Renault: Lotus’u Satın Alırsak İsmini Değiştiririz

yazar:

kategori:

Renault, Lotus’u satın almaları halinde takımın ismini değiştireceklerini söyledi.

Renault son birkaç aydır Enstone merkezli ekibi almak için Lotus ile görüşüyor. Kaynaklara göre Abu Dhabi’de resmi açıklama yapılacak ve Renault Lotus’u resmen satın alacak.

İddialara göre 2016’yı geçiş dönemi olarak gören Renault, isminin geçiş dönemindeki olası başarısızlıklarla anılmasının istemiyor ve bu nedenle takımın ismi 2016 yılında Lotus olarak kalacak.

Fakat Cyril Abiteboul olası bir satın almada takımın isminin Renault olacağını söyledi.

Abiteboul “Bunu 2016’da yapacağız. Beklemek için bir neden yok. Çalışma koşulları ve alışma süreci nedeniyle 2016’nın geçiş yılı olacağını biliyoruz”

“Pist üzerinde sonuçlar harika olmasa bile, uzun ve eski bir hikayeye sahibiz ve bu hikayeyi anlatmak için sabırsızlanıyoruz. Bu nedenle beklemenin bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Renault isim değişikliği yapabilmek için Ecclestone’ın yanı sıra rakip takımların da desteğini ve onayını alması gerekiyor.

Abiteboul, başta Manor olmak üzere diğer ekiplerin desteğini alacağına inanıyor.

Abiteboul “Biz ne istediğimizi biliyoruz. İsim konusunda bir stratejimiz var ve F1’e niçin gireceğimizi ve hangi markanın reklamını yapacağımızı biliyoruz”

“Renault büyük bir marka fakat diğer markalarla da bağlantısı var. Ama bu duyurumuzun bir parçası ve bu konu hakkında hiçbir şey söylemeyeceğim”

“Yani biz ne istediğimizi biliyoruz. Bu yönetim kurulunun tartıştığı bir süreç olmalı. Önce komisyondan geçmesi gerekiyor ve bu süreç henüz başlamış değil” dedi.


Yorumlar

“Renault: Lotus’u Satın Alırsak İsmini Değiştiririz” için 4 yanıt

  1. GP2 ENGİNE avatarı

    satın aldığınızı açıklayın artık. aynı mclaren sözleşme imzalama olayına döndü. button mu magnussen mi devam edecek şimdi? renault lotusu satın alacak mı ?

  2. honda bile power of dreams diyerek reklamlarla millete yalandan artislik taslıyor. Er meydanında güçlerinin fosss ve hikayeden ibaret olduğunu gördük.

    renault şu haliyle hondaya tur bindirirken marka değeri olarak çekinmelerine gerek yok. Keza honda kadar madara durumda değiller.

  3. Mclaren-Honda bu dandik haliyle bile tonla reklam yapıyor. Renault da reklam yapmak için kendi markasını koyacaktır. Vatandaş kimin kazandığını bilmez, reklam panosundaki F1 aracının üzerinde Renault yazdığını görür.

    İsmini Renault yapmasalar da NBA gibi bir isim verseler; Yellow Teapots 😀

  4. İsmini değiştirirsiniz de, motorunu değiştirir misiniz acep?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir