Raikkonen'in Kazanmaktan Başka Çaresi Yok

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, pilotlar şampiyonunun belli olacağı Brezilya yarışına rakiplerinden daha cesaur bir yaklaşım içinde olacağına inanıyor. Fin pilot, şampiyonluk şansı için öncelikle zafere ulaşması gerektiğinin farkında.

Fin pilot İnterlagos’ta ilk iki sırada yer almalı ve Lewis Hamilton ile arasındaki 7 puanlar farkı eritmeli. Ama Hamilton, yarışı 5. olarak bitirmesi durumunda Raikkonen’in bütün umutlarını bitirecek.

Bununla beraber 2003’te tecrübesini yaşadığı son yarış mücadelesinden dolayı konuşmanın yapmaktan kolay olduğuna inanıyor. 2003 senesinde Michael Schumacher, 1 puanı almakta güçlük çekmişti.

Kendi internet sitesinde Raikkonen: “Final yarışında da, son iki yarışta olduğu gibi aynı şekilde davranacağım"

“Amacım kazanmak ve kalan kısım bana bağlı değil."

“Benim için 2003’e benzer bir durum"

“Şampiyonluğu Michael’e kaybetmiştim. Ama geriye bakarsak, yakın bir mücadele idi ve bir noktada yarış sırasında (şampiyonluk) ihtimal dahilindeydi"

“Hamilton bizden 7 puan önde. Son yarışa bir kaç puan fazla almak için çıkmak kolay değil"

“Hesaplayamayız. Kazanmak zorundayız. Bizim için dobra dobra bir yarış"

Ferrari pilotunun şampiyonadaki durumu Fernando Alonso’nun araya girmesi ile karışıyor. İspanyol pilot, Hamilton ve Raikkonen arasında yer alıyor. Bu da, Raikkonen’in Hamilton’dan 7 puan fazla almasının yanında Alonso’dan da 3 puan fazla alması gerektiği anlamına geliyor.

Ama Fin pilot, McLaren pilotlarının aralarında mücadele ederek kendisine yer bırakmalar durumunda umutlarının artacağına inanıyor.

Raikkonen: “Her iki tarafta da çok baskı var."

“Onlar favori ve birbirlerine karşı da mücadele edecekler."

“Umarım bundan faydalanırız"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir