Avustralya GP'sine Önbakış

yazar:

kategori:

Kısıtlı kaçış alanları ve tehlikeli fren noktaları ile Albert Park yarış kazalarına davetiye çıkarıyor ve Bahreyn’deki yarışa oranla daha heyecanlı bir yarış izleme olasılığı yüksek.

İlk viraj, start anında geçen yıl Rubens Barrichello ile Mark Webber’in teması gibi olaylara sahne olabilir. Melbourne’de yarışlar güvenlik aracının pite girmesiyle dur-kalk yarışı halini alabiliyor. Geçen yıl Kazuki Nakajima ve Sebastien Vettel-Robert Kubica kazaları nedeniyle güvenlik aracı iki kez piste çıkmıştı.

Bahreyn’de pilotlar lastiklerini koruma gerekçesiyle risk almayarak geçiş konusunda pek zorlamamışlardı kendilerini ve Avustralya’da da sıralamalarda elde edilen grid pozisyonları önemli rol oynayacak. Ayrıca bu hafta sonu erken pit stop stratejileri ile karşı karşıya kalabiliriz.

Strateji

Bahreyn’de takımlar yarış içinde pozisyon kazanmanın en iyi yolunun piste mümkün olduğu kadar erken girmek olduğunu keşfetmişlerdi. Lewis Hamilton yaptığı erken pit stop sayesinde Nico Rosberg’i geride bırakmıştı.

Lastiklerin aşınması da bu hafta sonu stratejilerde önemli rol oynayacak. Geçen yıl Bridgestone, Melbourne’e süper yumuşak ve orta sertlikteki lastikleri getirmişti ancak bu yıl yumuşak ve sert hamurlar kullanılacak ve böylece takımlar tek set lastikler daha uzun sürüşler gerçekleştirebilecek. Pist sıcaklığı da lastikler üzerinde büyük etki yaratacaktır.

Peki yarışın ilk turunda güvenlik aracının piste girmei durumunda otomobiller pite yönelerek latiklerini değiştirip, yarışın geri kalanını tek set lastikle bitirme stratejisi uygulayabilir mi? Bu mümkün ancak acil pitler başka sorunlar yaratabilir. Otomobiller pitte beklerken sıra kaybedebilirler. Pit alanında uygulanacak olan yeni kural nedeniyle takım, otomobilin pit alanında ayrılmasına sadece pit yolunda belirli bir mesafede araç olmadığı zaman izin verilebiliyor.

Hava Durumu

Son hava durumu raporlarına göre yarınki antrenman turlarında hava yağmursuz ancak bulutlu olacak. İkinci seansta düşük de olsa yağmur ihtimali var ancak pit koşullarının bundan etkilenmesi beklenmiyor. Ortalama sıcaklığın ise 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yağmur riski cumartesi günü de devam ediyor. Hava son antrenmanlarda ve sıralamalarda bulutlu olacak. Güneşin kendini çok fazla gösteremeyecek olması nedeniyle cumartesi günü sıcaklık 23 dereceye düşecek ve rüzgar güneyden esecek.

Yarış gününde ise hava yine bulutlu olacak ve güneşin kendisini göstermesi yine beklenmiyor. Yarışın ardından da yağmur pisti vurabilir. Maksimum sıcaklık ise 28 derece civarında olacak.


Tur başına harcanan yakıt: 2.36kg/5km
5 km’lik yakıtla kaybedilen zaman: 0.07s
Maksimum hız: 303 kph
Ortalama hız: 225 kph
Ortalama viraj hızı: 156 kph
Pit alanında kaybedilen zamans: 17.9 saniye
Pit alanını uzunluğu: 280m
Güvenlik aracı girme ihtimali: Yarış başına 1.5 kez

 


Yorumlar

  1. başladıııııııı:)

  2. http://directos.lasexta.com/formula1

    ilk yarışın antremanları burdan sorunsuz ve çok net bir görüntü kalitesi ile izlemiştim , sanırım burası yine gösterecek ..

  3. antremanlar bu gece saat 03:30 da ..link atan olursa ıyı olur takip edelim..

  4. Yarışta yağmur bastırsada , rutin bir yarış izlemek :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir