Hamilton, Webber'in Emekli Olacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Hamilton bugün Avustralya’da bir sponsor etkinliğinde yaptığı açıklamada, bu yarışın Avustralyalı pilotun kendi evinde geçirdiği son yarış olabileceğini düşündüğünü söyledi.

“Formula 1’de ne kadar süre devam etmek istediğini bilmiyorum ama zirvede bitirmek istediğini düşünüyorum ve belki de sezon sonunu bekliyordur.”

“Bu sene mümkün olduğunda yukarılarda şampiyonayı tamamlama fırsatı var ve bunu düşünüyor olması beni şaşırtmaz.”

Webber’in Red Bull ile olan anlaşması sezon sonunda bitiyor ve WRC’de yarışan Kimi Raikkonen’in Avustralyalı pilotun yerini alabileceği iddia ediliyor.

Öte yandan Hamilton, menajerlik konusunda babasıyla yollarını ayırdıktan sonra şu sıralarda birçok başvuru kabul ettiğini ancak acele etmediğini söyledi. Hamilton’un yeni menajeri olarak Martin Brundle ve Mika Hakkinen’in isimleri geçiyordu.

“Harika bir takımdayım. Burada işinin ehli olan birçok insan var ve şu anda bir menajere ihtiyacım yok.

Ecclestone ise Hamilton’a yola menajersiz devam etmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

“Bir pilotun menajere ihtiyacı olmaz. Gerhard Berger bunun en büyük örneği. Kendi kendinin menajeri oldu ve o zamanlarda diğerlerinden daha fazla para kazanıyordu.”

 


Yorumlar

  1. umit isbilen avatarı

    moral bozma taktikleri… 🙂

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ya öyle deme vega… aklımda en net kalanlar Malezya ve Bahreyn yarışları, ne kulak çınlatmıştım var ya o aralar.Burdan kendisinden özür diliyorum:D 2009da da tatlı anlar yaşattı Alonso'ya saolsun. Bir de adam yaşayan 13 numara gibi. Birine direkt zarar vermese bile dolaylı olarak verebiliyor. Dikkatli izleyen arkadaşlar geçmiş senelerden bilir:D En son örneğide 2010 Bahreyn:D

    Kadir Çam kimsenin Webberin geçmişini çöpe attığı yok. Tamam eyvallah ayağı kırıldı falanda adam çolak doğmadı ki! Önceki senelerdede çok başarılı değildi Weber. Ne Jaguar, ne Bmw-Williams döneminde çok büyük başarıları yoktur. Ortalama bir pilottur F1 için bence. Muhakkak iyi yarışları olmuştur ama yarışların iyi geçmesi onun iyi olduğu anlamına gelmez!

    F1 de yokluğu hissedilecek bir pilot olarak düşünmüyorum. Dediğim gibi ben takım patronu olmadığımdan fikirlerim birşey değiştirmeyecek:D

  3. Webber konusunda eleştirecekseniz bile adam adam açık açık dobra dobra konuşuyor…Pilotlar hatırlarsanız kendilerini temsilen konuşmaları Jarno ve Webber yapıyordu..Ki bu adamın yorumlarına pilotlar bile saygı duyuyor..Webber'i siz tamamen 2009'u alıp geçmişinde bıraktıklarını çöpe atıp değerlendiriyosunuz…Her pilotun iyi kötü zamanları vardır(bunu illa yaşa bağlamak anlamsızdır..) Webber 2009'da ayağını kırdı gene hatırlarım..Hiç ayağınız kırılmadıysa anlamazsınız tabi 😉 Vettel-webber ikilisinin birbirinle bir sorunu yok..Sizin için antipatik olsa bile webber yarışlar için süpriz bir isim..Ne zaman ne yapcağı belli olmuyor ki belkide zevki burada 😀 Almanya'da ceza almasına rağmen yarışı kazandı aracı çok iyi ondan dediler…Peki soruyorum aldığı cezaya rağmen Webber'i kendi evinde yarışan Vettel niye geçemedi de 9 saniye yedi ?…Bu işler senelere bağlanılarak hesaplanıcak şeyler değil ne mansell'ler gördük

  4. Diğer haberi şimdi gördüm ve yine boşuna mı yazdık acaba bu adam hakkında diye düşündüm.
    Gereksiz o kadar çok hareketi var ki, desteklesek mi, kötülesek mi bilemiyoruz.

  5. Kendini motive edebilen, "ben bu işi yapabilirim, elimden gelenin en iyisini yaparım" diyen bir pilot mutlaka F1'de kalmalı bence. Daha önceki yorumumu açarsam böyle diyeceğim.

    "hatta duvara yapıştırma çabaları çokçadır. Jaguar döneminde bunun en tatlı tecrüblerini Alonso yaşamıştır mesela"

    Ben bir tane 2003 Brezilya hatırlıyorum ama orada Alonso gelip çarpmıştı kaza kalıntılarına =) Şaka bir yana ilginç bir yarış ve kötü bir kazaydı.

    Webber'in kalıp kalmayacağını belirleyecek faktör kanımca bu sezonki performansı olacak. Horner'ı tekrar etkilemesi, Vettel'e toplam puan yaklaşması gerekiyor.

    Mesela David de bir sene uzatabilirdi ama 2008'de Webber'in performansına ve istikrarına pek erişemedi ve şanssızlığına Vettel de vardı.

    Son olarak Webber, bir daha asla motorsiklet kullanmam diyor ama emekli olunca bu motor işine devam eder. 😀 Babasının yamaha bayisi vardı diye okumuştum.

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hamilton:Yolladım seni F1 den Kimi gelecek 5 olacaz 5 nihahahahaha

    Webber:Offf offf beni yine geçecek 7 pilot var önümde.Queensland da bir cafe açıp kanguru yada timsah lı burgerler satıp 2009 un özetinimi izlesem,geçen yılki tulumlar sıkmıyordu bunlar kötü ya.

    Resmin özeti.

  7. ben 34'une geldi dedim ama vega aslinda sorun sadece yas degil. yoksa dedigin gibi malum rubens'in de gitmesi lazim ayni sebeplerden ama MICHAEL'in dediklerinden de bir parca katmak isterim. acikcasi barrichello'dan daha once ne kadar webber gibi hoslanmasam da simdi nedense o kadar sempati duyuyorum.

    pilotaj olarak webber, heidfeld'e yakin ama bir adim daha gerisinde. ozellikle agresiflik konusunda katilmamak elde degil. bir suru kirli, hatta kaba tabirle "cirkef" davranislari olabiliyor. 2009 nurburgring'in startini hatirlayin. ayrica kisilik olarak, hmmm. en azindan bizim verdigi demecler, basin toplantilarindan vb. bildigim kadariyla da, i-ih. sevemedim bu adami. kimisi acik sozlu diyor ama ara sira hakli seyler soyluyor, cogu zaman bos konusuyor…

    espoir(Al10so) orta sekerli demis ya, hah. hani adam takvime bakip "pff, bakalim takvime siradaki yaris nerede." der gibi. kadrolu pilotlar olur ya oyle ismini soylemeye alismissindir, oyle yani. tanimlayamadim pek 🙂 olmasa da olur yane 😛 dengini buldum gibi. heh. david coulthard ayarinda iste. son yillarda baya gozden dusmustu, sonuk bir veda yapmisti ama ilk yillarindaki performansi webber'e kok sokturur gerci.

  8. montoya gibi bir pilot ayrıldı gitti formuladan webberin yokluğunu kimse hissetmez..

  9. Yanlış anlaşılmasın ben Mark'ı kendi açıklamaları, duruşu üzerine yorumladım. Önümüzde tabi ki bir Rubens gerçeği var.
    Ama Rubens çok daha farklı bir karaktere sahip. Misalen sadece; adam hırsını hiç bir şekilde kaybetmiyor. Sanki her sene daha da artıyor. Rubens denince benim aklıma her zaman 94'deki o müthiş kazası gelir. Ondan sonra Ferrari'deki günleri, bu günlere kadar gelmesi benim için çok önemli, bana çok şey ifade ediyor. Adam kendi alanında sahip olduğu rekorları daha da geliştirecekmiş gibi görünüyor.
    Bir başkası aaa DTM'e de bir gideyim, ya Nascar da var, aaa Lemans daha heyecanlı sanki diyebilir ama her halinden görülüyor ki Rubens böyle şeyler demiyor.

    En son olarak birde ben beni ifade edeyim o zaman. Ben her zaman yaşlıları, tecrübelileri gençlere tercih eden biriyim. 🙂 Buna mukabil konuşalım.

  10. Ben olmamalı dedim de zaten öyle olmuyor mu. Bu sadece bir görüştü. Diğer bir taraftan gerçekleşenler de
    bu yönde. Kimi için farklımıydı ki. Sonuçta karar onların değil mi. Biz desek ne olur demesek ne.
    Kimi isteseydi zaten şuan burda olurdu. Mclarenla anlaşamayacağını ben zaten düşünüyordum ama
    gridde yer bulabilirdi. Heyecan duymayan veya heyecanı zayıflayanlar evet bir şekilde olmamalı, olamıyor.
    Bir eksilme varsa bu kadar yüke değer mi diye düşünüyor insan. Onların yerine kendinizi koyun.
    Yeteneklisiniz ama bir şekilde sizden daha iyi olanlar var. Bir şeyler oturmamış, oluşmamış ve siz
    hedeflediklerinizin çok uzağında kalmışsınız. Herkes her noktada en iyisine sahip olamıyor. Böyle
    yıllarca süren mücadeleden sonra yoruluyor tabi insanlar. Bunlar heyecanı da etkiliyor. Weber için
    de öyle bence. Bir şekilde şahsi hedeflerine yaklaşamadı. Bu sene de şampiyonluğu en yakından kovalayamaz
    veya şampiyon olamazsa niye burda kalayım diye düşünebilir. İnsanın istekleri, yönelimleri kayıyor tabi.
    F1 için 1 şampiyonluk öyle çok mühim bir şeyde değil zaten. Sürüyle 1 şampiyonluğu olan adam var.
    Kendi ilk tatmininiz sonrasında tarihe de kazınmak, ilerisine ulaşmak için dizmeniz lazım kupaları.
    Buda tabi herkese denk gelebilecek birşey değil. Önünüzde üst üste 3,4 hatta 5 şampiyonluk alan adamlar var.
    Öyle olunca kişisel tatmin de bir yere kadar. Misal Jacques'ı kaç kişi hatırlıyor bugünlerde.
    Heyecanınızı değil kaybetmek biraz bile eksiliyorsa bu kadar yüksek bir mücadelece, yorgunluktan uzaklaşarak
    heyecanınızı arttıracak, tatmin olabileceğiniz başka bir seriye geçersiniz. Zaten yine para kazanırsınız.
    Bu kadarda yorulmazsınız, heyecanı kamçılayan önemli bir olgudur bu.
    Mark'ın kalıp kalmama kararını tabi ki biz vermeyeceğiz. Fakat görülmüyor mu uzun yıllar daha kalmayacak.
    Şartlar değişirse ne kadar artar heyecanı bilmiyorum. Biraz da bu adam eski dönemi ucundan gördü. Kullanımdan
    filan bahsediyordu hatırlarsınız. Herkes Rubens gibi olamıyor tabi. Karakterler farklı.
    Bence de Kimi önümüzdeki sene geri dönmeyecek. İyi bir koltuk olsa bile garanti değil dönmek isteyeceği.
    Sonuçta o kendi istediği şeyi yapıyor kim takar taraftarların arzusunu. Zaten Kimi farklı bir adam biliyoruz ki
    taraftarların sana iceman, şu bu vs. felan diyor denildiğinde umrunda olmadığını açıkça gösteriyor.
    Bence sanki bir daha dönmeyecek.

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Webber bu sporun emektarlarından biridir ama toprağı yeşillendiren emektarlardan biri değildir. Yarışlarda gereksiz agresifliği çoktur,rakipleri dışarı atma,hatta duvara yapıştırma çabaları çokçadır. Jaguar döneminde bunun en tatlı tecrüblerini Alonso yaşamıştır mesela. Bence yarışanlar arasında orta şekerli bir pilot. Gerekli mi gereksiz mi onu ben bilemem ama takımım olsa alır mıyım? Asla!

  12. Şu an Barichello gridde ise ondan daha genç bir pilot olan Webber de grid'de olmalıdır.

    2009 sezonuna bakalım;

    İyi bir arabaya sahip olan Webber sezonda 4. olmuş. 8 podyum ve 2 zafer ile. 69.5 puanı var.

    Yine iyi bir arabaya sahip olan Rubens Barichello'nun ise 6 podyumu 2 zaferi ve 77 puanı var.

    Gördüğünüz gibi bu 2 pilot da eskimemiş. Ayrıca yaşlarına bakarsak ve geçirdikleri tecrübeleri göz önüne alırsak hala kendilerini motive edebiliyorlar.

    Webber'in 2009 sezonundan önce ayağını ve omzunu kırdığını hatırlatmalıyım mesela, adam bu sonuçları o olaydan sonra yapmış.

    Özetle Webber'in Red Bull'da durmasını isterim.

  13. eheuheuhue 🙂 koptum vallahi.
    hamiltonun kelimeye bak:) bana vizontelede ki giriş repliğini hatırlattı:

    – yav bu sene sonunda senin helvanı yeriz, hani uzun zamandırda helva yememiştik :)))))

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Valla ben ikisinide gördüm ikiside rahatsız etti 🙂 Odaklanamadım bi türlü .

  15. Vay bee.
    Webber'i siLip aTmış herkes.
    Webber'in girdde işi yok diyen biLe var.
    Sebep oLarak neyi gösTeriyorLar acaba ??

    Bu gridde işi oLmayan piLoT çook.Ama en başında Webber yook.Son şampiyonu göreLim bu sene.Ondan sonra 1 kez daha düşüneLim.Dha doğrusu düşünün..

  16. kimi bile gidiyorsa webber'in pek isi yok bence f1'de… hani bazi arkadaslar gulebilir ama buemi'yi bile webber'e tercih ederim. f1'de gormek icin. webber'i tutan arkadaslar, darilmaca yok. 34'unu dolduracak adam. hani bir schumacher, bir lauda falan degil ki 40+ yasa kadar yarissin, koltuk bulsun.

    2+ yaris kazanirsa -ki gecen sezon bu daha kolaydi, anca 2 galibiyet aldi- belki 1 yil daha kredi verir red bull, ancak bu kadar…

    f3 takimi vardi yanilmiyorsam. takim patronlugu yapsin, daha iyi. bakin horner bu genc yasiyla ne kadar da basarili. eski yarisci da ayni zamanda. takim patronu olarak basarili olabilir.

    kimi'nin webber'in yerine gelmesi konusunda ise hem pek ihtimal vermiyorum hem de sicak bakmiyorum. ha kimi isterse (tabi hemen bir sonraki sezon), alir bence red bull her turlu ama bu sefer de ben red bull'da uzun vadeli bir gelecek gormuyorum su an icin. gecen yilki basarilari tesaduf degildi belki ama bu yil kendilerini daha da ispatlamalari lazim.

    bu arada eger giderse webber'in yerine buemi gelmeli bence. en azindan benim temennim bu…

  17. "M1CHAEL" heyecanını kaybeden bu sporu bırakmalı diyorsun da Kimi de de hiç heyecan yokki 🙂
    Ben Kimi yi diğer pilotlardan daha çok severim. Dönmesini de çok isterim ama ister Heyecanı olsun ya da olmasın bu spora birşeyler katabilecek biri varsa bence yarışmalı. ( Weber dahil ) Heyecan falan diyince Yalının şarkısı aklıma geldi . Heyecanını kaybetmişsiiin :))

  18. serhat kara avatarı

    kimide olsaydı bu sene süper olurdu gözler kimiyide arıyor (((((

  19. Çok bahtlı çocuk, dişlerinin arasındaki açıklık burdan bile belli oluyor maşallah. 🙂
    Karar Weber'in, inşallah ters bir laf etmez Lewis'e. Eskisi kadar heyecan duymadığını söylediğinde ben de böyle düşünmüştüm. Gerçekten heyecanını kaybeden adamlar Formula 1'de olmamalı. İşte bu şekilde yenilere yer açılmalı. F1 getirdiklerine nispetle çok da yorucu bir mücadele. Her yaşda kaldıramayabiliyor, kaldırmak istemeyebiliyor insanlar.
    Lewis açısından ben de Bernie gibi düşünüyorum. Görüşmeler için menajere gerek yok aslında. Tabi ticari zekası var ise. Herkes bu tip görüşmelerle uğraşmak istemeyebilir.
    Bence kendine menajer aramamalı, kendisi yapmalı ama isim, markayı yönetmek için birileriyle çalışmalı mutlaka. Bu firma da olabilir şahıs da.
    Kimi gibi bu alandan çok daha fazlasını kazanabilir.
    Benim yaptığım taraftar sayıları araştırmaların da Kimi harici hepsinde zorlanılıyor. Çünki profesyonel bir şekilde yönetilen clup'leri yok bir çok pilotun, Lewis de onlardan biri.

  20. elif çivici avatarı

    surat 😀

  21. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar vazomu görüyorsunuz suratmı ? :))

  22. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    inş kimi gelir. ne kadar alonso fanı olsamda kesinlike kimiyi arıyorm f1de.

  23. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Keşke bu karar sene başında alınsaydı.Kimi yide gridde görseydik 5 olsaydı şampiyonlar.

  24. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    İnşallah emekli olur yerine Kimi gelir
    zaten takıma ne katkısı var ki Vettel performansıyla göz dolduruyo bu yaşında şampiyonluğa oynuyo aynı araç onda da var şampiyonlukta esamesi okunmuyo kimse ondan bahsetmiyo
    Raikkonen seneye RedBull'a gelirse Vettel'e de zorlu bi takım arkadaşı çıkmış olur belki de yenileceği takım arkadaşı :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir