Ricciardo “Yeni Motorla Yine Geriledik!”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Brezilya’da Renault’nun yeni motoruna geçip performansını görmelerinin ardından bunun uyanış çağrısı olduğunu söyledi.

Bu sene başında Renault, geçen seneye göre gerilemesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Sene içerisinde gelişim hakkı kullanmayan Renault, bir kaç yarış önce güncellemeleri doğruladı ve yeni motor ilk defa bu hafta sonu Brezilya’da piste çıkarıldı.

Motorun 0.2 sn geliştiği söyleniyordu ancak yeni motoru kullanan Ricciardo, düzlüklerde eski motora kıyasla daha yavaş olduğunu söyledi.

Ricciardo “Grid cezası açısından yeni motoru kullanmaya değmedi ancak motorun durumunu öğrenme açısından kullanmamıza değdi.”

“Denememiz ve Renault’nun dynodaki sonuçlarının pist üstünde geçerli olup olmayacağını görmemiz lazımdı ancak gerçekten herhangi bir kazancımız olmadı.”

“Biraz bilgi edinmiş olduk. Bugün cezalandırıldık ancak uzun vadede bir şeyler öğrendik.”

“Motoru biliyoruz ve gelecek sene birlikte devam edeceksek daha iyi şeylere ihtiyacımız var.” dedi.

Motor değişikliği nedeniyle yarışa 19. sıradan başlayacak olan Ricciardo, puan kazanma beklentisinin olmadığını söyledi.

Ricciardo “Etrafımızdaki araçlardan hızlıyız. Bir stop eksik yapıp puan kazanabilir miyiz bilmiyorum.”

“Lastik kullanımı açısından bunu yapabiliriz ancak o hıza sahip miyim bilmiyorum.”

“Hafta sonu pürüzsüz geçiyor ancak sıralamalarda bir adım önde olmak için gerekli ekstra bir kaç saliseye sahip değildik.”

“Gerilerden başlayacağım için daha çok yarış ayarlarına odaklandım ancak öyle olsa bile her zaman takım arkadaşınızı yenmek istersiniz..” dedi.

 


Yorumlar

“Ricciardo “Yeni Motorla Yine Geriledik!”” için 4 yanıt

  1. Ricciardo fazla konuşmayan efendi bir adamdı. Bir anda özellikle motor ile ilgili eleştirisel demeçler vermeye başladı. Belli ki Horner söyletiyor. Kendileri söyleyince çıkan sıkıntıyı gördük 🙂

  2. Polu alir diyordum.
    :@)

  3. RedBull seneye Ferrari 2015 motorunu kullanacak. Hayırlı olsun.

  4. Ricciardo bu sene kvyattan geride bitirecek galiba bu motora geçmesi hiç iyi olmadı. Kvyattan çok daha iyiydi ama 3 kere 3. giderken kalması olmadı. Bu sene çok şanssız gitti Ric için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir