Mercedes 2016’da Ferrari’yi Arkasında Tutmaya Çalışıyor

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Toto Wolff önümüzdeki yıl için Ferrari’yi ciddi bir tehdit olarak algılıyor ve rakiplerinin sezon içinde kendilerini yakalamak için bazı ‘akıllıca hareketler’ yaptığını kabul ediyor.

“Ferrari’den güçlü bir mücadele bekliyorum, çünkü bazı akıllıca hareketler yaptılar ve kesinlikle bizi yakaladılar.”

“Brezilya yarışının sonlarında bunu görebilirsiniz, Sebastian Lewis ve Nico tam gaz giderken çok da uzakta değildi. En büyük fark yedi saniyeydi ve kesin baskınlıkla bir yarış zaferi olmadı. Bence Ferrari’nin önemli bir rakip olacağı bir durumdayız.”

Ancak Mercedes 2016 hazırlıklarında ileri konumda yer alıyor ve takımın son motor güncellemeleri önümüzdeki sezonun başlangıcı için daha büyük kazançlar için bir altyapı niteliği taşıyor.

Takım Brezilya’da bazı 2016 parçalarının testini yaptı, bunlardan birisi de aracın burnuna konumlandırılmış S-kanal sistemiydi.

Wolff, takımın önümüzdeki yılın aracı W07’nin burnunun ne kadar radikal olacağına karar vermeye çalıştığını söyledi.

“Eğer halihazırda iyi iş yapan bir araçta devrim yaparsanız yanlış yöne gitme olasılığınız çok yüksektir.”

“Henüz tam olarak emin değiliz, bazı ilginç şeyler çizildi ve rüzgar tünelinde deneniyor. Bunlardan birisi de Brezilya’da Cuma günü gördüklerinizdi.”

“Evrim ve devrim arasında sürekli karar vermek zorunda kalırsınız ve bunu nerelerde kullanacağımız tam olarak net değil. Ancak şu an şampiyonluğu garantilemiş olmak iyi ve birşeyleri deneme şansımız var.”


Yorumlar

“Mercedes 2016’da Ferrari’yi Arkasında Tutmaya Çalışıyor” için 8 yanıt

  1. Nazmi Duman avatarı

    Rosberg önde olduğu için ve daha hızlı olan hamiltonu arkasında tuttuğu için ros-vet farkı 14 saniye idi, hamilton birinci sırada olsa önü açılacak ve ham-vet farkı olacaktı 34 saniye.

    1. Burhan çaçan avatarı
      Burhan çaçan

      Atma ziya.

  2. Asıl sıkıntı sıralamalar. Araç tek turda vanayı açıyor.

  3. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    2016 değil ama 2017’den ümitliyim. Mercedes tribünlere oynuyorsun. Rosberg’e yarış kazandıran bir aracınız var daha ne olsun. Göstermelik işleriniz dışında ipin ucunu bırakmadınız ki tutsunlar. Tabi bu yönetiminin de neye ihtiyacı olduğuna göre 3 sezonda sürebilir bu sezonda bitebilir belli olmaz.

  4. 2015 aracıyla bile yarışsanız şampiyon olursunuz, rekabet varmış gibi göstermeye gerek yok.

  5. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Evet hami ve ros kapışmaya başlarken tam gaz gidiyorlardı o bölümde vettel benzer turlar atıyordu ama farklı stratejiyle bu oluyordu yani vettel hızlı stratejiyle bile farkı ancak sabit tutabiliyordu bi yerden sonra yaklaşamayacağını anlayınca temposunu düşürdü o da zaten. yani fark 0.5 0.6 lar arasında bir yerde ki bu da hala büyük bir fark maalesef

  6. Ezecekler hemde fındık ezmesi yapacaklar

  7. harbıden korkun yanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir