen 5. olurken onu Force India’dan Nico Hulkenberg takip etti.

Red Bull’dan Daniil Kvyat’ın 7. olduğu seansta kendi evinde yarışan Felipe Massa ancak 8. olabildi. Renault’nun yeni motoruna geçen Daniel Ricciardo 9. olurken son seansta derecesini geliştiremeyen isim Toro Rosso’dan Max Verstappen oldu. Ricciardo’nun da 10 sıra cezası bulunuyor.

Son seansı kaçıran ilk isim Sauber’in kendi evinde yarışan pilotu Felipe Nasr olurken onu Sainz, Perez ve Ericsson takip ettiler.

Lotus’ta Romain Grosjean 2. seansta elenirken takım arkadaşı Pastor Maldonado ilk seansta elendi.

Manor pilotlarıyla birlikte elenen diğer isimler McLaren pilotları oldular. Alonso daha ilk turunda araçta sorun yaşayarak bırakmak zorunda kalırken Button turlamasına rağmen elendi. Elendikten sonra Alonso ve Button yaptıklarıyla dikkat çektiler. Alonso aracını güvenli bir yere çektikten sonra bir sandalye bularak ilk seansı kenarda izledi. Daha sonra garaja dönen Alonso Button ile podyuma çıkarak taraftarları selamladı.

brezilya-siralama


Yorumlar

“2015 Brezilya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Art Arda 5. Kez Rosberg’in!” için 31 yanıt

  1. Pist geçişe pek uygun değil Lewis burada kazanmak istiyorsa 3 şansı var Start, Pitler ve Rosberg’in yada altındaki aracının çuvallaması .. Geçen sene startta yapamamıştı. Pitlerde geçebilecek gibiyken zorlayıp yarım spin atmıştı ve pitler sonrası hayvani turlarla 7 saniye farktan gelip yakalamıştı ama interlagos’ta pist üstünde geçiş için araçlar arası epey güç yada lastik farkı gerek. Rosberg son 4 poleden sadece 1’ini galibiyete çevirebilmişti bakalım 2 olacak mı? Lewis ise sanki sezon bitse de partilere aksam modunda adamın istatistikle falan işi yok ne acayip bi yarışçı bu ya 🙂 Senna’nın 3 şampiyonluk sayısına da ulaştı ya bundan sonra dünya umrunda değil sanki:) Gelecek sezon Rosberg için son ve büyük bir şans diye düşünüyorum ama Ferrari gerçeği var bide umut fakirin Mclaren’idir. Belki bizim Mclaren bi sürpriz yapar 🙁 Alo-But podyum olayının altında politik mesaj aramak yersiz diye düşünüyorum aksine çok güzeldi bu tarz renkli enstanteneler bolca olmalı:)

  2. Hulk ile araçtan maximumu aldık.Daha iyisi olurmuydu açıkcası zor. Perez’de biraz hayal kırıklığı yaşadık ama yarış temposunda ön tarafa uyum sağlar diye bekliyorum. Hava koşulları nasıl olur bilemem kuru bir yarışta ilk 6’da finish görürüz. Bottas – Raikkonen mücadelesini merak ediyorum şu an 1-1 berabere. Bakalım hangisi diğerini daha çok zarar verip yarış dışı bırakıcak?

  3. Kimi_in_Rai avatarı

    Kimi Yarın podyumda olacak gibi geliyor…
    Hadi hayırlısı.

  4. 2014 belçika ya kadar mücadele serbest belçika dan sonra gün dönümü;malum olay.
    ham bir kaç yarışta takım arkadaşını pist dışına postalıyor ama ros mücadele edemiyor edebilecek olsa bile.şampiyon belli oluyor ve ros pole lere başlıyor.mercedes takımında görünüşte takım emri yok ama esasında var gibi 2014 belçikadan sonra ne yaparsanız yapın birbirinizle temas etmeyin özellikle sen ros bu 1 oldu sana sarı kart 2.de kırmızı kart gibi.bu durumda ham rahat.temasda hatalıda olsa en fazla sarı kart görür ama ya haklı çıkarsa o durumda ros kırmızı kart görecek ki ham takıma şampiyon olsun diye getirilmiş bir pilot tolarensıda olmalı kendi gözünde
    birde pazarlama olayı var tabiki.ham en iyilerden olmalı ki yıllık verdikleri 40 milyona yakın paradan değeri düşmeden daha fazla paraya ferrariye günü geldiğinde ceplerini şişirecek kadar fazla para ile transfer edilmeli.yoksa takım arkadaşına yenilen bir pilota veya takım arkadaşı ile başa baş yarışan bir pilota kimse bu kadar para vermez gerçi ferrarinin eli bol nasılsa akar var fia onlara yıllık 100 milyonu basıyor sonuncu olsalarda.yinede ferraride keriz değil verir ama bu durumda o kadar fazla vermez
    netice itibariyle bileğinin hakkıyla şampiyon olabilecek pole ler alabilecek bir ham varsa bile bu olaylardan sonra acaba sorusu gün yüzüne çıkıyor

    1. Hamiltonun Ferrariye alacaklarını nerden çıkardın.

  5. Alonso ve button ın yaptıkları sıralama sonuçlarının önüne geçti 🙂 takımı eleştiriyorlar bazıları küçük düşürücü belki ama hak ediyoruz takım olarak yapılan çalışılan her şey berbat gidiyor kimse bu kadar kötü olacağını tahmin etmiyordu. Allah McLaren e belasını Honda motoruyla verdi.

    1. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      +1000000000000000000000

    2. Kimi_in_Rai avatarı

      Yorumun SuPeR!

    3. Ugursen1728 avatarı

      Efsane yorum

    4. Bir sezon boyunca bir takım hiç mi doğru dürüst bir ilerleme kaydedemez..En azından aracın dayanıklılık sorununu çözselerdi..

      Maclaren’in mi yoksa Ron Dennis’in mi? OtonomAktor

      1. Ron Dennis’in. Mercedes motoruyla ve bu şasiyle yarışsak 3-4 kere podyuma çıkmıştı pilotlar.

      2. Ron un düşüncesi doğruydu ‘fabrika takımı olmadan başkasının verdiği 2. öncelikli motorla şampiyon olunamaz’ buna katılıyorum. Pazarda v6 motor üreten büyük şirketler arasında Honda gerçekten iyi konumda üstelik geçmişteki en dominant araçta bu birleşimle ortaya çıkmış McLaren in birleşim için Honda yı seçmesi de anlaşılır bir nedende. Burada en büyük hata Honda nındı açık söylemek gerek. Honda daha geçen açıklaması “biz F1 e girerken bir rekabet içinde olacağımızı biliyorduk ama bu kadar büyük bir rekabet ortasında kalacağımızı hiç düşünmemiştik rekabet düzeyi inanılmaz” gibi bir açıklama. Gerçekten F1 e hazırlık, motor tasarlama, motorun gücü güç geri dönüştürülüyor vs. alelade girmişler sanki spora öyle bir beceriksizlik ürünü motor. Sen motor sporlarının zirvesine geliyorsun aynı anda farklı 2 araçtan atak yiyecek bir düzlük hızına sahip olan bir motoru nasıl üretebilirsin? hiç mi rakiplerine bakmadın incelemenin tasarımı farklı yapayım dedin iyice batırdın şimdi diğer motor üreticilerinin motor kompsetine dönmek için uğraşıyorlar hangi hakkını kullanıp o kompseti uygulayacaksın. Bu kadar akılsızlıklar serisi sonucu al manor üzerindeki ilk takımız. işler genel olarak da iyi gitmiyor sponsor sayısı iyice azaldı hala adam akıllı sponsor bulamadık. Her sene gelen gelir kaynakları bu sonuçlarla iyice azalacak. Ben hala Alo ve Button ın nasıl bu kadar sakin kalabildiğine şaşırıyorum her yarış bir polyannacılık. Renault geçen seneden ileri gidemedi. Geçen senenin Ferrari si bu senenin Honda sından iyiydi devasa iyileşme ile geldikleri nokta nerdeyse 1 saniye Mercedes in gerisi. Honda bu rezil giriş senesinden sonra ne kadar yükselebilecek nasıl toparlayacak. Hadi toparladı diğer takımlar yerinde mi sayacak…
        Aklımda deli sorular :))

        1. saidertuğrul avatarı
          saidertuğrul

          +10

  6. Rosberg’in sorunu tamamen psikolojik.Üzerindeki baskı kalkınca adamın kendine güveni geldi.Risk alan bir Rosberg var, turlarında çok limitlerde geziyor, özellikle son hakkında çok zorlamış ancak batırmamış.Bu şekilde şampiyona mücadelesi verirken alacağı pol ve yarışlar Hamilton’u baskı altına alırdı.Ancak herşey bittikten sonra gelen başarılar züğürt tesellisi, hiçbir getirisi ne yazıkki olmayacak.

  7. http://i.hizliresim.com/Ep96RA.jpg
    Bu da fena değil sanki 😀

    1. Oha bu da süper olmuş 😀 😀

  8. Rai’nin Bottas’dan daha yavaş olması üzücü. Gerçi Rai gene 4nc başlayacak ama sıralama zamanlarında geçilmiş oldu sonuçta.

  9. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Vettel singapurda bi bozdu Lewisi tam bozdu toparlanamadı daha 🙂 Tebrikler Ros.

  10. Helal olsun baya bi çıkış yakaladı rosberg.

    1. Hamilton kafayı toplamadı daha. Rosberg bunları mücadele devam ederken yapacaktı. Yorgan gitmiş dava bitmiş

      1. Katılıyorum. Hamilton seneye yine baskısını kurar işine bakar.

  11. Hamilton fotoğraf çekimine gelmedi mi? o ara reklama girdilerde gözükmüyordu

    1. gelmedi

  12. Mclaren Honda pilotları için sıradan bir gün… 😀

    1. Açıkçası şunu görünce üzülmüştüm ama bu podyum enstantanesini gördükten sonra mutlu oldum 😀

    2. Ve podyuma bir sezonda en fazla ceza alan 2 pilotu takdim ediyoruz 🙂 ben sevdim bu hareketlerini McLaren ve Honda yada inceden gönderme yapmışlar.

    3. Süper 😀

    4. Birde uzanırken göz atması vardı. Oda süperdi.

  13. Rosberg Pole şov devam ediyor…!

    1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
      Mercedes AMG Petronas F1 Team

      Rosberg şampiyona ikincisi olmak için baya zorluyor. Vettel’e kaptırmayacak anlaşılan 🙂 Hamilton’da şampiyon olmanın verdiği rehavetle sanırım pole almak için uğraşmıyor. Umarım yarışta Nico’yu geçer ve idolünün evinde yarışı kazanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir