Hamilton: "Yalan Skandalı Beni Güçlendirdi"

yazar:

kategori:

Geçen sene Avustralya GP’de yalan skandalı nedeniyle McLaren pilotunun başı çok ağrımıştı.

2008 dünya şampiyonu, tartışmalı olayın ardından dersler çıkardığını söyledi.

Hamilton: “Burada her zaman harika tecrübelerim oldu. Geçen senekine de kötü gözüyle bakmıyorum. Onu, hayatımda bir basamak olarak görüyorum ve ondan çok ders çıkardım”

“Buraya her gelişimde… Melbourne’de ilk senemde ilk podyumumu aldım. 2008’de geldim ve kazandım. Geçen sene harika bir yarış çıkardığımı unutmayın. Gridde sonunculuktan 4.lüğe yükseldim. Bu yüzden hâlâ benim için iyi bir tecrübedir.”

“2009, tamamıyla zor bir seneydi. Takım yükselirken çok şey öğrendim. Takım çok şey yaptı ama nihayetinde araca binip takım adına sonuçlar alan benim”

Hamilton, geçen seneki olayı tekrar inceleyerek zaman kaybetmek istemediği, bunun yerine McLaren’in bu sezonki ilk galibiyetini almaya odaklandığını söyledi.

Hamilton: “Bir yarışçı olarak daima ileri bakarsınız. Bir yarış aracında 200 mil hızla giderken uzağa, çok uzağa bakmanız gerekir. Ve ben, hayatıma gün gün bakarım. Ve biz sol şeritteyiz. Çok hızlı gider ve karşınıza çıkacaklar için de hazır olmanız gerekir. Geçmiş olanlar konu değildir”

Hamilton, Bahreyn’e göre takımının daha iyi durumda olacağına inanıyor.

Hamilton: “Bazen aracınız, bir piste diğerine göre daha iyi uyum sağlar. Bu pist, aracımızın gücüne uygun olmalı. Bu yarışa gelirken kendimizi daha güçlü hissediyoruz ve umarız daha azla puanlar alırız, hem ben hem de Jenson. Bu hafta sonu kazanma şansımız da var ve umarım bunu başarabiliriz.”

“Güven, üzerine koymanız gereken bir şey. Buraya gelip de ‘evet, kazanacağız’ demek istemiyorum. Arkamda çok güçlü bir takım olduğuna inanıyorum ve Jenson da Avustralya’da iyi işler çıkarıyor. Bu yüzden daha iyi olacağımız konusunda güvendeyim”

Hamilton ayrıca takım arkadaşı Button’un kendisi ile çalışma şekline övgülerde bulundu.

Hamilton: “Farklı takım arkadaşları ile farklı tecrübelerim oldu. Bazıları ile aranda saldırgan bir gerginlik olur, açıkça birbirinizi yenmek istersiniz. Her zaman birbirinizi yenmek istersiniz ama Jenson ile aracın dışında arası soğuk arkadaşlardan fazlasıyız. Tabi ki birbirimizi yenmek istiyoruz ama profesyoneliz”


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ''Bir yarış aracında 200 mil hızla giderken uzağa, çok uzağa bakmanız gerekir. Ve ben, hayatıma gün gün bakarım. Ve biz sol şeritteyiz. Çok hızlı gider ve karşınıza çıkacaklar için de hazır olmanız gerekir. Geçmiş olanlar konu değildir"
    çok anlamlı olmuş

  2. güzel bi özeleştiri.dürüst bi açıklama aferin hamilton doğru yoldasın.sen dürüstlüğünden ve sportmenliğinden ödün verme.tabi sadece sözlerle değil pisttede öyle ol.çok iyi bi pilotsun.bu vasıflarlada yücelirsin.

  3. Son paragraf bir laf atma olmuş bilmem anlatabildim mi. Ama doğru söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir