Abiteboul: Red Bull Motor Çözümünü Buldu

yazar:

kategori:

Mercedes, Ferrari ve Honda’dan ‘hayır’ cevabı alan Red Bull’un tek çaresi Renault ile yeniden görüşmekti.

Avusturyalı takım 2017’de gelecek alternatif motorlar öncesinde kısa vadeli bir çözüm aradı ve bunu da Renault’da buldu.

Haberlere göre Red Bull gelecek yıl markasız veya İnfiniti markalı bir Renault motoru kullanacak.

Renault’dan Cyril Abiteboul “Red Bull’un bir çözüm bulduğunu söylemek adil olur. Ama herşeyden önce bizim F1’de kalıp kalmayacağımıza karar vermemiz gerekiyor”

“Ne yapmak istiyoruz? Lotus ile ne yapabiliriz? Toro Rosso ve Red Bull ile ne yapabiliriz? Bazı söylentiler var ama kararı Ceo’muz verecek” dedi.


Yorumlar

“Abiteboul: Red Bull Motor Çözümünü Buldu” için 5 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Renault kendisi ne yaptığını bilmiyor ve 2013 ten sonra resmen gelişimi bıraktılar ve Redbull haklı olarak hesap sordu sonuçta bu bir ortaklıksa çekip gidecek motor tedarikçisini kimse istemez başka motor arar. Spor ise 2 motor üreticisinin tekelinde ise böyle güçlü takıma kimse motor vermek istemez bunun için ise bağımsız motor tedariği çok önemli bu sefer motor vermiyorum diyenin ağzına vuracaklar küreğin sapı ile. 2016 sezonunda Renault ile 4 ve 5 inci sıraları oynarız maksimum kurallar değişince ve bağımsız üreticiler spora girince o zaman gerçek f1 geri dönecektir.

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Seneye bunların motoruyla 4.lükten öteye gidemeyiz bu bir gerçek.Daha ne yapacaklarına da karar vermemişler.Demek ki motorun üstünde de çalışmaları pek yok.Gerçi olsa ne olacak geliştiremiyorlar zaten hak kullansalar bile. Redbull ancak 2017 yılında üst sıralara gelebilir.

  3. Red Bull Renault’dan blok taslağını alıp AVL ve Renault’nun kabul etmediği Ilmor eliyle üzerine koyup Infiniti markasıyla çıkacak gibi duruyor. Mümkün değil gibi görünüyor ama bence en olası şey bu. Toro Rosso zaten tehdit olmadığı için Ferrari 2016 motorunu bile tedarik edebilir, zaten birbirlerini seviyorlar.

  4. Toro Rosso gitti zaten adamlar Ferrari motoru kullanmak istiyor. Bakalım 2016 Renault motoru nasıl olacak.

  5. Ne yapmak istiyoruz? Lotus ile ne yapabiliriz? Toro Rosso ve Red Bull ile ne yapabiliriz? Bazı söylentiler var ama kararı Ceo’muz verecek” dedi

    Bu sözlere bakarak redbull 2015 ferrari motoruyla yarışacak demek isterdim ancak böyle bir durumu açıklayan tarafın Redbull yada Ferrari olması gerekiyordu

    Renault’ta hala kararsızlık var ve Redbull çözümü bulunduysa geriye Redbull’un markasız Renault motoruyla yarışacağı fikri kalıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir