Renault, Illien’i Ekibe Katmak İstiyor

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Renault, Formula 1 geleceğine fabrika takımı olarak devam kararını verdikten sonra sürpriz bir şekilde motor gurusu Mario Illien’i ekibe katarak düzelmelerine yardımcı olmasını isteyecek.

Renault’nun CEO’su Carlos Ghosn’un Formula 1’e fabrika takımı olarak devam edip etmeme kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Bu sene motorunu tek bir sefer güncelleyen ve Brezilya’da piste çıkaran Renault, motorda ilerleme kaydedeceğine gerilemiş gibi görünüyor. Bu kapsamda Renault, Illien’in kısa vadeli katkısı ile ilerleyebileceğini düşünüyor. Son dönemdeki bu düşünce, 2015 başında Red Bull’un zorlaması sonucu Illien’in bazı tasarım fikirlerini getirmesine şüpheyle yaklaşıma rağmen ortaya çıktı.

O dönemde Illien’in yeni silindir teklifini Renault geri çevirmiş, bunun yerine kendi rotasında devam etmişti. Ancak görünen o ki Brezilya’ya getirilen yeni içten yanmalı motor işe yaramadı. Renault bu kapsamda Illien’in fikrinin faydalı olacağını düşünmeye başladı.

Cyril Abiteboul “Mümkün olan tüm enerji ve kaynakları kullanmalıyız. Çözümün nereden geleceği konusunda konuşmayacağım. Benim istediğim şey çözüm. Nokta.”

“Illien’i almamız için bir zorunluluk yok ve Red Bull’dan da bir şey gelmiyor. Sadece mümkün olduğu kadar kısa sürede çözüm bulmak istiyoruz.”

“Mario’nun şu anda sahip olmadığımız kaynak havuzuna erişme şansı var. O açıdan F1 programımızda orta ve uzun vadede arka planda kalıyoruz çünkü birisiyle  konuşmak istesem ve Mercedes ekibinden Andy Cowell ile konuşsam ne söyleyebilirim ki?”

“Güç ünitesi açısından F1 tarihindeki en başarılı ekiplerden birisinin parçası. Ne tür projelere sahibim? Ne tür hayallere sahibim? Diyecek bir şey yok. Arka plandayız.”

“Bu yüzden zaten olan bazı tesisleri kullanmak daha iyi olabilir. Ancak bunun kısa vadeli bir çözüm olacağını da söylemeliyim. Uzun vadeli olduğunu söylemiyorum.”

“Şu an her şey koşullara bağlı çünkü başlangıç olarak gelecek sene nerede olacağımızı bilmiyorum.”  dedi.

 


Yorumlar

“Renault, Illien’i Ekibe Katmak İstiyor” için 2 yanıt

  1. Anlaşıldı, Renault seneye de patlak olacak. 2017’ye kısmet 🙂

  2. Size en guclu motorlardan birini urettirebilir
    Ama cok guzel yanar motorlari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir