Arrivabene: Vettel Ferrari’ye Geldiğinde Bazı Alanlarda Çok İnatçıydı

yazar:

kategori:

Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel’in Ferrari’ye geldikten sonra bazı alanlardaki yaklaşımını değiştirdiğini söylüyor.

Vettel uzun ve başarılı Red Bull macerasının ardından bu yıl Ferrari’ye geçti ve gösterdiği performans ile dikkatleri yeniden üzerine çekti.

Bu yıl 3 galibiyet alan ve pek çok yarışta podyuma çıkan Vettel, Amerika’ya kadar şampiyonluk, Brezilya’ya kadar ise şampiyona ikinciliği konusundaki şansını sürdürdü.

Arrivabene “Sebastian Ferrari’ye geldiğinde dört kez dünya şampiyonu tavrıyla değil, normal bir insan bakış açısıyla geldi”

“Onda pek çok özellik gördüğümü söyleyebilirim. İlk başta bazı ayrıntılar üzerinde inatçıydı. Ama Ferrari hakkında daha fazla bilgi edinmeye başladıkça harika bir şirket ve harika bir ekibin içinde olduğunu anladı.”

“Bütün çocuklar onunla çalışmak istiyor ve birbirlerini sevmeyi biliyorlar” dedi.

Hangi konularda daha inatçi olup olmadığı sorusuna Arrivabene “Detaylar hakkında çok özenliydi. Belki de geçmiş deneyimleri hakkında konuşup faydalı şeyleri getirebileceğini düşünüyordu. Veya insanlar böyle düşünüyor. Ama öyle olmadı”

“Bu onun takıma alışmasına yardımcı olmak için iyi bir ders oldu. Sonuçta bu benimde yolun başında yaptığım hatalardan biriydi”

“Yapmanız gereken ilk şey nerede olduğunuzu anlamaya çalışmak olmalı. Bu sayede Maranello’da pek çok şeyi değiştirebilirsiniz”

“Farkedince sadece bir an ‘burası büyük bir geçmişe sahip olan bir şirket’ dedi. Benim yapabileceğim şey Enzo Ferrari tarafından yazılmış kitaba birkaç satır eklemek” dedi.

Arrivabene, Raikkonen ve Vettel’in birbiriyle anlaşmasından memnun.

Arrivabene “En önemli şey onun Kimi ile büyük bir ilişkisi olmasıydı. Maranello’ya alışmasına rağmen diğer pilotumuz ile sorunlar yaşamak istemedi”

“Austin’e birlikte gittiler. Bazen bunu yapıyorlar. Ve bu yapacağımız toplantılarda bilgi alışverişi için iyi oluyor” dedi.

 


Yorumlar

“Arrivabene: Vettel Ferrari’ye Geldiğinde Bazı Alanlarda Çok İnatçıydı” için 10 yanıt

  1. Gelecekte takım arkadaşı Ricciardo olursa inatçılığı falan kalmaz rahat olsun. İfadesini alır yine Ric. 4 sene ekmeğini yediği takımdan Ric gelince tası tarağı toplayarak kaçtı. Buradan da kaçar.

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Riccardo önce Kvyat’ı geçsin hayaller yaşamaya devam edin.

      1. Gerçekler ne zamandan beri hayal oldu ? Ricciardo eninde sonunda Vettel’in tepesine çökecek 😉

        1. Akıl ve Mantık avatarı
          Akıl ve Mantık

          sizin düz mantık ile gidilirse Riccardo değil Kvyat gelir, kaldı ki Vergne Riccardo’dan kötü sezon geçirmemişti, kendisinin yol açmadığı kazalara karıştı diye. Şumi bile bir yarışta fren problemiyle Vergne’e çarpıp özür dilemişti yarışını mahvettiği için. Yani Riccardo öyle aman aman bi pilot değil, geçen sene her şeyin değiştiği ortamda daha az sorun yaşayarak geçti. Bu sene bir numarası yok diyebiliriz sizin gibi düz mantık gidersek. Lakin Red Bull’a gelmeden önce Torro Rosso’da dan Vergne’de gelebilirdi, pole mü aldı, yarış mı kazandı,devasa puan mı aldı Max Ver. gibi bu sene? Ne yaptı da Red Bull’a gelebildi.

          1. Vettel ve Riccardo’yu aynı araçta izlemeden Vettel iyi diyemem abicim. Bu adama hep ihtiyarlar denk geldi o da yedi tabi hepsini.

  2. https://www.youtube.com/watch?v=Z38qfEdlaO4

    Aklıma bu video geldi. Yani Vettel geldiğinde bir şeyleri değiştirmek istemiş, ancak takım ‘senin çapın belli, biz ne istersek onu yaparız’ demiş.

    Önceki senelerde akılları neredeydi?

  3. “Bu yıl 3 galibiyet alan ve pek çok yarışta podyuma çıkan Vettel, Amerika’ya kadar şampiyonluk, Brezilya’ya kadar ise şampiyona ikinciliği konusundaki şansını sürdürdü”

    Bu mantığa göre sezonun belli bi bölümüne kadar manor ve mclaren de şampiyonluk şansına sahipti.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Öküz altında buzağı aramak (Temsili değil)

    2. Kardes haberin cevrilmesinden dolayi boyle kelimeler tam yerini tutmayabilir.sen anlamamak icin zorlamisin kendini

  4. Alonso gibi 0.6 sn getirememiş mi tüh. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir