"Sürücü Yardımlarının Yasaklanması Hamilton'a Yardımcı Olacak"

yazar:

kategori:

4 Dünya Şampiyonu Alain Prost, sürücü yardımlarının yasaklanmasının "doğuştan yetenekli" Hamilton’a yardımcı olacağını söyledi.

Bu sene yasaklanan çekiş kontrol sistemi ile Hamilton daha da parlayacak Prost’a göre.

Autosprint dergisine konuşan Prost "Bu sene sürücü yardımları olmayacak ve pilotlar için yaşam daha da zorlaşacak. "

"Ancak bir şeye ikna oldum: Düşünülenlerin aksine Lewis Hamilton bu değişimden avantaj sağlayacak, neden olduğunu biliyor musunuz? Çünkü o harikulade bir pilot."

"Geçen sene olağandışı bir şeyi başardı ancak performansı bakımından değil. Ancak yine de performansı da mükemmeldi. "

"Psikolojik olarak 2 bakımdan üst seviyedeydi: Birincisi, Formula ‘e girişi ile baskıyı kontrol altında tutması; ikincisi tüm yaşanan çirkinliklere ve son yarışa kadar devam eden şampiyonada sürekli yükselen baskıyı kontrol altında tutmak bakımından."

"Hayal edebiliyor musunuz? Çaylak bir pilot son yarışa kadar bırakmadan buna dayandı. Bunların yanında size bir şey anlatayım: Ben de şampiyonluk kazanmadan önce kaybettim. Bunu hatırlayabilirsiniz. Ancak kazanmaya başladıktan sonra…" dedi.

Prost tüm bu övgülerine rağmen Hamilton’u yeni takım arkadaşı Heikki Kovalainen için uyardı.

Prost "Pilotlar için tahmin yapmak zor ancak takımlar için daha kolay. Yine Ferrari ve Mclaren arasında mücadele olacak, bu çoktan belli oldu. Sürpriz olmayacak gibi."

"Pilotlar için hiç bir şey kesin değil. Hamilton kendini beğenmiş olmasın çünkü Kovalainen zor lokma olacak. Şampiyonluk için Kovalainen tehlikeli görünüyor." dedi.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hamilton için avantaj olabilir nede olsa GP2'den yeni gelen pilotlardan tabi GP2 ve F1 otomobilleri arasında güç farkıda var. o kadar beygir gücünü viraj çıkışlarında kontrol altına almak gerekir. çekiş kontrolsüz otomobiller arka sıralarda yer alan direksiyon ve pedal hareketleri yumuşak olan button, sutil gibi pilotlar otomobilleri iyi olmasa bile kendilerini gösterecekler.

  2. bencede abartmayalım ama Ferrarinin Hamilton'ın zorluk yaşıcağını düşüncesinin aksine Prost daha iyi olucağını düşünmüş..

  3. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    yorum işinize geldiğinde nasıl destekliyorsunuz ama kendi pilotunuzun aleyhinde olduğunda da yorumu yapan kişiden kötüsü yok di mi?kızmyın gerçekten şaka :)Hamilton gerçekten iyi ama neler olacağını kimse bilemez zamanı gelince bekleyip göreceğiz,abartmayalım lütfen 🙂

  4. Alain Prost 🙂 da onay vedikten sonra sorun yok.Hamilton yeni sistemle bir alışma süreci geçirecektir.Daha sonra yetenegini görücez.Heikki ise geçen senenin hamilton ı olabilir! kim bilebilir ki:) heyecanla izleyeceğiz

  5. yok canım kolay olmaz burdaki arkadaslar oyle diyordu en cok lewis zorlanır diyorlardı onlar en dogrusunu bilir.prost kimmis..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir