"Red Bull, Ferrari'den Çok Hızlı Değil"

yazar:

kategori:

Bahreyn’de Ferrari’lerin arkasında 3. olan Hamilton, Red Bull’un performans avantajının çılgınca olduğunu söylemişti.

Ama Ferrari’den Massa, Red Bull’un temposu karşısında Hamilton kadar karamsar değil.

Massa: “Testlerde tur dereceleri açısından Red Bull belki de en hızlı değildi ama uzun sürüşlerdeki tempolarının çok güçlü olduğunu farketmiştim. Bu yüzden Bahreyn sıralamalarındaki hızları sürpriz değildi.”

“Genel olarak çok benzerdik ve bu da sezon içinde aracımızı her yarış geliştirmemiz gerektiği gerçeğini güçlendiriyor.”

Massa ayrıca, Bahreyn’de Bridgestone lastiklerin sert hamurunda Ferrari’nin Red Bull’dan hızlı olduğuna inanıyor.


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    red bull şuan için diğer tüm takımlardan biraz daha hızlı ancak sezon içindeki Mclaren ve ferrari gelişmelerine nekadar cvp verir bilinmez.şimdiden mızmızlanmaya başaladılar. şuanki şartlarda pilotlar şampiyonasında 3 tane favori var lewis-vettel-alonso … ancak takımlar şampiyonasında ferrari daha avantajlı gibi…

  2. Yakında Tüm gerçekLeri hep beraber öğreneceğiz.

  3. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bu sezon sampıyonluk ya vettel ya alonso hamılton karamsar olmakta haklı bence hamılton aracında 20 beygır fark olmassa sampıyon olamaz veya vettelı gecemez kı bu sezon kımse ızın vermez okadar fark atmaya hamıltonun ısı cok zor bence word champıon fernando alonso

  4. elif çivici avatarı

    Bu sene hızlı olan değil hız,downforce ve dayanıklılığı birleştirebilen şampiyon olacak.Ferrari de şu an için bunların çoğunu barındırıyor,ayrıca da iyi bir pilot dizilimine sahip.Zaman ne getirir bilemem ama naçizane firim Ferrari nin markaları domine edeceği yönünde.

  5. felipe bence doğru noktalara değinmiş.. ferrarinin redbulla oranla çok yavaş kaldığını düiünmüyorum. daha ilk yarış geride kaldı ve önümüzde daha ne yarışlar var! bence daha hiçbir şey kesin belli olmaz. eğer eksik noktalar varsa ferrari ekibi tamamlar ve aracı geliştirirler zaten. felipenin demecine de aynen katılıyorum.

  6. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    kesnlikle doğru söylüyor massa.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Massanın söyleşine hak vermek lazım dediği gibi redbullun hızı supriz değil ancak cok virajlı pistlerde mclaren red bull kapışması izleyebiliriz cunku aracların yere basma kuvveti ve auro dinamik acısından daha uygun gorunuyor ferrari buna ne kadar yakın daha emin değiliz ancak uzun duzluklerde ve catalunya bahreyn gibi pistlerde ferrari daha hızlı cok virajlı pistlerde mclaren red bull daha ağır basıyor cunku bunu gördük mclaren bahreyn de 2 ci sektorde hızını yitiriyor ferrari bu bölümde daha hızlı doğal olarak farkı da burada eritmiş oluyor bakalım avustralyada cok virajlı pistte ferrarinin mclarene karsi oyunu nasıl olucak

  8. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    redbul, biraz önde görünmekle birlikte, her yarışı domine edecek kadarda hızlı değil bence, tabi birde ferrariyi takip ederken görmek lazım!

  9. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Genel performansları çok yakın. Bahreyn de Redbull sadece yarışın ilk bölümünde Ferrariden hızlıydı. Ama 15 turda 5 sn fark açabildi sadece. O da yarıştan yarışa fark edebilecek kadar az bir fark. Belki aynı araçlarla Melbourne de başlansa Ferrari o kadar hızlı olabilirdi.

    Eğer Renault motor gelişiminde önemli bir fark yakalarsa o zaman Redbull ciddi bir fark elde etmiş olur. Aksi taktirde Aerodinamik gelişim bir yere kadar. Sezon sonunda hepsinin ulaşacakları nokta hemen hemen aynı.

    Her zaman söylediğim gibi, Redbull sene sonunda şampiyonluk için yarışıyor olmayacak. Onlar Ferrari, Mclaren ile gelişimde boy ölçüşemezler. Mercedes te 3-4 yarış daha kazanamazsa, bu kadar farkı kapatıp şampiyonluk kovalayamazlar.

    Bence şuan takımlar şampiyonluğuna en yakın takım Ferrari, sonra Mclaren, son olarak ta Mercedesgp.

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bu hafta neler olacak bakalım.Umarım Önde oluruz.

  11. massadan doğru teşhis:sert lastikte ferrari yumuşakta redbull önde.ama genel performansları çok yakın

  12. ben red bull'un ferrari'den kucuk bir parca daha hizli oldugunu dusunuyorum. ozellikle tek turlarda. yaris performansina gelince, ferrari daha istikrarli ve ozellikle de son turlarda ataga daha uygun gibi geliyor.

    red bull (ozellikle vettel ile) pole'den basladigi yarislari, basina bir is gelmezse rahatca kazanir gibi geliyor.

    ama soyle de bir sey var. ben ferrari, mclaren gibi takimlarin sezon ici gelisme potansiyellerinin red bull gibi takimlardan daha fazla oldugunu dusunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir