Schumacher de Şimdiki F1'i Savundu

yazar:

kategori:

2010 kuralları çerçevesinde daraltılan ön lastiklere alışmakta zorlanan Michael Schumacher ise, Kubica’nın söylemlerine katılıyor ve Formula 1’de geçişlerin her zaman zor olduğunu ifade ediyor.

Schumacher: “Eğer bir maç 0-0 biterse sıkıcı mıdır? Eğer bir basketbol maçı 100-100 biterse heyecan verici midir?”

“Formula 1, motosiklet yarışı da değildir, basketbol da. Formula 1’de her zaman daha az geçiş olur. Taraftar için hâlâ heyecan var”

41 yaşındaki Schumacher, F1’in 20 sene öncesine göre daha az heyecanlı olduğunu da kabul etmiyor.

1991 senesinde spora giren Alman pilot: “Bana ne zaman daha fazla geçiş olduğunu söyleyin. Formula 1’de her zaman durum böyleydi.”


Yorumlar

  1. Olmadı arkadaş sen bari deme bunu 20 sene önce nasıl daha heyecanlı olmaz. Ben gördüm o günleri, gördüm hatta sen bile yoktun. 🙂
    20 sene önce 90 yahu şimdiki gibi üstad diyebileceğimiz sadece 1-2 pilot değil sürüyle vardı o zaman. Ben herzaman derim istatistikler her şeyi anlatır. Bakın bir o güne bir de bugüne anlaşılır zaten herşey.
    Michael'ın ben bunları demesinin sebebini biliyorum da boşver geçelim teferruatı.

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Araçlar yüksek değilki.O trt nin ayıbıydı 🙂

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Tamam arkadaşlar.Bana bir tane unutamadığınız yarış söyleyin 2009 da?2010 daha kötü olamaz.En azından Ferrari-Mclaren de işin içinde olur,Mercedes adını ayrıca görmekte hoş ve daha güclü bir Redbull.Bize o hayran olduğumuz 2007-2008 araçlarını vermeyecekler.Ama ben 2007-2008 deki Ferrari ve Mclaren'in resimlerini topladım :)Gridde görüntü olarak en sevdiğim iki takım.Bu sene Mercedes'in renkleride hoş.O renkler o tasarımların üstünde olsa nasıl olurdu acaba.

  4. Tolga Soydan avatarı

    bence en başta şu araçların görüntüsü eski haline gelmeli.zaten bu haliyle geçiş olduğuda yok.en azından göze hitap etsin araçlar.2006 ve 2008 yılındaki araçlar çok güzeldi.baya bi atak da oluyodu sezon içinde.

  5. Hicbir zaman F2 araclari okadar yakin F1 araclarina degildi.2010 aracinin neyini begenelim?Yuksekliginimi,un dar lastiklerinimi?

  6. 2008 monakoyu hatırlayın orda bile bahreynden daha çok çekişme oldu

  7. 2008 monakoyu hatırlayın orda bile bahreynden daha çok çekişme oldu

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    :)) ne olsun işte spora gitmeden önce enerjimi boşaltıyorum 🙂 Evet bende onu demek istemiştim zaten.

  9. " Alonsothebest_Massa" araçlar zaten önceki senelere göre çirkin. Arkadaşın bu sene izlemeye başladıysa tabiki güzel gelecektir 🙂 Sen yeni araçları seviyordun zaten önceki yorumlarından hatırlıyorum bu arada nerdeyse her habere yorum yazıyorsun bu ne enerji böyle 🙂

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence öyle düşünmemek lazım.Bu seneki araçlar kötü değiller ama bizimkisi alışkanlık birazda.Mesela benim arkadaşım yeni izlemeye başladı yaş gelmiş 25 olmuş ama o mesela araçlar muhteşem diyor.
    Burdan bizimkisinin birada göz alışkanlığı olduğu varsayımı çıkıyor.Biz biraz daha atak istiyoruz hepsi bu.Tabi o hep söylediğim yıllardaki araçları hatırlatmayacağım bu sefer.Birde umutntm ben Honda'nın 555 sponsorlu halini daha çok beğenirdim.2004 Çinde ve 2006 da kullanmışlardı.

  11. Bilgisayarının masaüstünde bir f1 aracı resmi olan muhakkak vardır. O resimde geçiş varmıdır, heyecan varmıdır hareket bile yoktur. Ama güzellik işte izlettiriyor kendini. Fotoğrafına bakmak bile hoşumuza gidiyordu. 2008 ve öncesi sezonlarda araçlar posterden fırlamışcaına güzeldi. Yıllarca araçalrın daha da gelişmesini ayrıca güzelleşmesini adım adım izledik hep de hayran kaldık her senesine.
    Bazen yarışlar sıkıcıydı ama bilgisayarın masaüstündeki fotoğrafa bakar gibi hayranlıkla izleyebiliyorduk araçları. Şimdi öyle mi ? Ne güzelliğinden ne gücünden eser kaldı. Sıkcıı geçen yarışta neyi izleyelim. Tabiki yine izliyeceğiz ama eskisi gibi değil belkide.

  12. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Schumacher: "Eğer bir maç 0-0 biterse sıkıcı mıdır? Eğer bir basketbol maçı 100-100 biterse heyecan verici midir?"

    "Formula 1, motosiklet yarışı da değildir, basketbol da. Formula 1'de her zaman daha az geçiş olur. Taraftar için hâlâ heyecan var"

    Bu benim hep söylediğim şey ve sonuna kadar katılıyorum.
    • Mc Laren ~Mercedes GP~ arkadaşın dediğine ise sadece araçların hatırına bile hiç geçiş olmasa katlanılır.Tamam şimdiki araçlarada alıştım ve seviyorum ama nedense 2007-2008 araçlarını unutamıyorum.
    Ve neden Avustralya gp'si bir Japonya gp gibi bir saate kondu hiç anlam veremedim.Bu gp nin özelliği benim için sabaha karşı olmasıydı ve beklemekti.Neyse sabah kalkıp izlemek zevkli olmasına zevkli sonuçta f1 ama neden herşey değişiyor.

  13. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Geçiş zor olabilir, sayısı da az olabilr ama bizim istediğimiz mücadelenin olması. Araçlar birbirine yaklaşamıyor ki mücadele olsun. 10 tane geçiş olmasın ama 10 tane geçiş hamlesi izleyelim. Biri burnunu soksun, yarış çizgisini değiştirsin sonraki virajda yan yana gelsin vs. Eskiden bunlar olabiliyordu, şimdi malesef…

    Oluksuz lastikler bence doğru bir seçimdi ama FIA, maliyetlerin düşürülmesi için dediği ama bana göre denetimini de daha kolay yapayım diye her şeye sınır getirdi. Sonuçta da gösteri git gide geriliyor. Belli bir bütçe belirleyip, ki bu çok düşük olmayacak tabi, sınırları asgariye geçeceksin.

  14. inci incili avatarı

    hani sıkıcı olmuştu? ha 20 sene öncesine göre anlaşıldı michael anlaşıldı.

  15. geçişler kolay olmuor ama oluyor.tabi bu kurallarla değil.ben seyirci olarak heyecan istiyorum.geçiş istiyorum.yoksa sıradan geçişsiz yarış izlemek dizi izlemek gibi olur.en sonundada uyuklarız öğlen sıcağında

  16. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    bırakın bunları tüm taraftarlar 2008 i özlüyor, sadece finali değil tüm sezonu

    formula bir teknik olmaktan çıkıp felsefeye yöneldi iyice

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir