Ferrari'nin Genç Pilotları F2008 İle Teste Çıktı

yazar:

kategori:

Ferrari’nin yeni pilot gelişim akademesi üyelerin, sene içerisinde bu şekilde 5 teste katılacak. Bu üçlü daha önceden de takımla teste çıkmıştı. Bortolotti ve Zampieri, takımın İtalya Formula 3 ile ilişkisi nedeniyle sırasıyla 2008 ve 2009’da test yapmıştı, Bianchi ise geçen Aralık ayında genç pilotlar test seansında piste çıkmıştı.

Fransız pilot, Fiorano’daki performansının, 4 ay önceki ilk F1 tecrübesine göre çok daha güçlü olduğunu düşünüyor.

Bianchi: “Jerez’den bu yana araçta çok güven kazandım. Bugün sınırları zorlama zamanıydı. Akademi yeknisyenleri ile birlikte performansımızın gelişimi üzerine çalıştım”

Akademi projesinin başı Luca Baldisserri, test sonuçlarından gayet memnun.

Baldisseri: “Bu, fiziksel ve zihinsel antrenmanla ilgili. Ama ayrıca pilotların sağlığını ve antrenman seviyelerini de kontrol ediyoruz”

“Bugünkü test çok yoğundu. Çünkü üç pilot direksiyona geçti. Çok tatmin olduk. Çünkü, ilk izlenimlerini görebiliyorduk ve gerçek F1 tecrübesi olmayan genç adamların, yüksek performanslı araçlarla nasıl iş çıkardıklarını görmek ilginçti. Pilotlar ellerinden geleni yaptı ama keyif de aldılar.”

Ferrari akademisinin 4. üyesi 15 yaşındaki karting sınıfı Raffaele Marciello, hafta içinde bir Formula Abarth aracı ile Fiorano’da çalıştı.


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    katafalk kaya pilotların isminin yazması mika ve david li döneme kadar gider. ayrı bir karizması vardı o zamanlar.. Düşünsene millet kendi takımının ismini yazmıyo ama pilotların ismi dev gibi aracın üstünde:D 2000lerin başını çok seviyorum ben. 2007-2008 pek sevemedim açıkçası çünkü araçlar budanmış ağaç gibi her yerinden birşeyler fırlıyor gibi duruyor… bence 2000lerin başına dönüş olsun herkes mutlu olsun:D

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sorma umutntm sorma….

  3. o aracın içinde oLmak vardı 😀

  4. Alonsothebest_Massa son foto bitirdi beni 🙂

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/Ferrari_SingGP.JPG bende renge bakın diyerekten bunu koyim ve o zamanlarda örs kapağın bile bir kendini bilirliği sınırını aşmazlığı varmış diyeyim 🙂

  6. Habri görünce kesin eski araçları özleyenler döktürmüştür şimdi dedim. Hakkaten de öyleymiş 🙂 Yazdığınız araçların hepsi birbirinden güzel. O araçlar gidince sanki sevdiğim kız başka biryere taşınmış da bir daha görüşemiyecekmişiz gibi kötü hissettim kendimi hiç abartmıyorum. Yine efkarlandım bak. Offf of :))

  7. geçiş artacak diye kuralları değiştirdiler.2007 ve 2008 deki araçlarla yarışlar daha zevkli ve daha cok geçiş oluyordu özellikle 2007 de mclaren ve ferrariler cok güzel kapışmalar göstermişlerdi güzel geçişler görüyorduk. Sonra hem görüntü kayboldu hemde heyecan.

    Ama o seneki araçlara bakarsak aerodinamik olarak en gelişmiş seneler 2007 ve 2008 di sonra kısıtladılar. Ferrari ve Mclaren araclarının aerodinamik olarak ne kadar güçlü olduğu belli oluyor. Araçlara yakından bakıldıgında özellikle mclaren ve ferrari müthiş bir görüntü veriyor aerodinamik ustası iki takımın araçları müthiş estetik gözüküyor.

    Derken sonra diğer takımları mclaren ve ferrariye yaklaştırmak rakabeti artırmak için bütçe kısıtlamaları kural kdeğişiklikleri tset yasakları falan getirdiler. Derken f1 berbat oldu görüntüde kalmadı geçiş zevkide kalmadı.

    Kim ne derse desin , bütçenin ve her türlü gelişimin(aerodinamik ve motor) sınırsız oldugu her platformda Mclaren ve ferrarinin kimse yanına yaklaşmaz ve zorlayamaz. Zaten kurallar değiştikten sonra birck değişik takımı görmeye basladık. Herşey sınırsız olsaydı görürdüm ben red bull'u falan. 🙂

    Teknolojinin zirvesi f1'in düştügü hale bak geçişler artsın diye görüntü gitti. oysaki her geçen sene daha berbat oldu. 2005 yılı cok güzeldi , 2006-2007 senesindeki araçlara sınırsız devirli v10 taksalar geçişler cok artardı.

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/2007_Brazilian_GP_4_drivers_at_start.jpg ey Mclaren ve Ferrari taraftarları,şu resme bakın ve Mosley'İn kafasını duvara vura vura vura uyuyun.Hepinizie iyi geceler.Şu Mclaren ve Ferrari'nin güzelliğine bak ya!Ya ben ne diyim size!!!!!!Haydi iyi geceler millet canım biraz sıkıldı.1997 den beri takip eden biri olarak benim için 2007-2008 araçlarının yeri apayrıdır.Umarım araçlar ne olursa olsun takip ederiz ancak bu araçlar resimde kalmasın.LÜTFEN!

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Luca_Badoer_2008_test.jpg bu araç bence modern f1 in en iyi aracı.mp4-20 ye lafım yok ancak şu resme bakarmısınız? bundan sonrada mp4-22 ve Ferrari f2007 gelir monaco dan itibaren kullandıklar renkle.Ancan dediğim gibi benim için tüm f1 araçları güzeldir ama 2007-2008 den bahsedip benim yaramı deşmeyin.

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Her f1 aracı güzeldir.Yanlız bu resmi kötü gösteren resmin boyutu.

  11. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    Mclaren Mercedes MP4-20 dediniz ve bir kez daha baktım odamdaki Mclaren Mercedes MP4-20 posterine…

    her bakışta da kimi'nin suzuka'da bu araçla yaptığı geçişi hatırlıyorum…

    ahhh ahhh….

  12. ne demek ne kusuru 🙂 favori pilotum, aracim ve yarisimi avatarim guzel ozetliyor aslinda 😉 west reklaminin degil de pilotlarin ilk adinin yer aldigi mp4-20 daha da hosuma gidiyor. sigara reklamlari yasak oldugu icin ilk 2005 kanada gp sinde o sekilde kullanilmisti, yanlis hatirlamiyorsam. kimi – juan pablo (pablo daha kucuk yazili), guzel sezondu… 🙂

    fw26 sadece o unlu burnuyla listeme girdi desem yeridir. gerci sezonun geri kalanunda degismisti…

    @fernando alonso; eminim arka kanatlar sadece degisse bile gorunum acisindan cok fark yaratacaktir ve bence daha iyi olacaktir…

    size cevap verirken pilotlarla basin toplantisi yapar gibi hissettim kendimi simdi 😛

  13. arka kanadın eni küçüLdükçe daha da çürkin görünüyor.

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Kusura bakma katafalk kaya görmedim 🙂 bu arada listen çok güzel aynen katılıyorum.

  15. @Kimi Raikkonen;

    +1

    ben zaten ferrari araclarindan en sevdigim dedim. yoksa mp4-20 yi hicbir araca degismem 🙂 2. sirada mp4-4, 3. f2008, 4. fw26 ve 5. olarak da mp4-21 var…

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    F2008 de güzel bir görünüşe sahip ama bence şuana kadar F1 de gördüğüm görsel ve teknik açıdan engüzel araç Mclaren Mercedes MP4-20 dir

  17. valla en sevdigim ferrari f1 araci f2008, ne yalan soyleyeyim. ozellikle de sezon sonlarinda kullandigi motor kapagiyla. sadece estetik acisindan bakarsam tabi 🙂

  18. Varmı f2004 gibisi =) araçLar her sene daha da çirkinLeşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir