Sauber, McLaren'in Sistemini Kopyalamadıklarını Söylüyor

yazar:

kategori:

Adrian Newey, FIA’nın şasi homolojasyon kurallarını delmeden F kanal sisteminin başarıyla uyguladığını söylemiş ve griddeki en küçük takımlardan biri ve yeterince sponsora sahip olmamasına rağmen bu kadar kıza zamanda başarıya ulaşmasını övdü.

Alman Auto Motor und Sport’a yaptığı açıklamada Newey, “Homolojasyon düzenlemeleri şaside yeni delikler açmanıza izin vermiyor.” derken Sauber’den Willy Rampf da “Basitçe hava deliği yerleştirmek için yeterince büyük olan elektrik bağlantısı deliklerinden birini kullandık” dedi.

McLaren’in monokok sisteminin aksine Sauber’in kanalı şasinin parçası olmayan sol sidepoda yerleştirilmişti.

Rampf, cuma antrenmanlarının değerlendirme yapmak için yeterli olmadığını söyledi ancak Sauber mekanikerleri düzlük hızından tatmin olmuş gibi görünüyor.

Auto Motor und Sport, Sauber’in sisteminin yeni olmadığını ancak daha önceden Hinwil’deki tasarımcıların pilotların hava akımını manuel olarak kontrol etmesinin yasal olmadığının düşünüldüğünü yazdı. Ardından Bahreyn’de McLaren’in sistemine onay verilmesiyle Melbourne’de de Sauber sistemini görücüye çıkardı. 

Takım patronu Peter Sauber, “Sistemi Mclaren’dan kopya etmedik. Bu kadar kısa sürede bunu yapmak imkansız olurdu. Bu bizim kendi sistemimiz ve McLaren’in prensibiyle aynıysa bile bu sadece aynı fikri aynı anda yapmış olduğumuz anlamına gelir.” diyor.

Öte yandan Sauber pilotu Pedro de la Rosa’nın önceden McLaren test pilotu olmasının göz önünde bulundurulması gerektiği de belirtiliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir