Ferrari: 2016’da Mercedes’in Önünde Olmalıyız

yazar:

kategori:

Ferrari’de genel beklenti 2016 yılında Mercedes’in önünde olmak.

Ferrari geçen kış döneminde büyük bir gelişim kaydetmiş ve en hızlı ikinci takım haline gelmişti.

Bu yıl 3 kez Mercedes’i mağlup ederek zafere ulaşan Ferrari’nin gelecek yıl şampiyonluk mücadelesi vermesi bekleniyor.

Ferrari’nin 2016 beklentileri hakkında konuşan Arrivabene “Dürüst olmak gerekirse benim beklentim onlara yakın olmak değil, onların önünde olmak”

“Ama şu anda alçak gönüllü olacağım. Onlara yaklaşabiliriz. Zaten şuan yaklaşıyoruz. Gelecek yıl onların önünde olmalıyız” dedi.

Arrivabene, Lauda’nın sözlerine güvenmiyor.

Arrivabene “Dürüst olmak gerekirse Niki öyle diyorsa duruma oldukça şüpheli bakarım. Ama verilere baktığımızda motor bölümünde büyük bir iş yaptığımızı söyleyebilirim”

“Motor aracın çekirdeğidir. O olmadan diğer parçalar işe yaramaz. Bu fırsatla tüm motor çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum”

“Bu yıl büyük değişiklikler yapmak mümkün değildi. Ancak gelecek yıl mümkün olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle gelecekten umutluyuz”

“Tabi ki seneye aynı motor ile devam edemeyiz. Gelecekte aracı ve motoru geliştirmeliyiz.”

“Aracın alt yapısı büyük oranda gelişti. Önümüzdeki yıl için tüm alanlarda elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: 2016’da Mercedes’in Önünde Olmalıyız” için 25 yanıt

  1. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    Ferrari’nin gelişim göstermesini tabi ki istiyorum Mercedes taraftarı olarak. Bir dönem sadece Red Bull bir dönem de Mercedes izlemek zevk vermiyor. Ama şunu da kabul edelim bu sistemi bu hale getiren FİA oldu ve V8 yada V10 motorlu dönemlerde ki gibi olsaydı hiç kimse kusura bakmasın ne Vettel nede Hamilton elini kolunu sallaya sallaya Şampiyon olamazdı…

  2. Geçen seneden bu seneye yaptıkları atılım çok şaşırtıcı ve sürpriz oldu. Benzer bir gelişim gösterirlerse ve Mercedes dominasyonunu sona erdirirlerse gerçekten muazzam bir başarı olur. İnşallah başarırlar. Yapabileceklerine inanıyorum ama Mercedes cidden bu dönemde her alanda (Hız, strateji, kaynak, yönetim, motor, şasi, lastik kullanımı vs) en iyi olduğunu da unutmamak lazım.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Her Ferrari haberinde aynı adamlar kötülemeye devam ediyor. Normal,biz alıştık bunlara. Kendi adamları sonlarda sürününce çareyi Ferrari’nin kötülüğünde buluyorlar. Aynı malum zevat,Mclaren Honda 2016da büyük adımlar atacak haberinde nasıl da umutlu. Eee kimse yoğurdum ekşi demez değil mi ? Kendisine gelince polyanacılık yok ama Ferrariye gelince hayaller.

    Seneye ne olur ne biter bilinmez ama Mercedese ciddi bir rakip ve şampiyonluk savaşı lazım. Bu f1 için gerçekten iyi olacaktır. Ha şu an bulunan tabloyu seviyorsa bu arkadaşlar devam etsinler.

    Bir de bizim tarafın iyiliğini isterken aşırı uçanlar yada kehanetlere göre konuşanlar var. Sırf onlar yüzünden de belli bir kitle bize karşı oldu zaten. Sonra çıkıp sezon öncesi böyle salladınız şöyle salladınız lafları.

    Neyse, umarım seneye güzel bir sezon izleriz. Gelişmesi gereken ve işe renk katması gereken herkes her tkaım veya pilot umarım beklentileri karşılar. Ferrari başarısızlığını istesin yada istemesin.

  4. Sebastian’ın şampiyon olmasını isterim seneye. Sempatik geliyor bana. Sıcak kanlı pilotları severim.

  5. Geçen seneden yaptıkları gelişimin yarısını yapsalar en az yarım saniye önlerinde olurlar. Hiç sanmıyorum ama, belli de olmaz.

  6. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ferrari bir hedef koymuş millet nerelere cekmiş sözleri.Bu sene bazi takimlar gibi polonyacilik yapmadik en azindan.

    1. Polonyacılık. Vay be!

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        Lewandowski vurdu ve GOL!

  7. İçimde seneye Ferrari Mclaren savaşları dönecek diye bi his var.

    1. Bunun için Ferrari’nin ciddi şekilde gerilemesi lazım.

      1. Güzeldi cevap 🙂

  8. Adam uçmamış zaten yorumunu tam okursanız geçen yıldan ders çıkarmışlar zaten bunuda saklamıyor motor çekirdeği aracın diyerek.
    Arrivabene temkinlidir boşada laf atmaz bilirki ferraride boi vaatlerde koltuk gideceğini ayrıca adamın hedefleri tuttu bu sene.
    Zaten direk önünde olacağız demiyor olmalıyız diyor..

    1. ferrari taraftari avatarı
      ferrari taraftari

      Dogru soyluyorsun yeni yonetim yanlis yapani aninda kapi disari eder. Bunu da en iyi bilen kisi Arrivabenedir. Ben gelecek yil bundan daha iyi bir Ferrari bekliyorum.

  9. Mustafa Sar avatarı

    Sürekli demeç vermekle olmaz bu iş.
    Çeneniz çalışac/ağına aklınızı çalıştırın
    İster arkasında olun ister önünde…

  10. Ferrari’de normal şeyler bunlar. Yeni sezon öncesi atıp tutarlar, sezon başlar bir bakarsın en iyi ihtimalle podyumdalar. Arada bir kazanıp teselli olurlar. Yıllardır bu böyle.
    Alonso varken taraftarıydık filan ama ayrılınca gerçekler görünmüş oldu. Körü körüne aşık olduğun birinden soğuduktan sonra gerçek yüzünü görmek gibi.

    1. Geçen yıl da podyum alamazlar diyen sen değil miydin ??

      1. ferrari taraftari avatarı
        ferrari taraftari

        Hatta gecen yil Ferrari 150 puan toplarsa F1 izlemeyi birakirim diyen bir arkadas da vardi.

  11. Fazla uçma istersen,Mercedes yakın gelecekte yenilecek gibi görünmüyor tabii motor kuralları değişmedikçe.

  12. Ferrari değil seneye ondan sonraki sene bile kolay kolay Mercedes’i yenemez. Mevcut motorlar tamamen değişmediği sürece Mercedes yenilmez olmaya devam edecektir. Kısacası Mercedes ve Hamilton için en az 2-3 şampiyonluk daha var.

  13. Ferrari 2016 da hem tek turda hem yarış performansı olarak mercedesi geçecektir.Mercedes için yolun sonu göründü. Ferrari için ise sebastian vettelin 5. şampiyonluğu ufukta görülüyor. Hepimiz şubattaki testlerde göreceğiz Ferrari ve sebastian vettel yeni sezonun favorisi o yere göğe sığdıramadığınız hamiltonunuzu yeni sezonda görecem ben eşit şartlarda hadi vetteli mağlup etsin de görelim

    Ferrari ve mercedes dışındaki takımların şampiyonluk için şansları yok red bull ve williams 3. lük için kapışacaktırlar.Honda ise çuvallayacak ve mc laren iş birliği traji komik bi şekilde son bulacak ve mc laren de red bullun çizdiği yolu izleyecek gibi görünüyor.

    1. Sesli güldüm.

    2. Onur Gentas avatarı

      Peki Torro Rosso ve Force India ne yapar? Onlarda eksik kalmasın.

  14. Söylemeyin böyle şeyler, alonsonun yüreciğine inecek…

  15. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    “Motor aracın çekirdeğidir” sözü sizde bişey hatırlattı mı? (aerodinami motor yapamayanlar içindir) 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir