McLaren, 2017 Kurallarına Karşı Çıkan Mercedes’e Sert Çıktı

yazar:

kategori:

McLaren yarış direktörü Eric Boullier, 2017 kurallarına karşı çıkan Mercedes’i performansını korumaya çalışmak ile suçladı.

Mevcut araçların yavaşlığından şikayet edilmesi üzerine 2017’de radikal değişikliklerle aerodinaminin tekrar güçlenmesi ve araçların tur başına 4-5 sn hızlanması hedefleniyor.

Ancak bu değişim nedeniyle duyulan en büyük korkulardan birisi aerodinamideki büyük atılım sonucunda lastiklerin buna dayanamayacak olması. Takımlar ve Pirelli bu endişelerin haklı olup olmadığını görmek için simülatörlerde çalışmaya başladılar.

Mercedes bu sebeple 2017 kurallarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Güvenlik konusunda endişeli olup olmadığı sorusuna Boullier “Pek değil.” cevabını verdi.

Boullier “Her zaman olduğu gibi güvenliği bahane ederek büyük değişiklikleri engellemeye çalışıyorlar. Ama Mercedes bu konuda oldukça çaresiz” dedi.


Yorumlar

“McLaren, 2017 Kurallarına Karşı Çıkan Mercedes’e Sert Çıktı” için 8 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    He şöyle ya ! Zaten simülasyonlarda da takımlar böyle bir tehdit yok diyecek umarım. Yani oylamaya açmak gibi bir şey hele hele Pirellinin asla kendi lastiğine daynmaz diyeceğini düşünmüyorum. İyi yapmış McLaren. Vallahi sürekli bunların kaymak yemesindense arada bir McLaren yesin daha iyi. Karşı çıksınlar arada böyle yapıştırsınlar lafı.

  2. F1 sirki… F1 ne yazık ki 90’lardan sonra güvenlik açısından (94’ten sora) çok ilerledi fakat rekabet ve izleme keyfi olarak çok geriledi…

    Bu duruma getirenler F1’i yönetenlerler…

  3. Honda 2017 kurallarına karşı çıkar. McLaren 2017 kurallarına karşı çıkan Mercedes e karşı çıkar. Ne yapılmaya çalışılıyor anlamadım. Kendi içimizde bile tutarsız olmaya başladık.

    1. Anladığım kadarıyla Honda 2017 kurallarına değil de bağımsız motorlara karşı. Ben de senin düşündüğünü düşünüp gülmüştüm de, tekrar okuyunca anladım.

      1. V6 turbo motorlar için girdik diye bir söylem var v6 ların yapısında da değişiklik düşünüldüğüne hatta bay e V8 istediğine göre v6 turbonun değişmesine karşı Honda ben öyle anladım.

  4. Bu konuda McLaren a katılıyorum ama Honda da (sanki en iyi motoru yapmislar gibi)motor konusundaki değişiklikleri kabul etmiyor Bunu anlayamıyorum

  5. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Gridin artık sabrı taştı.Daha çok göreceğiz bu tipte demeçleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir